5 Reasons to Cheer for Omega-3s at the American Heart Association Meeting This Week

5 grunner til å juble for Omega-3 på American Heart Association-møtet denne uken

5 grunner til å juble for Omega-3 på American Heart Association-møtet denne uken Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er omega-3-and-heart-AHA-2019-meeting.jpg

av OmegaQuant

Den siste uken har vært en av de travleste nyhetssyklusene for omega-3s EPA og DHA på ganske lang tid. I hælene på møtet i American Heart Association (AHA) og publiseringen av annen betimelig forskning, har omega-3-fettsyrer solet seg i de lyse overskriftene som viser fordelene deres for hjerte, hjerne og prenatal helse.

For formålet med denne bloggen vil vi fokusere på studiene som kom ut av AHA-møtet. En oversikt over studiene om omega-3 og ADHD, fisk og graviditet, og måling av omega-3 blodnivåer kommer imidlertid til denne bloggen veldig snart, så følg med!

AHAs vitenskapelige sesjoner inneholdt resultater fra tilleggsstudier fra både REDUCE-IT og VITAL , samt resultater fra annen relevant omega-3-forskning. Den virkelige omega-3-stjernen på AHA-møtet denne uken var Amarin, som sponset syv studier på omega-3 EPA-medisinen Vascepa. La oss grave i disse studiene for å finne ut hvorfor de skilte seg ut.

  1. Høydose Rx Omega-3 EPA (dvs. Vascepa) bremser plakkprogresjon

For et år siden overveldet Vascepa verden i REDUCE-IT-studien ved å vise sin ekstraordinære evne til å redusere risikoen for kardiovaskulære (CV) hendelser med 30 %, en prestasjon en kolesterolmedisin bare kunne drømme om. Nå vil alle vite hvordan Vascepa gjorde det.

I et forsøk på å belyse virkningsmekanismen til høydose omega-3 EPA, spesielt Icosapent etyl (IPE) (dvs. Vascepa) fra Amarin Corp., evaluerte forskere effekten av fiskeoljemedisinen som et tillegg til statinbehandling i en høy -risikogruppe av personer med vedvarende forhøyede triglyserider (TG). Tidligere studier har vist at Vascepa lagt til et statin kan redusere initiale CV-hendelser med 25 % og totale CV-hendelser med 30 %.

Kalt EVAPORATE -studien, undersøkte forskere om Vascapa i tillegg til statinbehandling kunne redusere progresjonen av aterosklerotisk plakk. Mer spesifikt ønsket de å finne ut om tilsetning av 4 gram per dag av IPE kunne påvirke større endring fra baseline enn placebo i plakkvolum målt ved seriell multidetektor computertomografi (MDCT) – en rask, smertefri diagnostisk prosedyre som kombinerer datamaskiner og x- stråler og lar en radiolog se abnormiteter som plakk i arteriene.

BLOGG: Ny metaanalyse om Omega-3 og hjertehelse fokuserer på dose

De 80 pasientene som ble evaluert i denne studien presenterte med koronar aterosklerose som dokumentert av MDCT (1 eller flere angiografiske stenoser med ≥20 % innsnevring) eller diabetes, på stabil statinbehandling med lavdensitetslipoproteinkolesterolnivåer på 40 til 115 mg/dl, og vedvarende høye triglyseridnivåer (135-499mg/dL).

Ved den forhåndsspesifiserte 9-måneders interimanalysen var det en nedgang i total ikke-forkalket plakk så vel som forkalket plakk. På dette tidspunktet fortsetter studien til sin utformede fullføring av en 18-måneders gjennomgang.

I mellomtiden påpekte forfatterne at EVAPORATE er den første studien som bruker MDCT for å evaluere effekten av Vascepa som et tillegg til statinbehandling på plakkkarakteristikker i en høyrisikopopulasjon med vedvarende høye TG-nivåer. "EVAPORATE gir viktige mekanistiske data med relevans for reduksjonen i CV-hendelser sett i den kliniske studien REDUCE-IT," konkluderte de.

  1. Å ta Omega-3-piller for hjertehelse øker ikke risikoen for prostatakreft

Til slutt, etter mange år med kontroverser, kunne to studier presentert ved AHA bidra til å redusere bekymringene rundt omega-3 og prostatakreft.

I en studie identifiserte forskere 87 pasienter som var en del av Intermountain INSPIRE Registry og hadde utviklet prostatakreft. Disse pasientene ble også testet for plasmanivåer av omega-3 EPA og DHA.

Sammenlignet med en matchet kontrollgruppe på 149 menn, fant forskerne at høyere omega-3-nivåer ikke var knyttet til økt prostatakreftrisiko.

Viet T. Le, MPAS, PA, forsker og legeassistent ved Intermountain Healthcare Heart Institute , sa at de foretok denne studien i lys av funn fra en artikkel fra 2013 fra Journal of the National Cancer Institute som antydet en mulig sammenheng mellom høyere omega- 3 plasmanivåer og utvikling av prostatakreft, en som har vært diskutert siden publisering.

"Hvis jeg anbefaler omega-3 for pasientene mine for å redde hjertene deres, vil jeg være sikker på at jeg ikke setter dem i fare for prostatakreft," sa han. "Vår studie fant ingen bevis for en sammenheng mellom de to."

I den andre studien så Intermountain-forskerne på 894 pasienter som gjennomgikk koronar angiografi (en test som viser hvordan blod strømmer gjennom arteriene i hjertet).

Disse pasientene hadde ingen tidligere historie med hjerteinfarkt eller koronararteriesykdom, men ved deres første angiogram hadde omtrent 40 % av disse pasientene alvorlig sykdom og omtrent 10 % hadde tre-fartøyssykdom, sa Le.

Forskere målte også pasientenes plasmanivåer av omega-3-metabolitter, inkludert DHA og EPA. Disse pasientene ble deretter fulgt for å se hvem som fikk hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt eller hvem som døde.

BLOGG: AHA gir ut ny råd om omega-3 og høye triglyserider

Forskere fant at pasienter med høyere forekomst av omega-3-metabolitter hadde lavere risiko for å følge opp uønskede effekter uavhengig av om de hadde alvorlig sykdom eller ikke på det første angiogrammet.

"Denne studien er viktig fordi vi så på hvordan omega-3 hjelper pasienter som allerede har utviklet sykdom, og dens effekter på overlevelse - både når det gjelder å komme til den første angiografien som skal diagnostiseres (i forhold til å ha et hjerteinfarkt eller verre før de i det hele tatt visste at de har hjertesykdom) og deretter," sa Le.

"Selv om en tilsynelatende sammenheng mellom høyere plasma omega-3-nivåer og funn av alvorlig hjertesykdom ved første angiografi kan vekke alarmer om at omega-3 ikke er gunstig, levde de for å se en lege og få diagnosen," la Le til. "Og vi så en sammenheng mellom høyere nivåer av omega-3 og deres overlevelsesrate deretter."

  1. Å ta Omega-3 kan redusere gjentatte sykehusbesøk for hjertesviktpasienter

Hjertesvikt (HF) er et kostbart, dødelig helseproblem og den viktigste årsaken til sykehusinnleggelse blant eldre amerikanske voksne. Faktisk fremhevet en studie fra 2018 den betydelige helse- og dødelighetsbyrden av HF, økende helsekostnader og den aldrende amerikanske befolkningen, og antydet at fortsatte forbedringer i HF-forebygging, håndtering og overvåking er viktig.

For det formål undersøkte forskere fra VITAL-studien de mulige forebyggende fordelene med vitamin D og omega-3 EPA og DHA ved hjertesvikt.

BLOGG: Omega-3-nivåene er LAVE i hele USAs slagbelte

Mens vitamin D og omega-3-fettsyrer hver har vært assosiert med redusert risiko for HF i observasjonsstudier, er bevis for randomiserte forsøk begrenset. Denne hjelpestudien presentert på AHA-møtet forsøkte å undersøke effekten av vitamin D og omega-3-tilskudd på forekomsten av HF-sykehusinnleggelse i en stor multietnisk kohort.

VITAL-HF er en tilleggsstudie av den overordnede VITAL -studien, som er en fullført randomisert studie med en to-til-to-faktoriell design for å undersøke effekten av vitamin D 3 (2000 IE/d) og omega-3-fettsyrer (1) gram per dag, inkludert 460 mg EPA + 380 mg DHA for forebygging av hjerte- og karsykdommer og kreft hos 25 871 voksne fra 2011 til 2017.

Mens omega-3 og vitamin D-tilskudd ikke reduserte den første HF-sykehusinnleggelsesraten betydelig, fant forskerne fordeler for omega-3 ved tilbakevendende HF-sykehusinnleggelser, et funn forskerne mener bør utforskes i fremtidige studier.

  1. Omega-3-indeks på >4 % Forhindrer kognitiv svikt hos hjertepasienter

I en blogg vi omtalte forrige uke i forkant av AHA-møtet, rapporterte vi om en studie som viser at de med koronarsykdom som tok omega-3-tilskudd hadde bedre kognitiv funksjon enn de som ikke gjorde det.

Studien inkluderte 250 personer med koronarsykdom. I 30 måneder tok halvparten omega-3-tilskudd; den andre halvparten fungerte som kontrollgruppe. Gruppen som tok kosttilskuddene hadde bedre koordinasjon, reaksjonshastighet, hukommelse og tilbakekalling etter ett år og etter 30 måneder, sammenlignet med kontrollgruppen.

Høydose EPA og DHA forhindret kognitiv nedgang hos kognitivt friske CAD [koronararteriesykdom] personer med yngre personer, ikke-diabetikere og de som oppnådde en omega-3 fettsyreindeks ≥ 4 %, hadde størst fordel. Disse funnene er spesielt viktige for CAD-pasienter da CAD er en risikofaktor for demens.

BLOGG: Hvordan Gatorade bruker Omega-3-testing for å forbedre spillet

For disse forskerne er timing alt, spesielt når det gjelder demens.

"Andre forskere har sett på omega-3-fettsyrer hos personer som allerede har kognitiv svikt eller demens," sa Dr. Francine Welty, en kardiolog ved Harvard Medical School i Boston og en av studiens etterforskere. "Men menneskene vi så på var kognitivt sunne, og vi fant ut at det kan være en fordel med omega-3-fettsyrer før kognitiv nedgang begynner."

  1. Amerikanske emner i REDUCE-IT viser sterkere risikoreduksjoner når de bruker Vascepa

En forhåndsspesifisert undergruppeanalyse av REDUCE-IT ble utført for å bestemme graden av nytte av IPE i USA spesielt.

For denne hjelpestudien ble mer enn 3000 amerikanske pasienter (38,5 % av studien) randomisert og fulgt i nesten 5 år. Det primære endepunktet forekom hos nesten 25 % av placebo versus 18 % av IPE-pasientene; det viktigste sekundære endepunktet forekom hos 16 % versus 12 %.

BLOGG: Setter rekord på Omega-3-legemidler vs. kosttilskudd

Alle forhåndsspesifiserte hierarkiendepunkter ble betydelig og signifikant redusert, inkludert kardiovaskulær død, hjerteinfarkt, hjerneslag og dødelighet av alle årsaker.

Forfatterne konkluderte: "Mens ikke-USA-undergruppen viste signifikante reduksjoner i de primære og nøkkelsekundære endepunktene, viste USA-undergruppen spesielt robuste risikoreduksjoner på tvers av en rekke sammensatte og individuelle endepunkter, inkludert dødelighet av alle årsaker."

Hederlig omtale

Amarin slo igjen på AHA-møtet med resultatene av kostnadseffektivitetsstudien. "I denne kombinerte kostnadseffektivitetsanalysen på pasientnivå og simulering viser IPE til $4,16 per dag hos pasienter med høy kardiovaskulær risiko eksepsjonell fordel med reduksjon av CV-hendelser pluss kostnadsbesparende i utprøving og over pasientenes levetid i de fleste simuleringer," sa forskere.