How Omega-3s Can Support Your Baby’s Defenses

Hvordan Omega-3 kan støtte babyens forsvar

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er omega-3s-make-a-babys-immune-system-stronger.jpg av OmegaQuant

Våren starter offisielt om en uke, så du skulle tro at sykdommene som truet oss hele vinteren ville forsvinne på magisk vis. Tenk igjen. I følge CDC kan den nøyaktige timingen og varigheten av influensasesongene variere, men det ser ut til å øke i oktober, med mesteparten av influensaaktiviteten på topp mellom desember og februar. Likevel, mens influensavirus er mest vanlig om høsten og vinteren, kan aktiviteten vare så sent som i mai.

Samme med kulden. Selv om forkjølelsen ser ut til å toppe seg om vinteren, er det alltid en sjanse for at du får en om sommeren. Dette er fordi disse sykdommene ikke er forårsaket av vær, men snarere virus. En grunn til at de er mer fremtredende om vinteren er at mange mennesker tilbringer tiden innendørs og passerer bakterier fra en person til en annen. Virus reiser også godt i kald og tørr luft.

Uavhengig av årstiden, spesielt hvis du er ny eller venter mor, er det fornuftig å ta alle nødvendige forholdsregler for å begrense sjansene for å få disse sykdommene. Noen enkle grep du kan ta inkluderer å vaske hendene og prøve å unngå å komme i kontakt med noen som er syke.

Du kan ta denne innsatsen et skritt videre ved å spise et sunt kosthold og supplere med næringsstoffer som er kjent for å bidra til å styrke immunforsvaret ditt (og babyens). Ikke la deg lure av skiftende temperaturer. Å være årvåken hele året for å beskytte immunsystemet er den beste tilnærmingen for deg og babyen din.

Babyens immunsystem

Immunsystemets utvikling av en baby er ganske dramatisk. Faktisk, en studie publisert i fjor i tidsskriftet Cell fikk en av forskerne til å kalle det en godt koreografert dans. "Det virker som om alle babyer følger ett og samme mønster, med deres immunsystem som reagerer med nøyaktig samme sekvens av dramatiske endringer," sa Dr. Petter Brodin. "Det er nesten som en godt koreografert dans, en innøvd rutine."

Endringer i en nyfødts immunsystem har vært vanskelig å vurdere fordi man har basert seg på prøver tatt fra navlestrengen rett etter fødselen. I denne studien brukte forskere en ny immuncelleanalyseteknikk for å følge 100 premature og fullbårne babyer de første par ukene av livet.

Studien er den første i sitt slag som overvåker immunsystemet hos babyer. "Dette er første gang vi har satt fast hvordan det menneskelige immunsystemet tilpasser seg til fødselen og det nye miljøet," sa Dr. Brodin.

For fremtiden planlegger disse forskerne å registrere flere babyer i studien deres og følge dem inn i barndommen for å se hvem av dem som utvikler diabetes, allergier, astma og inflammatorisk tarmsykdom.

One Way Omega-3 kan støtte immunfunksjon

En studie fra 2013 viste at omega-3 kan øke immunforsvaret ved å forbedre funksjonen til immunceller. Publisert i Journal of Leukocyte Biology , antyder studien at omega-3s EPA og DHA gir sine fordeler ikke ved å undertrykke betennelse, men ved å forbedre funksjonen til immune B-celler.

BLOGG: Får du i deg nok omega-3? Ny forskning sier sannsynligvis ikke...

Rollen til hvite blodceller kjent som B-celler, som også kalles B-lymfocytter, er å gi immunsystemet ressursene det trenger for å bekjempe infeksjoner. Lymfocyttene inkluderer også T-celler.

B-cellene dine aktiveres når de registrerer en fremmed inntrenger og er ansvarlige for å samle andre celler i kroppen for å takle problemet. Disse cellene går videre til blodet og lymfeknutene når de når et visst modenhetsnivå. B-celler har lange minner og kan produsere antistoffer mot disse bakteriene i måneder og år.

Hvordan Omega-3 kan bidra til å støtte babyens immunsystem

En studie utført i 2016 gir troverdighet til den støttende rollen til omega-3 under utviklingen av en babys immunsystem, spesielt for DHA.

Publisert i slutten av desember 2016-utgaven av New England Journal of Medicine , gjorde forskere en direkte sammenheng mellom inntak av omega-3 og forekomsten av hvesende pust. De fant også at mødre som tilskudd med DHA hadde babyer som ble forkjølet raskere enn de som ikke tok DHA.

Barna som ble undersøkt i denne studien kom fra Copenhagen Prospective Studies on Asthma in Childhood (COPSAC)-kohorten. Deres oppdrag er å forstå opprinnelsen til astma, eksem og allergi hos små barn og å oversette dette til klinisk praksis for å forbedre sykdomsforebygging, diagnose og behandling.

For denne studien ga forskere 736 gravide kvinner ved 24 ukers svangerskap 2,4 gram omega-3s EPA og DHA fra fiskeolje eller en olivenolje placebo. Verken utrederne eller deltakerne var klar over hvem som fikk hvilken behandling under oppfølging de første 3 årene av barnas liv, hvoretter det ble en 2-års oppfølgingsperiode hvor kun utrederne var uvitende om gruppeoppdrag.

Hovedmålet med studien var å vurdere vedvarende hvesing eller astma. De sekundære endepunktene inkluderte nedre luftveisinfeksjoner, astmaeksaserbasjoner, eksem og allergisk sensibilisering.

Totalt 695 barn ble inkludert i forsøket, og mer enn 95 % fullførte den 3-årige, dobbeltblinde oppfølgingsperioden. Risikoen for vedvarende tungpust eller astma i behandlingsgruppen var 17 %, mot 24 % i kontrollgruppen, tilsvarende en relativ reduksjon på nesten 31 %.

Ytterligere analyse antydet at effekten var sterkest hos barn av kvinner hvis blodnivåer av EPA og DHA var i den laveste tredjedelen av forsøkspopulasjonen ved randomisering: 17,5 % mot 34 %. Med andre ord, barn hvis mødre hadde de laveste blodnivåene av EPA og DHA hadde høyest risiko for hvesing og astma.

Analyser av sekundære endepunkter viste at tilskudd med omega-3s EPA og DHA var assosiert med redusert risiko for infeksjoner i nedre luftveier, men det var ingen statistisk signifikant sammenheng mellom tilskudd og astmaforverringer, eksem eller allergisk sensibilisering.

Disse funnene fikk forskere til å tro at tilskudd med omega-3 EPA og DHA i tredje trimester av svangerskapet kan redusere risikoen for vedvarende hvesing eller astma og infeksjoner i nedre luftveier hos avkom med 30 %.

For en studie fra 2011 publisert i Pediatrics ga forskere gravide meksikanske kvinner 400 mg DHA daglig eller placebo fra 18-22 ukers svangerskap frem til fødselen. Hos spedbarn i alderen 1, 3 og 6 måneder rapporterte omsorgspersoner forekomsten av vanlige sykdomssymptomer i løpet av de foregående 15 dagene.

På slutten av studien evaluerte forskere tilgjengelige data fra mer enn 800 spedbarn ved 1, 3 og 6 måneders alder. Forekomsten av spesifikke sykdomssymptomer var ikke forskjellig mellom gruppene; Imidlertid var forekomsten av et kombinert mål på forkjølelsessymptomer lavere i DHA-gruppen etter 1 måned.

Etter 1 måned opplevde DHA-gruppen også 26 %, 15 % og 30 % kortere varighet av henholdsvis hoste, slim og hvesing. Etter 3 måneder tilbrakte spedbarn i DHA-gruppen 14 % mindre tid syke. Etter 6 måneder opplevde spedbarn i DHA-gruppen henholdsvis 20 %, 13 %, 54 %, 23 % og 25 % kortere varighet av feber, nesesekresjon, pustevansker, utslett og "annen sykdom".

Det dette viste er at DHA-tilskudd under graviditet reduserte forekomsten av forkjølelse hos barn ved 1 måned og påvirket sykdomssymptomvarigheten ved 1, 3 og 6 måneder.

Ser fremover

Forskningen på omega-3 og deres innvirkning på immunsystemet er fortsatt i sin spede begynnelse, spesielt sammenlignet med helseområder som hjerte-, hjerne- og øyehelse, så vel som under graviditet. Likevel er fordelene med prenatal DHA-tilskudd utover immunfunksjonen godt etablert, spesielt i forhold til risiko for tidlig fødsel og spedbarns hjerne- og øyeutvikling. For å hjelpe deg med å avgjøre om DHA-tilskudd er riktig for deg, snakk med legen din. I mellomtiden, her er noen gode tips for å få mer DHA i kostholdet ditt .

Logo