3 Ways Older Adults Can Train Their Brains as They Age

3 måter eldre voksne kan trene hjernen når de blir eldre

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er 3-Ways-to-Train-the-Brain-as-You-Age-1080x675-1-1024x640.jpg av OmegaQuant

Eldre voksne står overfor en rekke helseproblemer, inkludert kognitive underskudd som anses som en naturlig del av aldringsprosessen. Men det er en forskjell mellom hjerneforandringer som anses som "normale" og de som er relatert til faktisk sykdom.

For det første er det viktig å vite at ikke alle hjerner er skapt like. Hjerner er like unike som fingeravtrykk – ikke to personer deler samme hjerne ( med mindre du er en siamesisk tvilling ). På samme måte er hjerneutvikling og læring unik for hver person.

Ifølge National Institute on Aging (NIA) er det ikke klart hvorfor noen tenker bra når de blir eldre og noen ikke. Imidlertid tror NIA at denne variasjonen mellom hjerner kan ha noe å gjøre med noens "kognitive reserve", som er definert som hjernens evne til å fungere godt selv når en del av den er forstyrret. NIA sier at personer som har mer utdanning har en tendens til å ha mer kognitiv reserve enn andre.

Nyere forskning viser også at mengden kognitiv reserve en person har kan forsinke utbruddet av Alzheimers symptomer.

I følge CDC er Alzheimers den sjette ledende dødsårsaken i Amerika – den dreper mer enn brystkreft og prostatakreft til sammen. Alzheimerforeningen anslår at kostnadene forbundet med Alzheimers og andre demenssykdommer vil beløpe seg til 277 milliarder dollar i 2018. Innen 2050 sier den at disse kostnadene kan skyte i været til 1,1 dollar. billioner.

Alzheimers Association har identifisert 10 advarselstegn på Alzheimers sykdom, inkludert:

  1. Hukommelsen endres
  2. Uttak fra vanlige aktiviteter
  3. Desorientering til tid og sted
  4. Visuell-romlige vansker
  5. Nedgang i skriftlig eller muntlig kommunikasjonsevne
  6. Utfordringer innen problemløsning og planlegging
  7. Personlighet og humørsvingninger
  8. Feilplassering av varer ofte
  9. Nedgang i dommen
  10. Vansker med å utføre kjente oppgaver

LES MER OM OMEGA-3-INDEKSEN OG DENS ROLLE I KOGNITIV Svekkelse

Selv om det ikke finnes noen kur for Alzheimers, demens eller mild kognitiv svikt, er det flere ting du kan gjøre for å avverge de noen ganger ødeleggende symptomene på disse helseproblemene.

1. Fortsett å lære.

Harvard Health sier at et høyere utdanningsnivå er assosiert med bedre mental funksjon i alderdommen. "Eksperter tror at avansert utdanning kan bidra til å holde hukommelsen sterk ved å få en person til å bli mentalt aktiv. Å utfordre hjernen din med mental trening antas å aktivere prosesser som bidrar til å opprettholde individuelle hjerneceller og stimulerer kommunikasjon mellom dem. Mange mennesker har jobber som holder dem mentalt aktive, men å drive med en hobby eller lære en ny ferdighet kan fungere på samme måte."

En annen type "hjernetrening" er det som førte til populariteten til nettsteder som Lumosity.com , som hevder å ha økt til 85 millioner "hjernetrenere" fra 182 land. Lumosity tar oppgaver som har blitt brukt av forskere i flere tiår og gjør dem til spill for sine besøkende, alt med mål om å holde hjernen fysisk i form. På sin side jobber Lumosity med hundrevis av forskere over hele verden, hvorav mange gir gratis tilgang til hjernetreningsverktøyene deres – og hjelper dem å forske på nye områder innen menneskelig kognisjon.

Formell kognitiv trening har også blitt studert i en klinisk setting. I den avanserte kognitive treningen for uavhengige og vitale eldre (ACTIVE)-studien deltok friske voksne 65 år og eldre i 10 økter med minnetrening, resonnementtrening eller prosesseringshastighetstrening. Øktene forbedret deltakernes mentale ferdigheter i området der de ble trent. Og de fleste av disse forbedringene vedvarte 10 år etter at opplæringen ble fullført.

2. Hold deg aktiv.

Bare 15 til 20 minutter med kardio om dagen kan redusere Alzheimers risiko, sier Gary Small, medforfatter av The Alzheimers Prevention Program .

Forskning publisert i Journal of Alzheimer's Disease tyder på at trening kan bremse kognitiv nedgang og demens. For denne studien rekrutterte forskere friske personer 55 år og eldre med mild kognitiv svikt og brukte bildeteknikker for å studere den hvite substansen i hjernen deres.

En Time.com-artikkel som dekket denne studien sa: "Forskerne fant at eldre voksne med høyere VO2 max-score - noe som betyr at de hadde bedre kardiorespiratorisk kondisjon - hadde mindre forringelse av hvitstofffibrene i hjernen. Dette var sant i begge gruppene av mennesker i studien, med eller uten MCI, selv etter at forskere kontrollerte for faktorer som alder, kjønn og kroppsmasseindeks.

I en metaanalyse publisert tidligere i år i Journal of the American Geriatric Society , konkluderte forskerne med at trening kan forsinke nedgangen i kognitiv funksjon som oppstår hos individer som er i faresonen for eller har Alzheimers sykdom, med aerob trening som muligens har mest gunstig effekt.

I fjor sa en rapport satt sammen av National Academies of Sciences at det er godt dokumentert at fysisk aktivitet har mange helsemessige fordeler, og noen av disse fordelene – som forebygging av slag – er årsakssammenheng med hjernehelsen. Når det er sagt, fant en systematisk gjennomgang at mønsteret av randomiserte kontrollerte studier resultater på tvers av ulike typer fysisk aktivitetsintervensjoner gir en indikasjon på effektiviteten av økt fysisk aktivitet for å forsinke eller bremse aldersrelatert kognitiv nedgang, selv om disse resultatene ikke var konsekvent positive.

Til slutt konkluderte komiteen med at bevisene er tilstrekkelige til å rettferdiggjøre å kommunisere til offentligheten at økt fysisk aktivitet for å forsinke eller bremse aldersrelatert kognitiv nedgang støttes av oppmuntrende, men inkonklusive bevis.

SJEKK UT DETTE FARGERIGE NYE KARTET OVER HIPPOCAMPUS, ET PRISOMRÅDE I HJERNEN SPESIELT MØTELIG FOR ALZHEIMERS

3. Mat hjernen din.

Studier som viser de potensielle fordelene med omega-3 EPA og DHA for hjernen er én ting, men betyr det at mer omega-3 i kosten virkelig påvirker risikoen for å utvikle demens? Alzheimers Society sier at dette spørsmålet har blitt undersøkt på to måter.

  1. Noen studier har sett på hva personer med og uten demens spiser og hvor ofte, og deretter fulgt dem for å se om kosthold påvirket risikoen for demens.
  2. I andre studier – dvs. kliniske studier – får noen deltakere omega-3-tilskudd og andre placebo, og risikoen for demens sammenlignes.

Noe av grunnen til at omega-3 er teoretisert til å spille store roller i hjernen, er at de er anti-inflammatoriske i naturen og kan redusere risikoen eller forhindre inflammatoriske hjerneproblemer som demens og Alzheimers. Dessuten er DHA et næringsstoff som finnes i overflod i hjernen sammenlignet med andre deler av kroppen.

Spesielt har EPA og DHA vist anti-amyloid, anti-tau og anti-inflammatoriske virkninger i hjernen til dyr. I en artikkel fra mai 2017 publisert i Journal of Alzheimer's Disease , har forskere funnet ut at for pasienter med høye omega-3-nivåer økes blodstrømmen i bestemte områder av hjernen.

Faktisk vil bilder hentet fra forsøkspersoner som utfører ulike kognitive oppgaver vise høyere blodstrøm i spesifikke hjerneregioner. Da disse bildene ble sammenlignet med Omega-3-indeksen – et mål på blodkonsentrasjonen av EPA og DHA – fant etterforskerne en statistisk signifikant sammenheng mellom høyere blodstrøm og høyere Omega-3-indeks.

Denne studien hentet fra et tilfeldig utvalg på 166 deltakere fra en psykiatrisk henvisningsklinikk som omega-3-indeksresultater var tilgjengelige for. Samlet sett viste studien positive sammenhenger mellom omega-3 EPA+DHA-status, hjerneperfusjon og kognisjon.

Hovedforfatter Daniel Amen, MD, fra Amen Clinics Inc., Costa Mesa, CA, forklarte: "Dette er veldig viktig forskning fordi det viser en sammenheng mellom lavere omega-3-fettsyrenivåer og redusert hjerneblodstrøm til områder som er viktige for læring , hukommelse, depresjon og demens."

"Selv om vi har betydelige bevis på at omega-3-nivåer er assosiert med bedre kardiovaskulær helse, begynner rollen til "fiskeolje"-fettsyrene i mental helse og hjernefysiologi såvidt å bli utforsket. Denne studien åpner for muligheten for at relativt enkle kostholdsendringer kan ha en positiv innvirkning på kognitiv funksjon, sier Dr. Bill Harris , den andre medforfatteren på denne artikkelen, som også er en fremtredende omega-3-forsker og oppfinner av Omega -3. 3 Indeks blodprøve .

SE HVORDAN OMEGA-3-INDEKS-BLODTESTEN FUNGERER

En nyere studie publisert i Nutrients viser at høyere blodnivåer av langkjedede omega-3-er EPA og DHA er assosiert med kognitive fordeler hos eldre voksne.

I denne studien undersøkte forskere fra Boston Puerto Rican Health Study de potensielle assosiasjonene til omega-3- og omega-6-nivåer i røde blodceller (RBC) med mål på kognitiv funksjon hos personer som hadde en gjennomsnittsalder på 57.

Både omega-3 og omega-6 nivåer ble målt ved å bruke OmegaQuants proprietære metoder i baseline. I løpet av en toårsperiode fikk forskerne 1032 forsøkspersoner til å ta Mini-Mental State Exam (MMSE), mens 865 forsøkspersoner tok andre tester relatert til kognitiv funksjon. Endringer i skårer ble vurdert og korrelert med forsøkspersonenes omega-3 og omega-6 nivåer.

Omega-3 blodnivåer var ikke signifikant assosiert med endringer i MMSE-score, men de var knyttet til bedre eksekutiv funksjon, en fasett av kognitiv funksjon som lar folk planlegge, organisere og fullføre oppgaver.

Logo