People with More of These Nutrients in Their Blood Tend to Live Longer, Healthier Lives

Folk med mer av disse næringsstoffene i blodet har en tendens til å leve lengre og sunnere liv

av OmegaQuant

Å forfølge ungdomskilden blir desto mer relevant etter hvert som du blir eldre. Men nøkkelen til aldring i disse dager er ikke bare å forlenge livet, men fortsette å forbli sunn og aktiv mens du glir inn i dine gylne år. På denne måten viser ny forskning at noen næringsstoffer kan være viktigere enn andre for å holde seg sunnere lenger.

En fersk artikkel om Healthline identifiserte 17 helsefordeler med de langkjedede omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Disse fettsyrene ble pekt ut for å forbedre bein- og leddhelsen, samt mentale lidelser og kognitiv funksjon, bekjempe betennelse, forebygge kreft og redusere symptomene på hjertesykdom, som alle er store problemer som påvirker aldrende individer. De fleste av disse tingene begynner å skje når du blir eldre, delvis på grunn av genetikk og livsstil, men også fordi kroppen vår begynner å bremse ned, noe som påvirker opptaket og metabolismen av viktige næringsstoffer.

WebMD lister fet fisk blant sine beste anti-aldringsmat. Hvorfor? Fordi fet fisk som laks og makrell inneholder omega-3 EPA og DHA. Disse spesielle fettsyrene finnes i hver celle i menneskekroppen, og de tjener svært viktige funksjoner som å holde cellemembranene fleksible og sunne. Konsekvensen av disse funksjonene er sunnere vev og organer, noe som betyr fordeler som et sunt hjerte og hjerne samt sunn hud, for å nevne noen.

Ny omega-3-forskning bidrar til økende bevis på antialdringsfordeler

En studie publisert i oktoberutgaven av British Medical Journal fant en sammenheng mellom høyere blodnivåer av de langkjedede omega-3-fettsyrene EPA, DPA og DHA og "sunn aldring".

Denne rapporten var basert på en analyse av Cardiovascular Health Study (CHS), en prospektiv observasjonsstudie i en stor kohort av amerikanere hvis gjennomsnittsalder var omtrent 74 da studien startet i 1989. Det opprinnelige formålet var å identifisere risikofaktorer knyttet til utbruddet av koronar hjertesykdom og hjerneslag. Men etter hvert som kohorten har blitt eldre, har CHS blitt en viktig studie av aldringsprosessen.

For denne studien sporet forskere mer enn 2600 voksne fra 1992 til 2006 for å se om de fortsatte å leve uten kroniske sykdommer og uten psykiske eller fysiske problemer.

Blodnivåer av de langkjedede omega-3-ene EPA, DPA og DHA, samt kortkjedede omega-3-ALA, ble målt tre ganger i løpet av de påfølgende årene og gjennomsnittlig for å gi et langsiktig estimat av omega-3-status.

Når etterforskere talte opp alle de "usunne" tingene som vanligvis skjer med mennesker når de blir eldre - hjerte- og karsykdommer, kreft, kognitiv eller fysisk dysfunksjon, lungesykdom, kronisk nyresykdom, i tillegg til død av andre årsaker enn disse oppførte - personer som IKKE utviklet disse tilstandene ble definert som "friske eldre."

Forskerteamet rapporterte at høyere generelle nivåer av de langkjedede omega-3-fettsyrene EPA, DHA og DPA, men ikke av den kortkjedede ALA, ble funnet hos de individene som viste det sunne aldringsmønsteret, og spesifikt en 18 % lavere sjanse for usunn aldring

Assosiasjonene var tydelige for EPA, DPA og DHA, med det klareste signalet for de to førstnevnte fettsyrene. Forfatterne konkluderte med at funnene deres støtter retningslinjer for økt kostholdsforbruk av langkjedede omega-3 hos eldre voksne.

Videre bekrefter disse funnene tidligere rapporter som identifiserte en lavere risiko for død hos de med høyere Omega-3-indeks (dvs. røde blodlegemer av EPA og DHA).

Hva tidligere studier har vist

For å legge til disse funnene, viste en studie publisert i mars en betydelig redusert risiko for død for personer med høy Omega-3-indeks.

Studien, publisert i Journal of Clinical Lipidology , målte blodnivåer av omega-3s EPA og DHA for å vurdere en persons risiko for å utvikle visse sykdommer. Omega-3-indeksen ble målt hos 2500 deltakere (alder 66-73) i avkomskohorten til Framingham Heart Study . (Denne gruppen består i stor grad av barna fra den opprinnelige Framingham-studien, som startet i 1948.)

Resultatene viste at risikoen for død uansett årsak ble redusert med omtrent 33 % når man sammenlignet de med høyest Omega-3-indeks med de med lavest.

Alle i denne studien var fri for kjent kardiovaskulær sykdom (CVD) ved baseline. Forskerne fokuserte først og fremst på total dødelighet (død uansett årsak) som et endepunkt, men sporet også dødsfall fra CVD, kreft og andre årsaker. I tillegg rapporterte de assosiasjonene mellom Omega-3-indeksnivåer og en risiko for enhver CVD-hendelse - dødelig eller ikke, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Sammenhengen mellom høyere omega-3-nivåer i blodet (dvs. Omega-3-indeksen) og lavere risiko for død er rapportert i minst tre andre studier, men det som var nytt med denne siste studien fra Framingham var en sammenligning forfatterne gjorde mellom serum. kolesterol og Omega-3-indeksen, to "risikofaktorer" for hjertesykdom. I denne sammenligningen ble Omega-3-indeksen en bedre prediktor for hjertesykdom enn kolesterol.

LES HELE BLOGGEN OM FRAMINGHAM HJERTESTUDIE HER

En studie publisert i fjor bekreftet også at personer med høyere Omega-3-indeksnivå har lengre levetid. I dette tilfellet har undersøkelser sett på Omega-3-indeksnivåene til mer enn 6500 postmenopausale kvinner (alder 65-80) som deltok i Women's Health Initiative Memory Study , en stor, prospektiv kohortstudie som har fulgt helseresultatene av en gruppe amerikanske kvinner i mer enn 20 år.

Sammenlignet med de med lav Omega-3-indeks (<4%), hadde kvinner med optimale Omega-3-indeksnivåer (>8%) en 31% redusert risiko for død uansett årsak (hjerteinfarkt, hjerneslag, kreft, etc.) , som fører til konklusjonen at å ha en Omega-3-indeks i det beskyttende området (8-12%) er relatert til et lengre og sunnere liv.

LES HELE BLOGGEN OM MINNESTUDIEN OM KVINNESHELSEINITIATIV HER

Omega-3-indeksen er faktisk to ting. Det viktigste er at det er en risikofaktor for hjertesykdom, akkurat som kolesterol. Men det er også en faktisk test du kan ta for å vurdere din omega-3-status.

I motsetning til en kolesteroltest, trenger du ikke en lege for å få en Omega-3-indekstest. Faktisk vil de fleste leger ikke automatisk teste omega-3-nivået ditt under årlige brønnbesøk, selv om de fleste ikke får i seg nok av disse næringsstoffene fra kostholdet. Og gitt omega-3s betydning for å forhindre så mange av sykdommene vi møter når vi blir eldre, er det ingen tid som nå for å sikre at du får i deg nok av de riktige omega-3-ene og spore Omega-3-indeksen din underveis .

OMEGA-3S SPILLER SÅ MANGE ROLLER SOM DU ELLER. TA EN TAKK PÅ DENNE INFOGRAFIKEN, SOM VISER DEG HVORDAN EPA OG DHA KAN HJELPE DEG MED Å ELDRES.

Logo