How to Pick Your Fish Oil Supplement

Hvordan velge fiskeoljetilskudd

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er oil-315528_640.png

Hvordan velge fiskeoljetilskudd

av OmegaQuant

Det er et overveldende antall omega-3 kosttilskudd å velge mellom. Her er en rask oversikt over hva du skal se etter for å hjelpe deg med å velge omega-3-tilskudd. For mer informasjon, vennligst sjekk vår " Omega-3 kilder "-side.

1. Les etiketten!

I fiskeolje, krillolje eller annen type "omega-3-rik" olje du kan tenke deg, er de virkelige "aktive ingrediensene" du tar eicosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Men i kosttilskuddene du tar, er det andre typer fettsyrer i tillegg til EPA og DHA, inkludert andre typer omega-3 fettsyrer. Dette er grunnen til at du i en 1000 mg kapsel kanskje bare får 300 mg EPA+DHA. Hvis du prøver å ta 500 mg EPA+DHA per dag, vil det ikke være tilstrekkelig å ta en 1000 mg kapsel med fiskeolje som bare inneholder 300 mg EPA+DHA. Det er forvirrende, ikke sant? Bunnlinjen, finn ut mengden EPA+DHA du vil ta, og bruk deretter Supplement Facts-panelet for å finne ut hvor mange piller per dag som vil kreve. Her er et eksempel på et par Supplement Facts-paneler med en ekstra fiskeolje og en krilloljeblanding.

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er supp-label-2.png

Etiketten skal angi mengden EPA+DHA per kapsel. I fiskeoljeeksemplet til venstre er det 180mg EPA og 120mg DHA per 1 softgel-kapsel som inneholder 1000mg fiskeoljekonsentrat. Eksemplet på krilloljeblandingen til høyre er 128mg EPA og 60mg DHA per 1 softgel-kapsel som inneholder 1000mg krilloljeblanding. Vær forsiktig med kosttilskudd som bare viser de spesifikke mengder "omega-3" i stedet for "EPA + DHA." Vær også oppmerksom på "omega"-tilskudd, som kan inneholde omega-6 og omega-9 fettsyrer. Vi har en tendens til å få i oss mange av disse typene fettsyrer i vårt vanlige kosthold, så det er ikke nødvendig å supplere dem.

2. Vurder styrken!

Som du kanskje har lest i vår siste blogg er det en forskjell i "styrken" til forskjellige typer omega-3-tilskudd. Krillolje, som inneholder EPA+DHA i fosfolipidform, ser ut til å øke Omega-3-indeksen dobbelt så mye som normale fiskeoljekapsler, som er i triglyseridform, eller reseptbelagt fiskeolje, som er i etylesterform (Backes et al, 2014). Formen på fettsyren påvirker hvordan den absorberes og innlemmes i vev. Du kan kanskje slippe unna med å ta færre (og mindre) piller med krillolje, men husk å vurdere kostnaden per gram EPA+DHA. Vanligvis koster krilloljepiller mer per gram EPA+DHA enn vanlige fiskeoljepiller.

I tillegg til å vite nøyaktig hvor mye EPA+DHA er i kosttilskuddene dine og hva deres relative styrke er, spiller genetikk og kosthold også en rolle i Omega-3-indeksen din. Hvis du sjekker Omega-3-indeksen din før og etter tilskudd, vil du vite om du har valgt riktig kosttilskudd for deg.

Logo