Setter rekorden på Omega-3-legemidler vs. kosttilskudd

Setter rekorden på Omega-3-legemidler vs. kosttilskudd Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er doctor-assessing-omega-3-1.jpg

av OmegaQuant

Det har vært noen forvirrende uker i fettsyreverdenen, med flere misvisende nyhetsoverskrifter som har ført til en debatt om omega-3-legemidler vs kosttilskudd. Målet vårt med dette blogginnlegget er å hjelpe deg å lese mellom linjene i noen av de nyeste artiklene, studiene og rådene.

Den 22. august 2019 dukket det opp en meningsartikkel med tittelen " The False Promise of Fish Oil Supplements " i Scientific American . Den ble skrevet av Dr. R. Preston Mason, en vitenskapsmann og gründer (hvis ganske dype bånd til Amarin Pharmaceuticals dessverre ikke ble avslørt).

Dr. Mason uttalte at "...alle studier av fiskeoljetilskudd utført til dags dato har ikke vist noen signifikante kliniske fordeler utover de ved standardbehandling." Dette er dessverre ikke sant. Han siterer ikke hvilke studier han snakker om, men to av de nyeste studiene – VITAL og ASCEND – rapporterte statistisk signifikante fordeler.

Dette vekker et annet problem med dette stykket. Dr. Mason ser ikke ut til å skille mellom "kosttilskudd" og "farmasøytiske produkter" som Lovaza/Omacor når han sier at "fiskeoljetilskudd ikke virker." Tilsynelatende er det eneste produktet han anser for å være et farmasøytisk omega-3-preparat Amarins Vascepa (EPA-etylestere) fordi han behandler studier gjort med Lovaza/Omacor som om de brukte OTC fiskeoljepiller, noe de selvfølgelig ikke gjorde.

Riktignok har flere lavdose omega-3-studier de siste årene ikke vist nytte, men de fleste av disse ble ikke gjort med fiskeoljetilskudd, men med Lovaza/Omacor. Etter vårt syn skyldtes disse feilene utilstrekkelige doser EPA+DHA, ikke det faktum at de ikke var FDA-godkjente legemidler. Kjemikaliene (dvs. EPA/DHA) som finnes i Lovaza/Omacor (og for EPA, i Vascepa) er de samme som finnes i etylesterformer av omega-3 kosttilskudd. Så effektene bør være de samme.

BLOGG: Kan du beregne hvor mye omega-3 du trenger?

I Dr. Masons meningsartikkel lener han seg tungt på en rapport fra Khan et al . for å illustrere sin sak mot fiskeoljetilskudd. Men hva gjorde Khan et al. faktisk si i avisen deres? "Tjueen intervensjoner vurderte risikoen for hjerteinfarkt. Bruk av omega-3 LC-PUFA var assosiert med redusert risiko” (med 8 %, P = 0,03), og igjen, “Nitten intervensjoner vurderte risikoen for koronar hjertesykdom. Bruk av omega-3 LC-PUFA var assosiert med redusert risiko” (med 7 %, P = 0,01). Dette er ikke måten å argumentere for at fiskeoljetilskudd er ineffektive!

Så, prøv så godt han kunne å forakte fiskeoljetilskudd, til slutt bekreftet Dr. Mason nettopp fordelene med selv relativt lavdose EPA+DHA ved hjertesykdom.

AHA oppdaterer sine råd om omega-3 fettsyrer

I andre nyere utviklinger publiserte American Heart Association (AHA) nylig en oppdatering til 2002 Omega-3 and Fish Advisory der den ga 3 anbefalinger: 1) For personer uten kjent CHD, prøv å spise minst to fortrinnsvis fet fiskemåltid per uke; 2) for personer med kjent CHD, ta ca. 1000 mg per dag av langkjedet omega-3 EPA og DHA i samråd med legen din; og 3) for pasienter med hypertriglyseridemi kan 2-4 gram per dag av omega-3 EPA og DHA tas som foreskrevet av en lege.

Nå 17 år senere har AHA oppdatert hver og en av disse anbefalingene med ett fullstendig råd publisert om hver av anbefalingene fra 2002. Som han var i 2002, er Dr. Bill Harris igjen forfatter på en av disse nye rådene.

Den siste var av Skulas-Ray et al., og den tok for seg bruken av omega-3-fettsyrer for behandling av hypertriglyseridemi. Studiene som ble sitert i papiret for å dokumentere bruken av omega-3 EPA og DHA for å senke triglyseridnivåer inkluderte noen som brukte farmasøytiske produkter (Lovaza, Vascepa, Epanova, etc.) og andre som brukte omega-3 kosttilskudd.

BLOGG: Fra blodtrykk til graviditet: US FDA anerkjenner kraften til Omega-3

Når det ble gitt i samme EPA+DHA-dose, var det ingen åpenbar forskjell i effektiviteten av legemidler vs. kosttilskudd (som man kunne forvente). Tross alt er det mengden av det aktive stoffet som er konsumert som er viktig, ikke reguleringsstatusen til produktet. AHA Advisory anbefaler likevel ikke at helsepersonell bruker omega-3 kosttilskudd for behandling av hypertriglyseridemi. Dette er fordi de, som alle kosttilskudd, ikke er godkjent for behandling av sykdom.

Riktignok er omega-3-tilskudd ikke underlagt de strenge kvalitetsstandardene som farmasøytiske produkter er, men det i seg selv betyr ikke at førstnevnte er ineffektive når de tas i samme dose som sistnevnte. Dette er to forskjellige problemstillinger.

EU anerkjenner betydningen av omega-3-legemidler og kosttilskudd

Som nylig rapportert av Global Organization for EPA og DHA Omega-3s (GOED), oppdaterte Task Force for håndtering av dyslipidemier til European Society of Cardiology (ESC) og European Atherosclerosis Society (EAS) sine retningslinjer for håndtering av dyslipidemier , tidligere utgitt i 2016.

Retningslinjene inkluderer en ny anbefaling for omega-3 basert på resultater fra Amarins REDUCE-IT studie. Anbefalingen lyder som følger: «Hos høyrisikopasienter (eller høyere) med triglyserider mellom 1,5 og 5,6 mmol/L (135 – 499 mg/dL) til tross for statinbehandling, omega-3 (icosapent etyl 2 x 2 gram per dag) bør vurderes i kombinasjon med statiner."

BLOGG: Får du i deg nok Omega-3? Ny forskning sier sannsynligvis ikke ...

Dette er en "Klasse IIa"-anbefaling med et "B"-nivå av evidens, definert i metodikkhåndboken for European Association for Cardio Thoracic Surgery (EACTS) som "vekten av bevis/mening er i favør av nytte/effektivitet" og " data hentet fra henholdsvis en enkelt randomisert klinisk studie eller store ikke-randomiserte studier.

I motsetning til AHAs Science Advisory on Omega-3s for Hypertriglyceridemia Management diskutert tidligere i denne bloggen, anerkjenner ESC og EAS den potensielle bruken av omega-3-tilskudd som en livsstilsintervensjon for å redusere triglyseridrike lipoproteinnivåer.

"Samlet sett ble kosttilskudd presentert positivt [i de oppdaterte retningslinjene]," sa GOED. "Det er også en erkjennelse av at mange studier lider av lav [omega-3] dosering."

Dose ALLTID = fordeler når det kommer til omega-3 fettsyrer

I lys av disse nyere studiene og rapportene er det viktig å holde ting i perspektiv. Fisk, kosttilskudd og farmasøytiske omega-3-er har alle en viktig rolle å spille for å levere omega-3-er for å støtte hjerte-, hjerne- og øyehelsen. Men på slutten av dagen, hvis helseresultater er målet, vil det alltid komme ned til dose.

For fremtiden virker trinn én for enhver forbruker, utøver eller forsker opplagt, i det minste for oss... Etabler et grunnleggende omega-3-blodnivå (dvs. Omega-3-indeks ) før du bestemmer deg for hvor du skal gå videre. En viss Omega-3-indeks vil foreslå en viss startdose, og fisk, kosttilskudd og legemidler kan alle hjelpe deg med å komme dit.

American Journal of Clinical Nutrition -artikkelen vi publiserte i august har som mål å hjelpe folk til å gjøre nettopp det – finne ut hvor mye omega-3 EPA og DHA de sannsynligvis vil trenge for å nå en helsebeskyttende Omega-3-indeks på 8 %.

I følge Kristina Harris Jackson , PhD, RD, som var medforfatter på denne siste artikkelen, "En lav dose kan få en studie til å ikke vise noen effekt av EPA og DHA, noe som gjør litteraturen mer forvirrende og det medisinske samfunnet mer skeptisk av omega-3 fordeler," sa hun. "Forhåpentligvis vil det å sikre at dosen av EPA og DHA er høy nok til å nå et mål omega-3-indeksnivå avklare hvorvidt EPA og DHA er effektive eller ikke."

BLOGG: 6 grunner til å vurdere din ernæringsstatus med en Omega-3-indekstest

Denne artikkelen viste at hvis folk ønsker å nå 8 % på relativt kort tid, for eksempel tre til fire måneder, vil de trenge 1-2 gram EPA og DHA daglig, avhengig av start-Omega-3-indeksen og om de vil bruke et triglyserid- eller etylesterbasert omega-3-produkt.

Omega-3-indeksen fra OmegaQuant har blitt brukt i studier utført av noen av de mest respekterte forskningsgruppene i verden, inkludert Framingham Heart Study og Women's Health Initiative, som begge inkluderte tusenvis av forsøkspersoner. Dette er en viktig detalj fordi det betyr at Omega-3-indeksen har blitt standardisert over tid og er i ferd med å bli den foretrukne omega-3-testen til forskere globalt.

Logo