Here’s What You Need to Know About Omega-3 While Breastfeeding

Her er hva du trenger å vite om omega-3 mens du ammer

av OmegaQuant

Her er hva du trenger å vite om omega-3 mens du ammer

Så langt tilbake som for to millioner år siden ammet en nå utdødd menneskeart. Spol frem til mer moderne tid, og vi finner at omtrent 80 % av amerikanske babyer begynner å bli ammet. Det er en god ting, ifølge American Academy of Pediatrics (AAP), WHO og UNICEF, som alle anbefaler at spedbarn utelukkende ammes de første seks månedene av livet.

Derfra anbefaler AAP fortsatt amming (sammen med å introdusere passende komplementær mat) i en periode på ett år eller lenger, med WHO og UNICEF som foreslår to år eller mer.

Faktisk sier Dr. Ruth Peterson fra Centers for Disease Control and Prevention: "Amming gir uovertruffen helsemessige fordeler for babyer og mødre. Det er den kliniske gullstandarden for spedbarnsmating og ernæring, med morsmelk som er unikt skreddersydd for å møte helsebehovene til en voksende baby.»

Dette er et betimelig tema siden august er nasjonal ammemåned. Så på OmegaQuant benytter vi anledningen i denne bloggen (og neste ukes også!) til å se på fordelene med amming, rollen til omega-3 for ammende mødre og identifisere måter å sikre at ammende mødre opprettholder målrettede nivåer av omega -3, nærmere bestemt DHA, i morsmelken deres. Alt dette for å maksimere fordelene som omega-3 ved amming gir mødre og deres barn.

Hvorfor velge amming?

Tilsynelatende er det mange grunner til at amming er fordelaktig, og omega-3 fiskeolje spiller en rolle i disse årsakene. La oss ta en titt.

Mange kvinner nevner mors tilfredsstillelse som en hovedgrunn til å velge å amme, også kjent som sykepleie. Amming skaper en spesiell båndopplevelse mellom en mor og hennes barn, delvis på grunn av de positive hormonelle interaksjonene som oppstår etter den intense hud-til-hud-kontakten.

Denne nære kontakten signaliserer hjernen til å frigjøre oksytocin - kjent som "kjærlighet" eller "kos"-hormonet - noe som resulterer i varme følelser av kjærlighet og velvære. Et annet hormon som frigjøres under amming er prolaktin, som gir en behagelig, beroligende og pleiende følelse, og som fungerer sammen med oksytocin, øker dype følelser av tilknytning og utbrudd av tilfredshet.

VIDEO: Sammenhengen mellom en kvinnes Omega-3-nivå og fødselsdepresjon

https://www.youtube.com/embed/mN6_qvaE94U

Postpartum depresjon (PPD) forekommer hos omtrent 1 av 9 kvinner i løpet av det første året etter fødselen. En studie viste at kvinner som hadde lav Omega-3-indeks hadde høyere depresjonsscore. Med andre ord kan en kvinnes omega-3-nivå under graviditet være en risikofaktor for PPD.

For noen kvinner kan amming bidra til å redusere PPD på grunn av den unike følelsesmessige opplevelsen og gleden det gir dem. (For andre kan sykepleie øke PPD-symptomer, og å være oppmerksom på hvordan sykepleie påvirker en kvinnes følelser er en nødvendig diskusjon for mødre å ha med sine leger eller andre helsepersonell.)

Utover de emosjonelle og psykologiske fordelene ved amming, gir sykepleie en lang rekke viktige helsegevinster for både mor og barn. Studier har vist at spedbarn som ammes har redusert risiko for astma, allergier, fedme, plutselig spedbarnsdødssyndrom (SIDS) og mer.

Det er ikke bare babyen som har godt av å amme. Andre studier viser at amming også kan bidra til å redusere en mors risiko for høyt blodtrykk og type 2 diabetes, samt eggstokkreft og brystkreft.

Amming forbrenner også kalorier, noe som kan hjelpe nye mødre med å ta av seg noen av kiloene de legger på seg under svangerskapet. Men å forbrenne 300-500 kalorier om dagen fra amming er på ingen måte en vekttap slam dunk. Flere andre faktorer, inkludert stress, søvn, trening, din kroppstype, dine matvaner og til og med antall tidligere graviditeter er også med i ligningen.

Hva er forholdet mellom Omega-3 fiskeolje og amming?

DHA (dokosaheksaensyre) er en viktig omega-3-fettsyre som finnes mest i hjernen og netthinnen i øyet. Riktig mengde DHA i morsmelken din er også noe du vil sikre mens du ammer.

Det anses som spesielt viktig i løpet av de to første årene av et barns utvikling, spesielt innen hjerne- og øyehelse. DHA er tilstede i en kvinnes morsmelk og amming overfører viktige næringsstoffer som DHA til babyen. Heldigvis finnes det måter å overvåke nivået av DHA i en kvinnes morsmelk på, og det finnes måter å øke DHA til det som anses som tilstrekkelige nivåer.

Selv om det ikke er noen identifisert mengde for optimale fordeler, er det måter å øke omega-3 DHA-nivåene i morsmelk. Vi vil gå nærmere inn på dette senere i denne bloggen.

Men først, fordi vi vet at ikke alle kvinner velger eller er i stand til å amme, er det viktig å også vite at det finnes andre måter å bidra til å sikre at både mor og baby når de riktige nivåene av omega-3 DHA for å høste de viktigste fordelene nødvendig i løpet av de første årene av en babys utvikling.

Før vi snakker om hvor mye omega-3 DHA du trenger, og hvordan du finner ut hvordan du kommer dit, la oss først se på hva noen av studiene sier for mødre og deres spedbarn.

Forskning viser at høyere DHA-nivåer i morsmelk er gunstig for mor og baby

Det finnes bokstavelig talt tusenvis av studier om rollen til, og behovet for, DHA under graviditet og etter fødsel. Her er noen få.

En studie fra Baylor College of Medicine, Houston, Texas, oppdaget at barn hvis mødre tok DHA mens de amming presterte bedre på vedvarende oppmerksomhetsoppgaver ved 5 års alder sammenlignet med barn av mødre som ikke gjorde det.

Enda en studie fra Baylor fant at barn hvis mødre tok DHA mens de amming presterte bedre på psykomotoriske tester ved 4 måneders alder sammenlignet med barn av mødre som ikke gjorde det.

BLOGG: Flere gode nyheter for Omega-3 og autisme

Ved KU Medical Center, University of Kansas, ga forskere beskjed om at barn som ble matet med DHA hadde bedre score på regellæring og hemmingsoppgaver ved 3-5 års alder sammenlignet med de som ikke fikk DHA-anriket formel.

Forskere fra Universitetet i Oslo, Norge, konkluderte med at økt inntak av DHA under graviditet og amming resulterte i bedre mental prosesseringsscore hos deres avkom ved 4 års alder.

En mors inntak av omega-3 DHA kan påvirke en babys hjerneutvikling opp til 2-årsalderen. Å sørge for at DHA-nivåene forblir optimale vil sikre at babyen oppfyller riktige kognitive og atferdsmessige milepæler.

VIDEO: Mors Omega-3 DHA-nivå påvirker et barns hjerneutvikling opp til 2 års alder

Er Omega-3 trygt for amming?

Det korte svaret er ja, men det er valg gravide og ammende kvinner kan gjøre om omega-3 fiskeolje for ytterligere å sikre at de ser etter sin og babyens sikkerhet.

Generelt dreier bekymringen om sikkerheten til omega-3 fiskeolje seg rundt kvikksølvnivåene som naturlig finnes i fisk. Nyere forskning viser at fordelene oppveier risikoen ved å spise fisk – en viktig kilde til omega-3 EPA og DHA – under graviditet. Resultatene er betryggende for fiskeelskere.

US Food and Drug Administration (FDA) anbefaler å spise 8 til 12 gram i uken av en rekke sjømat som er lav i metylkvikksølv mens du er gravid eller ammer en baby.

Konsekvent trygge alternativer som laks, ørret og sild kan spises 2-3 ganger i uken og har ikke bare lite kvikksølv, men også høye i omega-3, som har vist seg å være spesielt viktige for babyens kognitive utvikling. Hvit eller albacore hermetisk tunfisk er også en god kilde til DHA, men bør bare spises en gang i uken på grunn av et litt høyere kvikksølvinnhold.

Mens mange fisk viser seg å være en utmerket kilde til DHA, råder FDA kvinner i fertil alder å unngå høye kvikksølvarter som sverdfisk, hai, kongemakrell og tilefish, som ifølge Environmental Protection Agency (EPA) kan være skadelig for en babys hjerneutvikling , syn, kognisjon og motoriske ferdigheter.

FDA har gitt ut en nyttig guide for valg av lav-kvikksølvfisk, men vær oppmerksom på at ikke all fisk er rik på DHA. En liste over fisk som både er høy i DHA og lav i kvikksølv er inkludert i prenatal DHA testrapporten . Sjekk ut denne eksempelrapporten.

Det er også smart å huske at som det sies, bare fordi litt er bra, betyr det ikke at mye er bedre. Derfor er det viktig å være klar over hvor mye omega-3 EPA og DHA du får i deg – fra alle kilder, inkludert konvensjonell mat, funksjonell mat og kosttilskudd. (Også, hvis du gir babyen din beriket morsmelkerstatning, husk det også.)

FDA anbefaler at omega-3-tilskudd som inneholder EPA og DHA er trygge hvis doser ikke overstiger 3000 mg per dag. Det betyr imidlertid ikke at du bør ta 3000 mg per dag. Det er best å snakke med legen din om hvilken mengde omega-3 EPA og DHA som er riktig for deg.

Hvor mye omega-3 DHA trenger ammende mødre?

Det kommer an på. Men sjansen er stor for at de fleste kvinner ikke får på langt nær nok.

Gjennomsnittlig inntak for kvinner i 20-30-årene i USA er omtrent 55 mg per dag. Vitenskapen forteller oss at det rett og slett er for lavt.

Gjeldende anbefalinger anbefaler at ammende kvinner inntar minst 200 mg DHA per dag. Retningslinjer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler at gravide og ammende kvinner inntar i gjennomsnitt 300 mg per dag eller mer av DHA, enten ved å spise fisk eller ta et omega-3-tilskudd. Andre studier har antydet at 600 mg DHA daglig kan være en passende dose for gravide og ammende kvinner.

Men på grunn av forskjeller i metabolisme og en rekke individuelle helseproblemer, kan den riktige mengden DHA som trengs for å høste fordelene av det næringsstoffet – for deg og babyen din – variere mellom individer. Og fordi en ammende mor deler næringsstoffer, inkludert DHA, med babyen sin gjennom morsmelken, er det spesielt viktig å sørge for at hun ikke tar kort på seg selv på DHA.

BLOGG: Saken for å tilpasse Omega-3-inntaket for gravide kvinner

Selv om opptil 3000 mg omega-3 EPA/DHA per dag anses som trygt, vil det være lurt for kvinner å ha løpende samtaler med legen om næringsinntaket deres for å finne de beste kildene til omega-3 EPA/DHA, enten det er fra kosthold, kosttilskudd, morsmelkerstatning eller en kombinasjon av alle tre.

Et viktig skritt for kvinner i å finne ut hvor mye omega-3 DHA de trenger mens de ammer, er å først finne ut hvor mye DHA som er i morsmelken. DHA morsmelknivåer, som blod, går opp og ned hovedsakelig basert på hvor mye DHA som inntas i kosten.

OmegaQuant har fått bred aksept i det vitenskapelige miljøet for sin originale Omega-3 Index- test, en enkel, trygg og kostnadseffektiv hjemmetest som måler blodnivåer av omega-3 EPA og DHA. Denne testen brukes ikke bare av enkeltpersoner som et første skritt for å sikre optimalt inntak av omega-3-fettsyrer, men den fungerer også som å etablere protokoll i forskningsstudier der den fungerer for å identifisere dosen som gir fordeler for omega-3-fettsyrer. kan bli oppnådd.

Etter suksessen med Omega-3-indeksen, utvidet OmegaQuant sin testlinje med to tester spesielt utviklet for å hjelpe kvinner i fertil alder å forstå hvor mye omega-3 DHA de trenger for seg selv og sine babyer. Prenatal DHA-testen måler DHA i blodet for å fortelle mor om hun får i seg nok av dette nøkkelnæringsstoffet for både henne og babyen hennes.

BLOGG: Vitenskapen krever at gravide kvinner etablerer et sunt DHA-nivå

The Mother's Milk DHA-test tester spesifikt DHA-nivåer i en kvinnes morsmelk. Denne enkle, rimelige, ikke-invasive testen – like lett som å duppe en dråpe morsmelk på et stykke filterpapir – gjør det mulig for kvinner å se om de når de anbefalte DHA morsmelknivåene på minst 0,32 % . Selv om forskere ennå ikke har identifisert et optimalt nivå for DHA i morsmelk, er 0,32 % et flott sted å starte.

Resultatene av vil komme ca. 1-2 uker etter at testen er sendt inn. Hvis en kvinnes DHA-nivå er i det anbefalte området (0,32 % eller høyere), så lenge du opprettholder samme helsestatus, diett og/eller kosttilskudd. , så trenger du ikke ta testen på nytt.

Men hvis en kvinnes morsmelk-DHA er lav, er den gode nyheten at den kan korrigeres ved å legge til mer fet fisk (f.eks. laks, tunfisk, blåskjell) eller omega-3 EPA- og DHA-tilskudd til kostholdet. Spørsmålet er hvor mye?

VIDEO: DHA-testen for morsmelk

OmegaQuant har et gratis online verktøy for de som allerede har fått resultatene fra Mother's Milk DHA-testresultatene - Mother's Milk DHA-kalkulatoren - for å hjelpe dem med å øke DHA-morsmelknivåene for å nå deres individuelle mål. Kalkulatoren er basert på resultater fra en 3-måneders randomisert, placebokontrollert DHA-tilskuddsstudie hos 52 friske ammende kvinner.

Hvis kvinner opprettholder et høyere DHA-inntak i minst 2 uker, vil de være klare til å teste på nytt for å se om den nye planen deres fungerer. Før du gjør noen større endringer i kostholdet eller kosttilskuddsrutinen, bør kvinner først konsultere legen sin.