5 Ways Omega-3s Support Brain Health in Kids

5 måter Omega-3 støtter hjernehelsen hos barn

5 måter Omega-3 støtter hjernehelsen hos barn

av OmegaQuant

Seksti prosent av den menneskelige hjernen er fett , noe som gjør den til det feteste organet i menneskekroppen. Av dette fettet er dokosaheksaensyre (DHA) den mest tallrike omega-3 fettsyren og kvalitativt den viktigste. Eikosapentaensyre (EPA) er også tilstede, men i mindre mengder. Uansett har begge viktige roller å spille i hjernen, ifølge forskning . Og dette gjelder spesielt for barn.

  1. Omega-3 og kognisjon

En ny studie publisert i juli-utgaven av Journal of Nutritional Biochemistry , har etablert en sterk sammenheng mellom blodnivåer av omega-3, spesielt DHA, og bedre hjernefunksjon hos barn 2-6 år.

Målet med denne studien var å undersøke sammenhengen mellom fullblodsfettsyrer (FA) og eksekutiv funksjon hos 307 barn (2-6 år) fra Nord-Ghana. Målet til forskerne var å undersøke i hvilken grad høyere nivåer av EPA og/eller DHA var assosiert med bedre kognitiv ytelse. Tørkede blodflekkerprøver ble samlet og analysert for FA-innhold (via Omega-3 Index- testen).

Barna gjennomgikk et batteri av alderstilpassede kognitive funksjonstester. Spesifikt ble oppgaven dimensjonal change card sort (DCCS) brukt til å vurdere eksekutiv funksjon.

DCCS ber barnet sortere en serie bivalente kort basert på en av to instruerte dimensjoner (dvs. enten farge eller form). Etter å ha sortert en innledende serie på åtte kort basert på farge, blir barnet bedt om å bytte kategoriseringsdimensjon og sortere en annen serie på åtte kort basert på form.

Denne dimensjonale endringen i sorteringsatferd gir en indeks på utøvende funksjon ettersom barnet må undertrykke sitt tidligere lærte sett med regler (dvs. sortering etter farge) og oppmerksomhetstreghet mot disse egenskapene for å fleksibelt justere atferdshandlingene og oppmerksomheten for å sortere kortene etter et nytt sett med regler (dvs. sortering etter form).

Den gjennomsnittlige Omega-3-indeksen i denne gruppen var 4,6 %, med et område på 2,3 % til 11,7 %. Det ble observert signifikante forskjeller i gjennomsnittlig % totale helblodsfettsyrer mellom barn som ikke kunne følge instruksjonene på DCCS-testen (50 % av prøven) og de som kunne (50 % av prøven).

Barn med de høyeste nivåene av total omega-3 og DHA hadde henholdsvis tre og fire ganger større sannsynlighet for å bestå minst én tilstand i DCCS-testen for eksekutiv funksjon enn de med de laveste nivåene.

Denne studien har flere styrker. Først og fremst brukte den en objektiv biomarkør for å vurdere fettsyreinntaket i kosten (dvs. Omega-3-indeksen), i motsetning til andre konvensjonelle og mindre presise metoder som spørreskjemaer om matfrekvens eller dietthistorieteknikker. Spørreskjemaer med matfrekvens er ikke særlig nøyaktige når det gjelder å estimere sirkulerende blodnivåer av fettsyrer.

Forfatterne konkluderte med at disse funnene ga en "impuls for videre studier av mulige intervensjoner for å forbedre essensielle fettsyrestatus hos barn i utviklingsland."

En av studiens etterforskere, Dr. Bill Harris , grunnlegger av OmegaQuant, og medoppfinner av Omega-3 Index-testen, sa at resultatene er veldig oppmuntrende for disse barna, som sannsynligvis er de mest vanskeligstilte når det kommer til omega-3. forbruk.

«Barn i utviklingsland som Ghana har ikke tilgang til omega-3-rike kilder som barn fra andre deler av verden har. Dette har flere konsekvenser, spesielt innen hjerneutvikling og kognitiv funksjon. Vi var glade for å se den positive sammenhengen mellom omega-3-nivåer og bedre hjernefunksjon, spesielt siden en omega-3-mangel er så lett å rette opp. Alt det krever er å konsumere mer av de riktige omega-3-ene, spesielt DHA som i dette tilfellet var den fremtredende fettsyren her."

  1. Omega-3 og atferd

En annen fersk studie viste at noe så enkelt som omega-3-tilskudd kan redusere forstyrrende, til og med voldelig atferd blant foreldre som har barn med atferdsproblemer. Foreldre hevder at denne positive endringen i barnas atferd gjorde dem mindre tilbøyelige til å krangle med hverandre eller engasjere seg i verbale overgrep.

ScienceDaily , som rapporterte om studien, sier at denne nye forskningen er bare ett eksempel på hvordan forskere studerer biologiske og sosiale faktorer som kan bidra til å forklare og forutsi impulsiv og risikofylt atferd. Målet, ifølge hovedforsker Jill Portnoy, er å hjelpe til med å finne effektive måter å gripe inn på før antisosial atferd eskalerer til kriminalitet.

I løpet av et år fikk mer enn 200 barn enten en fruktdrikk beriket med 1 gram omega-3 (EPA og DHA) eller en placebodrikk. Gjennom hele studien ble foreldre bedt om å rapportere om deres barns oppførsel, så vel som deres egen psykologiske aggresjon som stammet fra deres barns dårlige oppførsel.

Den opprinnelige studien rapporterte at behandlingen forbedret barnas oppførsel, mens denne siste studien fokuserte på foreldrenes forhold. Forbedringer i voksen psykologisk aggresjon var direkte relatert til forbedringer i barns eksternaliserende atferdscore, noe som gjør dette til den første studien som viser at omega-3 tilskudd hos barn kan redusere psykologisk aggresjon mellom partnere blant voksne omsorgspersoner som ikke mottar kosttilskudd.

"Disse funnene tyder på at forbedring av barns atferd gjennom omega-3-tilskudd kan ha langsiktige fordeler for familiesystemet som helhet," sa forskere.

  1. Omega-3 og intelligens

Tidligere studier har vist at EPA og DHA ser ut til å ha viktige roller i den utviklende babyens hjerne, som strekker seg inn i barndommen i betydelig grad. Faktisk har flere studier korrelert gravide kvinners fiskeinntak eller fiskeoljebruk med høyere score for barna deres på tester av intelligens og hjernefunksjon i tidlig barndom.

Faktisk rapporterte en fersk norsk studie at et spedbarns problemløsningsevne ved 1 års alder var direkte assosiert med morens nivå av DHA i blodet mens hun var gravid.

Selv om fiskeinntak er den beste måten å få i seg omega-3, bør kvinner som er gravide gå med forsiktighet, ifølge noen studier , som sterkt anbefaler å spise fisk, men oppsøke de som er identifisert med lavt kvikksølvinnhold, for eksempel laks , makrell, sild og sardiner.

I en av våre tidligere blogger gikk vi i detalj og utforsket risikoene og fordelene ved fiskekonsum blant gravide kvinner, og konkluderte med: spis fisk, men velg med omhu.

SJEKK UT DENNE LISTA OVER 9 FISK MED HØYT OMEGA-3 (EPA OG DHA) INNHOLD OG LAVE NIVÅER AV KVIKKSØLV

  1. Omega-3 og hjerneskade

Ved å utforske en annen vinkel på omega-3 og hjernen, antydet en forskningsgjennomgang publisert i januar i år at disse fettsyrene kan spille en beskyttende rolle når de administreres før hjerneskader, for eksempel de som ble påført under sportsaktiviteter.

"Selv om mye av fokuset har vært på behandling av sportsrelatert hjernerystelse, er det en økende interesse for beskyttelse før påvirkning. Ernæringstilskudd har dukket opp som en potensiell strategi for å forhindre og/eller redusere de skadelige effektene av sportsrelatert hjernerystelse og sub-hjernerystelse påvirkninger, sier forskere. "I motsetning til farmasøytisk behandling, har næringsstoffer (kreatin og omega-3) og nutraceuticals (curcumin) potensial til å virke på flere mekanismer innenfor de komplekse nevrokjemiske og nevrometabolske følgetilstandene som oppstår etter hjernerystelses- og underkonkussive påvirkninger."

  1. Omega-3 og depresjon

Skifter til humørhelse, en Harvard Health-blogg publisert forrige uke sier at barn og ungdom med depresjon kan ha nytte av omega-3-tilskudd, spesielt på lang sikt. Dette er premisset for en stor studie på gang ved Harvard som undersøker om omega-3-tilskudd (alene eller i kombinasjon med vitamin D) kan forhindre depresjon hos friske eldre voksne.

Logo