People Who Live in This Coastal Town Might Not Be Getting Enough Omega-3s

Folk som bor i denne kystbyen får kanskje ikke i seg nok omega-3

Folk som bor i denne kystbyen får kanskje ikke i seg nok omega-3 Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er newport-rhode-island-1000x675-1.jpg

av OmegaQuant

De langkjedede omega-3-fettsyrene EPA og DHA finnes først og fremst i fet fisk som laks, sild og makrell, samt omega-3-tilskudd. Fiskekonsum for mange er et spørsmål om smak, kostnad og tilgang. Og mange eksperter har antydet at noen av disse faktorene, spesielt tilgang til fisk, påvirker omega-3-nivåene. Vel, en ny studie viser at selv de som bor i kystsamfunn kanskje ikke spiser fisk ofte nok til å oppnå et sunt blodnivå, som beskrives som en Omega-3-indeks på 8 % eller høyere.

Denne nye studien av 234 individer i Newport, Rhode Island, avslørte en gjennomsnittlig Omega-3-indeks på 5,2 %. Til tross for nærhet til fersk sjømat – en primær kilde til omega-3 – er kystbyens lavere nivåer i samsvar med forskning som viser at til tross for et balansert kosthold, har 98 % av amerikanerne omega-3-nivåer under det optimale området.

RB, produsenter av omega-3-tilskuddet MegaRed brukte den siste sommeren på å snakke med lokale innbyggere, teste deres Omega-3-indeks og hjelpe dem med å støtte helsen deres gjennom gratis utendørs treningsøkter og ernæringsrådgivning. Målet? For å inspirere enkeltpersoner til å forstå og forbedre sine omega-3 nivåer.

"Omega-3-testresultatene i Newport reflekterer en nasjonal trend og bør være en vekker for mange helsebevisste amerikanere," sa Suzanne Steinbaum, DO, kardiolog, New York, NY. "Så mange av oss som tror vi får i oss alle næringsstoffene fra kostholdet vårt alene, kan ta feil. Akkurat som du kjenner ditt kolesterol eller blodtrykk, er det viktig å kjenne dine Omega-3-nivåer, og gjøre endringer hvis du er lav.»

VIDEO: Omega-3-indeksen vist på populært TV-program, The Doctors

Omega-3 regnes som et "essensielt" næringsstoff fordi kroppen trenger dem, men ikke kan lage dem på egen hånd, og må komme fra kostholdskilder, først og fremst fet fisk som laks, makrell og sild, noe som gjør det utfordrende for den gjennomsnittlige amerikaneren å møte ekspertanbefalinger. .

"Vi vet at allmennheten ønsker å ha kontroll over sitt eget velvære, men mange er uvitende om hvor vanskelig det er å innta nok omega-3 - uansett hvor du bor og hvor helsebevisst du er," sa Gregory Chabidon. Visepresident og daglig leder, Global VMS (Vitamins Minerals Supplements) hos RB. "Hos MegaRed er vi besatt av kraften til omega-3 og ønsker å tilby verktøy for folk til å ta større kontroll over helsen og få mer ut av hver dag. Det var inspirasjonen for vår nye pedagogiske kampanje kalt "Omega Town" og lanseringen av Advanced Total Body Refresh, som gir syv fordeler for å støtte hjerte, øyne, ledd, hjerne, søvn, stress og hudhelse."

"Som en som lever og ånder lokalt hentet mat, ble jeg sjokkert da jeg fikk vite at jeg hadde lite Omega-3", sa Eddie Montalvo, kokk ved Fluke Newport. "Ved å delta i dette programmet lærte jeg en viktig lekse - jeg skjønte ikke engang at det var en måte å teste nivåene dine på, og nå skal jeg være mer proaktiv når det gjelder helsen min generelt."

Fra Rhode Island Coast til Stroke Belt

Funnene fra Newport, Rhode Island, reflekterer hva som har skjedd over hele landet, og til og med kloden. For bare noen måneder siden diskuterte vi en studie av de som bor i "Stroke Belt" i USA, som vanligvis inkluderer stater som Charleston, WV; Jacksonville, FL; Indianapolis, IN; Lexington, KY; Memphis, TN; Oklahoma City, OK; og Toledo, OH.

BLOGG: En global oversikt over Omega-3-indeksnivåer

Fordi lite er kjent om omega-3 EPA- og DHA-blodnivåene (dvs. Omega-3-indeksen) til mennesker som lever i slagbeltet, ønsket forskerne å finne ut om det er en korrelasjon av slagforekomst og omega-3-inntak. Med andre ord, kan omega-3 spille en rolle i slagforebygging.

Visningene fant sted på kirkelige helsemesser, kjøpesentre, avdelinger for folkehelse, medisinske klinikker og andre offentlige miljøer fra oktober 2014 til november 2015. Dette prosjektet ble organisert av Seafood Nutrition Partnership (SNP) i samarbeid med lokale helsepartnere, som f.eks. som helseforsikringsleverandører, folkehelseskoler, lokale helseklinikker og sentre.

I alt fikk 2177 personer målt Omega-3-indeksen. Oppsiktsvekkende 42 % av de som ble testet hadde en Omega-3-indeks under 4 %, noe som gir dem en 90 % høyere risiko for plutselig hjertedød. Bare rundt 1 % av de som ble testet hadde en Omega-3-indeks på 8 % eller høyere.

OmegaQuants Dr. Bill Harris, som var hovedforfatter på denne studien, sa "Siden i andre settinger, en lav Omega-3-indeks er assosiert med økt risiko for hjerte- og karsykdommer (CVD), kan dette være en faktor som bidrar til høyere risiko for CVD i denne regionen i USA."

Hensikten med denne studien var å samle inn foreløpig informasjon om Omega-3-indeksen hos personer som lever i "CVD"-beltet. Fordi screeninger generelt ble utført i deler av byen med lavere inntekt, har SNP-kohorten sannsynligvis hatt en lavere sosioøkonomisk status (SES). Men fordi forskere ikke var i stand til å samle SES-data om denne kohorten, kan ingen konklusjoner angående SES og Omega-3-indeksen trekkes fra denne studien.

Når man sammenligner resultatene av denne studien med den generelle amerikanske befolkningen, så vel som andre større studier, som Framingham Heart Study, sa Dr. Harris "Vår analyse antyder at SNP-kohorten i disse byene har redusert Omega-3-indeksnivået sammenlignet med amerikanere i generelt og til Framingham spesielt. Andelen individer i SNP-kohorten med en Omega-3-indeks i den ønskelige sonen (8 %–12 %) var 83 % lavere enn i et veldig stort utvalg amerikanere fra et klinisk laboratoriedatasett (dvs. 1,2 % vs 7 %), og fraksjonen i den uønskede sonen (<4 %) var 20 % høyere (dvs. 42 % vs 35 %).

BLOGG: Kan du beregne hvor mye omega-3 du trenger?

"Den logiske utvidelsen av funnene våre om at Omega-3-indeksnivåene er lave i denne regionen, er at å øke Omega-3-indeksen ved å øke EPA- og DHA-inntaket kan potensielt redusere deres forhøyede risiko for CVD. Det er akkumulerende bevis for at høyere inntak av fisk og omega-3-kapsler (som begge øker Omega-3-indeksen) er bra for hjertet, sa Dr. Harris i avisen.

Forskerne, omega-3/stroke beltepapiret, påpekte også at foruten å ta fiskeoljetilskudd eller spise mer fet fisk (laks, makrell, sild, sardiner, albacore tunfisk, etc.), finnes det nå flere typer EPA/DHA- berikede matvarer (egg, fruktjuicer, melk, brød, pålegg, peanøttsmør) tilgjengelig for forbrukerne. De mener at med riktig opplæring angående valg, tilberedning og inntak av sjømat, kan den generelle helsen til lokalsamfunn med svært lave omega-3-nivåer bli betydelig forbedret. Det neste trinnet er å få disse samfunnene til å akseptere omega-3 som en av måtene de kan forhindre slag.

Lavt sjømatinntak er utbredt blant amerikanske barn og har betydelige helsemessige konsekvenser

Går tilbake et par måneder fra Stroke Belt-studien, viste forskning publisert i juniutgaven av Pediatrics at amerikanske barn representerer en annen gruppe som ikke spiser nok sjømat, noe som kan ha en negativ innvirkning på helsen deres. Dette er fordi de går glipp av viktige fettsyrer som omega-3s EPA og DHA, som bidrar med flere helsefordeler for barn som bedre læring, søvn, oppmerksomhet og kognisjon.

Mange typer fisk og sjømat tilbyr en rekke viktige næringsstoffer som vitaminer, mineraler, proteiner og omega-3 fettsyrer, som har vist seg å spille en avgjørende rolle i utviklingen av barnets hjerne, øyne og immunsystem. Imidlertid kommer mer enn 90 % av det animalske proteinet barn spiser fra andre kilder som kylling og biff, som gir lite omega-3 fettsyrer.

Denne nye rapporten fra American Academy of Pediatrics (AAP) — Fish, Shellfish and Children's Health: An Assessment of Benefits, Risks and Sustainability, fra AAP Council on Environmental Health and Committee on Nutrition — fremhever forskning på potensielle fordeler og risikoer forbundet med forbruk av fisk og skalldyr, gjennomgang av bevisene for deres innvirkning på spesifikke sykdommer eller tilstander.

Omega-3 har blitt studert for en rekke fordeler, inkludert inflammatorisk tarmsykdom, nevrologisk/kognitiv utvikling, atferdsmessig og mental helse, sigdcellesykdom, lipidprofiler, blodtrykk, depresjon, oppmerksomhetssvikt/hyperaktivitetsforstyrrelse og allergiske lidelser. Likevel er de fleste av disse studiene rettet mot voksne eller gravide kvinner, så det er vanskelig å trekke definitive konklusjoner om barn i mange tilfeller, ifølge studiens forfattere.

Likevel har mer enn et dusin observasjonsstudier vist at en mors fiskeinntak sannsynligvis påvirker risikoen for atopi hos avkom. På samme måte har forskning også vist at å spise fisk tidlig i livet - sannsynligvis før 9 måneders alder - kan forhindre allergiske sykdommer som astma, eksem og allergisk rhinitt.

Studier har også vist at et barns nevroutvikling kan ha nytte av maternell prenatal fiskekonsum. Faktisk bemerket en studie at inntak av sjømat på mindre enn 340 gram i uken (¾ pund) under graviditet var assosiert med en høyere risiko for at et barn havnet blant de med den laveste verbale IQ. Lavt sjømatinntak har også vært knyttet til dårligere resultater for prososial atferd, finmotorikk, kommunikasjon og sosial utvikling.

Studieforfatterne bemerker også at til tross for bekymringer om potensielle forurensninger, konkluderer evidensbasert veiledning med at sjømat, spesielt lavt kvikksølvvalg, bør ha en større plass i det amerikanske kostholdet. De mener imidlertid mer forskning er nødvendig for å underbygge sjømatens spesifikke helsefordeler hos barn.

Det er viktig for barneleger å forstå at noen fisk er en rik kilde til omega-3s EPA og DHA og at disse fettsyrene er essensielle næringsstoffer som må inntas i kosten. Hvis dette er utfordrende for familier, er det et godt alternativ å vurdere å ta et kosttilskudd for å unngå omega-3-mangel hos barn.

BLOGG: Hvordan kan du få barna dine til å konsumere mer omega-3? La oss telle veiene...

Studieforfatterne sier at mens mennesker også kan forlenge og avmette kortkjedede "overordnede" flerumettede fettsyrer som alfa-linolsyre (ALA), som finnes i nøtter og frø, inn i lengre kjede omega-3 som EPA og DHA, men denne prosessen er ineffektiv og vil neppe resultere i tilstrekkelige nivåer for optimal helse blant de fleste individer.

Fisk er den primære naturlige kostholdskilden for å få i seg mer omega-3 i barns kosthold. Disse fettsyrene kan også konsentreres fra algekilder og har i denne formen blitt tilsatt morsmelkerstatning og matvarer som melk, yoghurt og pasta og blir i økende grad tatt som kosttilskudd. Spesielt er omega-3 strukturelle komponenter av nevroner i hjernen og øyet og har antiinflammatoriske og immunmodulerende egenskaper, og det er derfor de har blitt studert for sin rolle i nevroutvikling og allergiproblemer.

INFOGRAFISK: Tilpass Omega-3-inntaket ditt med en Omega-3-indekstest