4 Things Vitamin D and Omega-3s Have in Common

4 ting vitamin D og omega-3 har til felles

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er 4-ting-vitamin-D-og-omega-3-har-i-felles.jpg av OmegaQuant

#1 – Både vitamin D og omega-3 spiller viktige roller i helsen, noe som fremgår av tusenvis av studier som bekrefter fordelene deres for et bredt spekter av helseproblemer, hvorav mange overlapper hverandre.

Vitamin D har spilt en stor rolle i beinhelsen i flere tiår. I løpet av de siste årene har imidlertid ny forskning synliggjort den avgjørende rollen den sannsynligvis spiller i en lang rekke andre helseproblemer, fra hjerte- og karsykdommer til immunfunksjon til fedme .

I følge den medisinske definisjonen av vitamin D beskrives det som et steroidvitamin som virker mer som et hormon enn et vitamin, og det fremmer tarmens absorpsjon og metabolisme av kalsium og fosfor.

Definisjonen fortsetter med å si at under normale forhold med sollys, er det ikke nødvendig med kosttilskudd fordi sollys fremmer tilstrekkelig vitamin D-syntese i huden. Imidlertid avhenger hudproduksjonen av den aktive formen av vitamin D av eksponering for sollys, som kan være begrenset for mange mennesker gjennom et gitt år, og til og med avhengig av hvor de bor.

Vitamin D kan også finnes i egg, fisk, biff og meieriprodukter. Men igjen, for folk som har kostholdspreferanser som ikke inkluderer mange av disse matvaregruppene, kan de komme til kort.

Og så er det vitamin D-tilskudd, som er dit mange mennesker henvender seg når alternativene ovenfor ikke fungerer for dem. Men noen ganger kan overholdelse være et problem.

Når det gjelder omega-3 fettsyrer, finnes disse viktige næringsfettene som går under forkortelsene EPA og DHA, i marine kilder som fisk, reker og krill i varierende mengder. EPA og DHA finnes i alle cellemembraner i kroppen og deres formål er å hjelpe cellene med å opprettholde riktig funksjon og fleksibilitet, noe som bidrar til en sunn funksjon av blodårene, hjertet, immunsystemet, øynene og hjernen.

Som vitamin D, har omega-3 vært gjenstand for tusenvis av kliniske studier. Faktisk har de blitt studert flere ganger enn Lipitor, acetaminophen og vitamin C.

#2 – Både vitamin D og omega-3 er populære blant forbrukere, men likevel får de fleste ikke nok.

En fersk artikkel om omega-3-trender sier at nesten en tredjedel av forbrukerne hevder at de føler mangel på omega-3, som har økt med 34 % siden 2010. Mens probiotika og protein viser sterkere vekst over samme tidsperiode, har omega-3 konsekvent vært på toppen som et næringsstoff forbrukerne føler de trenger.

Ytterligere forskning fra Natural Marketing Institute (NMI) viste at to av fem forbrukere ønsker å legge til mer omega-3 i kostholdet. "Til tross for at forbrukere føler seg mangelfulle og ønsker å legge til mer i diettene sine, vet imidlertid ikke to femtedeler av befolkningen noen helsemessige fordeler av omega-3. Faktisk er mindre enn en tredjedel av befolkningen klar over omega-3s effekt på hjertehelsen - fordelen som tradisjonelt er forbundet med næringsstoffet, sa markedsundersøkelsesfirmaet.

I følge en forbrukerundersøkelse fra 2017 utført av Council for Responsible Nutrition (CRN), representerer omega-3 det mest populære "spesialitetstilskuddet" blant amerikanske voksne, foran probiotika, fiber, melatonin og glukosamin/kondroitin.

I samme CRN-undersøkelse ble vitamin D oppført som det mest populære vitaminet like bak multivitaminer blant amerikanske voksne. Andre populære vitaminer og mineraler som ble sitert var B-vitaminer, vitamin C og kalsium.

CRN ga ut en uttalelse i april 2018 for å minne folk om at ingen er unntatt fra behovet for å skaffe tilstrekkelige mengder vitamin D og kalsium. "Begge næringsstoffene er avgjørende for generell helse, spesielt beinhelse, og de fleste får ikke nok av noen av dem, og det er grunnen til at regjeringen har identifisert både vitamin D og kalsium som næringsstoffer av folkehelse i kostholdsretningslinjene for 2015 ," organisasjonen sa.

"Vi minner også forbrukere på å snakke med sine leger eller andre helsepersonell om å utvikle sin egen individuelle plan som evaluerer deres vitamin D- og kalsiumstatus for mulig mangel og vurderer de potensielle fordelene med kosttilskudd, spesielt de som er i fare for osteoporose eller vitamin D-mangel. ."

Ifølge Harvard School of Public Health er det mye vitenskapelig debatt om hvor mye vitamin D mennesker trenger hver dag. Institute of Medicine anbefalte i en etterlengtet rapport utgitt 30. november 2010 å tredoble det daglige vitamin D-inntaket for barn og voksne i USA og Canada, til 600 IE per dag.

Rapporten anerkjente også sikkerheten til vitamin D ved å øke den øvre grensen fra 2000 til 4000 IE per dag, og erkjente at selv ved 4000 IE per dag, var det ingen gode bevis for skade. "De nye retningslinjene er imidlertid altfor konservative når det gjelder anbefalt inntak, og de gir ikke nok vekt til noen av de nyeste vitenskapene om vitamin D og helse," bemerket Harvard School of Public Health. "For beinhelse og forebygging av kronisk sykdom, vil mange mennesker sannsynligvis trenge mer vitamin D enn selv disse nye regjeringsretningslinjene anbefaler."

En lederartikkel fra 2010 antydet at vitamin D-mangel er en ignorert epidemi av globale proporsjoner .

En nyere artikkel i Pediatrics sier at det har vært en markant økning i diagnostisering av vitamin D-mangel hos barn det siste tiåret.

Spørsmålet om omega-3-mangel er på samme måte utbredt . En studie fra mai 2016 som vurderte omega-3-statusen til mennesker rundt om i verden, kom til den fantastiske erkjennelsen at folk flest er farlig lave, noe som gir dem 60–90 % høyere risiko for plutselig hjertedød. Områdene med de laveste Omega-3-indeksverdiene var Nord- og Sør-Amerika, deler av Midtøsten og India. Tatt i betraktning de tradisjonelle diettene i disse landene, samsvarer verdiene med Omega-3-indeksen med det forskerne forventer å se.

#3 – Vitamin D og Omega-3 = perfekt sammen?

Mens vitamin D og omega-3 har blitt studert tusenvis av ganger på egen hånd, tror noen at deres innvirkning kan være enda mer betydelig når de settes sammen. Det er i hvert fall tankegangen til forskerne bak VITAL -studien, som ser på om 2000 IE vitamin D3 og 1 gram omega-3 (EPA og DHA) alene og i kombinasjon kontra placebo har noen innvirkning på utvikling av kreft, hjertesykdom og hjerneslag, og til og med depresjon i slutten av livet.

Denne studien inkluderer mer enn 25 000 forsøkspersoner, som startet i 2010 og avsluttet p-pillefasen i desember i fjor. Når forskerne har samlet dataene i løpet av de neste par årene, vil det være en jevn strøm av funn som vil bidra til å kaste lys over hvorvidt disse næringsstoffene virkelig er en dynamisk duo når det gjelder å forhindre noen av disse alvorlige helseproblemene.

#4 – Både vitamin D og omega-3 status kan vurderes ved hjelp av enkle ernæringstester.

Det har blitt diskutert i tidligere BLOGGER hvor viktig ernæringstesting er og hvordan det kan hjelpe deg med å gjøre reelle, vesentlige endringer i livet ditt. Omega-3 Index-testen måler mengden av de viktigste omega-3 i kostholdet ditt, EPA og DHA. Det er disse omega-3 som har vært gjenstand for mer enn 30 000 studier.

Vil du teste ditt Omega-3 nivå? Se hvordan det fungerer HER.

Det er enkelt å teste vitamin D-nivået ditt, og det er enda enklere å ta en test – ingen lege nødvendig. Vi i OmegaQuant innser den viktige verdien av vitamin D for helsen og ønsker å gjøre denne testen tilgjengelig for forbrukere slik at de kan teste, spore og fortsette å forbedre vitamin D-statusen, akkurat som de har gjort med omega-3.

Nå som du vet hvor viktig vitamin D er, sett det på prøve. Først da vil du vite om kostholdet ditt gir nok. Vår nye vitamin D-test fungerer på samme måte som Omega-3-testen vår gjør – med et enkelt fingerstikk. Ingen blodprøver nødvendig. Ingen lege nødvendig. Ingen skjulte laboratorieavgifter. Og du kan samle prøven din trygt, i privatlivet til ditt eget hjem.

Logo