The Study that Could Turn the Tide for Omega-3s EPA and DHA

Studien som kan snu strømmen for Omega-3s EPA og DHA

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er new-study-spreads-good-news-for-omega-3s.jpg av OmegaQuant

Mens det har vært noen opp- og nedturer for omega-3 i det siste, kan de første resultatene fra en større klinisk studie som ble mye publisert i september kartlegge en ny kurs for disse spesielle næringsstoffene. Men først, la oss ta en rask titt på hvordan vi kom hit i løpet av de siste månedene.

I slutten av august så en studie (referert til som ASCEND ) publisert i New England Journal of Medicine på de kardiovaskulære effektene av å ta aspirin og omega-3 EPA og DHA hos pasienter med diabetes. Resultatene viste liten fordel for omega-3, noe som førte til at forskere konkluderte med at "Det er ingen rettferdiggjørelse for å anbefale fiskeoljetilskudd for å beskytte mot kardiovaskulære hendelser."

Videre, i et brev til New England Journal of Medicine , sa en omega-3-handelsgruppe at denne studiens forfattere på en eller annen måte bagatelliserte funnet om at det var en 18 % redusert risiko for vaskulær død i omega-3-gruppen.

LES MER OM ASCEND-STUDIEN

I juli ga Cochrane Collaboration ut en rapport som genererte overskrifter som " Omega-3 i fiskeolje forhindrer ikke hjertesykdom, hevder ny studie ," " Omega-3: Fiskeoljetilskudd gjør ingenting for å forhindre hjerteinfarkt eller hjerneslag, store studiefunn ," og " Kjøp flere grønnsaker i stedet for Omega-3-tilskudd for å forbedre hjertehelsen ."

Denne metaanalysen - som i seg selv er en samling av statistisk lignende studier - fikk mye oppmerksomhet i media, ganske mye mer enn New England Journal of Medicine ASCEND-studien.

I en merkelig vending så det ikke ut til at forfatternes tolkninger og konklusjoner samsvarte med deres faktiske funn. For eksempel, ifølge deres data, var det INGEN statistisk signifikant effekt for ALA og koronar hjertesykdom (CHD) eller brystsmerter, og likevel sa forfatterne at det var en "sannsynlig fordel." På den annen side var det sterk statistisk signifikans for at EPA og DHA reduserer risikoen for CHD-hendelser, og de sa at det "sannsynligvis ikke var noen fordel." Hvorfor?

LES MER OM FORSKJELLENE MELLOM ALA OG EPA/DHA

Denne frakoblingen mellom data og konklusjoner er urovekkende, og den avslører tydelig en sterk skjevhet til fordel for ALA (en plantekilde omega-3) og mot EPA og DHA (den marine kilden omega-3).

Men den vanligste kritikken i begge studiene var at ingen av dem ga en høy nok dose hvor du kunne forvente å se noen gunstige effekter.

LES MER OM COCHRANE-ANMELDELSEN PÅ OMEGA-3S

Men det var ikke bare dårlige nyheter. Også publisert i juli, korrelerte en studie i Hypertension en høy Omega-3-indeks til lavt blodtrykksnivå. Sammenlignet med individer som hadde lave Omega-3-indeksnivåer, hadde individer som hadde de høyeste Omega-3-indeksnivåene et systolisk blodtrykk (SBP) og diastolisk blodtrykk (DBP) som var henholdsvis 4 og 2 mmHg lavere.

Forskerne i denne studien sa at dietter som er rike på omega-3 EPA og DHA kan være en effektiv strategi for å forhindre høyt blodtrykk hos friske voksne.

LES MER OM OMEGA-3 INDEKSEN – HYPERTENSJONSSTUDIE

La oss spole frem til slutten av september og medieopphentingen av topplinjeresultatene fra REDUCE-IT-studien, som førte til overskriften i Forbes: " I utblåsning reduserer Amarins fiskeolje-avledede legemiddel dramatisk hjerterisikoen i studien ." Hvorfor denne vanvittige overskriften? Studien viste at Vascepa, Amarins fiskeolje-avledede kardiovaskulære legemiddel, kunne redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag med 25 %.

Så hvem er Amarin og hva er Vascepa ? Og hvordan kan REDUCE-IT-studien endre narrativet om omega-3?

Amarin er et biofarmasøytisk selskap som utvikler og markedsfører legemidler for behandling av hjerte- og karsykdommer. Ifølge selskapet utnytter dets produktutviklingsprogram en omfattende merittliste innen lipidvitenskap og de potensielle terapeutiske fordelene med flerumettede fettsyrer (dvs. omega-3).

Så hvordan er Vascepa forskjellig fra ditt typiske fiskeoljeprodukt? Vascepa er et høykonsentrert, FDA-godkjent legemiddel som kun inneholder omega-3 EPA i en dose på 4 gram. Til sammenligning inneholder fiskeoljeprodukter vanligvis både omega-3 EPA og DHA, og den typiske dosen varierer fra 500-1000 mg.

Basert på REDUCE-ITs foreløpige resultater, har Amarin utvidet salgsteamet til mer enn 400 personer. For ikke å nevne, aksjekursen steg etter all publisiteten. Før topplinjeresultatene kom, var Amarins aksjekurs konsekvent mellom $2-3 per aksje i løpet av de foregående seks månedene. I løpet av den siste uken har den gått opp til ~$17 per aksje.

Så hva kan endre seg i hvordan verden ser på omega-3? For det første gir REDUCE-IT-studien et nivå av troverdighet til omega-3 der andre nylige forsøk har mislyktes. For det andre kan dette endelig gi disse viktige næringsstoffene en velfortjent plass ved bordet når man diskuterer forebyggende behandlinger for hjertesykdom, spesielt blant det medisinske miljøet. For det tredje understreker denne studien viktigheten av dose – at omega-3 må gis i doser som er høye nok til å se en gunstig effekt. Og sist men ikke minst, uavhengig av det faktum at Vascepa er et legemiddel, løfter en stigende tidevann alle båter, inkludert de som har omega-3-tilskudd.

Mer kommer…

De fullstendige REDUCE-IT-resultatene vil bli presentert på American Heart Association (AHA) møte i begynnelsen av november. Denne spesielle presentasjonen er klassifisert som "sene kliniske utprøvingsresultater", som ble gitt basert på REDUCE-ITs evne til å ta opp et kritisk spørsmål innen kardiovaskulær forebygging.

REDUCE-IT-studien startet i 2011, registrerte og fulgte mer enn 8000 pasienter, og ble utført basert på en spesiell protokollvurdering (SPA)-avtale med FDA. Hva er en SPA-avtale? SPA er en prosess der en studiesponsor – i dette tilfellet Amarin – kan be om å møte FDA for å komme til enighet om utformingen og størrelsen på en klinisk studie for å avgjøre om den i tilstrekkelig grad adresserer vitenskapelige og regulatoriske krav som kan støtte markedsføringsgodkjenning.

REDUCE-IT er den første globale kardiovaskulære utfallsstudien som prospektivt evaluerer effekten av Vascepa, eller annen behandling, hos voksne pasienter med LDL-C kontrollert til mellom 41-100 mg/dL (median baseline 75 mg/dL) ved statinbehandling og ulike kardiovaskulære risikofaktorer, inkludert vedvarende forhøyede triglyserider mellom 150-499 mg/dL (median baseline 216 mg/dL) og enten etablert kardiovaskulær sykdom eller diabetes mellitus, og minst én annen kardiovaskulær risikofaktor.

De fullstendige resultatene er svært etterlengtet, ikke bare av Amarin, men også omega-3-samfunnet for øvrig. Amarins president og administrerende direktør mener at REDUCE-IT-resultatene kan føre til et nytt paradigme innen behandling for ytterligere å redusere den betydelige kardiovaskulære risikoen som fortsatt er hos millioner av pasienter som kontrollerer sine dårlige kolesterolnivåer via statinbehandling.

LES BLOGGEN VÅR OM HVORDAN DU VELGER FISKEOLJE TILSKOTT SOM KAN HEVE DIN OMEGA-3-INDEKS

Vi kommer garantert til å gi flere detaljer når de fullstendige resultatene endelig presenteres og publiseres i november. I mellomtiden, sørg for at du får i deg nok av de riktige omega-3 fettsyrene, spesielt EPA og DHA. Og sørg alltid for at omega-3-ene du tar fungerer for deg ved å ta en Omega-3-indeks-blodprøve .

Logo