New Meta-Analyses Shed Light on Brain Benefits of Omega-3s

Nye metaanalyser kaster lys over hjernens fordeler ved Omega-3

Nye metaanalyser kaster lys over hjernens fordeler ved Omega-3 Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er studies-shed-new-light-on-brain-benefit-of-omega-3s.jpg

av OmegaQuant

To nylig publiserte metaanalyser legger til den fremvoksende forskningen som studerer sammenhengen mellom inntak av omega-3 EPA og DHA og visse aspekter av hjernehelsen. Disse nylige anmeldelsene peker på lovende på dette området, spesielt for aldrende voksne. Ettersom vitenskapen fortsetter å oppdage oppmuntrende sammenhenger for oss mellom omega-3 og hjernefunksjon, samt noen skuffende resultater på dette området, er det en fellesnevner for å få tilgang til de potensielle fordelene – med et ord, dose.

Du har sannsynligvis hørt ordtaket «Dosen gjør giften», et konsept kreditert til lege og kjemiker Paracelsus, som av noen anses å være faren til toksikologi, og refererer til en grunnleggende prinsipp i denne disiplinen.

Men hvis vi snur det ordtaket på hodet, og ser på det fra et annet perspektiv, i en annen kontekst, er det også naturlig at dosen kan gjøre fordelen reell og feil dose kan være årsaken til at en fordel forblir uoppdaget.

Faktum er: dose betyr noe. For forskere betyr det først å forstå hvor studiepasienter er ved baseline for omega-3, slik at studieresultatene best kan stratifiseres for å pålitelig presentere korrelasjoner mellom dose og fordeler, eller mangel på slike. Omega-3-indeksen kan enkelt etablere den grunnlinjen for studiepopulasjoner så vel som for forbrukere som ønsker å vite hvor mye omega-3 EPA og DHA de bør vurdere å konsumere.

Mer om det senere i dette stykket, men først, la oss ta en titt på resultatene fra de to nye studiene.

Omega-3 kan gi en mild hukommelsesfordel hos ikke-demente eldre voksne

Omega-3 EPA og DHA-tilskudd kan gi en liten fordel i å forbedre hukommelsesfunksjonen hos eldre voksne som ikke lider av demens, konkluderte forfatterne av en metaanalyse publisert i Nutrition Reviews i desember i fjor.

Professor Manohar L. Garg, University of New Castle i Australia, og hans kolleger, screenet 787 poster, smeltet sammen resultater fra 25 studier som ble ansett som kvalifisert for inkludering fordi de målte effekten av omega-3-tilskudd på kognisjon hos ikke-demente voksne.

BLOGG: Ny studie en grusomhet for depresjon og Omega-3, og her er hvorfor...

Selv om resultatene fant en mild, men påvisbar fordel av omega-3-behandling på hukommelsen hos en sunn befolkning, fant den heller ingen effekt på global kognitiv funksjon.

I artikkelen sin skrev forfatterne "Fra et mekanistisk synspunkt kan den større fordelen med omega-3s EPA og DHA for hukommelsen være på grunn av den direkte rollen til DHA, den mest tallrike omega-3 i nevronmembranen, i nevrogenese , og myelinisering i den subgranulære sonen."

De la til "DHA kan fortsette å spille en rolle i hukommelse og læring i voksen alder på grunn av eksistensen av voksne nevrale stamceller og rollen til disse cellene i nevrogenese."

William S. Harris , PhD, en ledende omega-3-ekspert og president og administrerende direktør i OmegaQuant, bemerket at den gjennomsnittlige dosen av EPA og DHA var ca. 1200 mg/d og gjennomsnittlig varighet var ca. 12 uker og fordelen for befolkningen i midten av 50-årene i gjennomsnitt.

En av de viktigste fordelene fra denne studien (og fra studien vi snakker om neste gang) er at forskere bør måle omega-3 nivåer ved baseline og ved avslutningen av en studie for å bedre korrelere resultater.

VIDEO: Er Omega-3 relatert til aggressiv atferd?

Bidrar Omega-3 til å forbedre kognisjon hos eldre mennesker med milde kognitive problemer?

Det er ikke et definitivt svar på det spørsmålet, men det er et snev av gode nyheter i den andre metaanalysen vi gjennomgår.

Denne studien forsøkte å vurdere effekten av omega-3-inntak hos pasienter med mild kognitiv svikt (MCI) – men ikke demens – for å avgjøre om omega-3 kan ha en positiv effekt. Hongmei Yu og et team av forskere fra Shanxi Medical University i Kina samlet resultater fra syv randomiserte kliniske studier (RCT) publisert i løpet av de siste 10 årene med 213 tilfeller av omega-3 intervensjon og 221 tilfeller av placebo.

Resultatene – publisert i desember i European Journal of Clinical Nutrition – indikerte at tilskudd med omega-3 kan forbedre kognisjonen for de eldre voksne med MCI sammenlignet med resultatene for de i placebopopulasjonen.

Dr. Harris oppfordret til forsiktighet ved tolkning av disse resultatene, og understreket det lille antallet studier som oppfylte kriteriene for inkludering (og det relativt lille antallet pasienter behandlet med omega-3). Han påpekte at funnene ikke var konsistente på tvers av de enkelte studiene.

BLOGG: Ny forskning fremhever omega-3 som de beste næringsstoffene for mental helse ... og ikke et øyeblikk for tidlig

Dr. Harris fortalte videre at for et spesifikt segment av studiepopulasjonen (de som var over 70), var omega-3-tilskudd ikke assosiert med kognitive forbedringer. Ifølge Dr. Harris, "To av de syv studiene inkluderte doser på <700 mg/d, så det kan ha bidratt til at man ikke fant en effekt. Hvis dosen hadde vært høyere for å møte optimal rekkevidde funnet i Omega-3-indeksen, kan vi ha sett ytterligere fordeler i denne populasjonen."

Eksperter er enige om at dose gjør forskjellen

Selv om det er viktig å ikke overspille fordelene som finnes i disse to metaanalysene, er eksperter enige om at det er like viktig å fokusere på den klare sammenhengen som dosen spiller for å få tilgang til potensielle fordeler.

I følge Dr. Harris er disse studiene langt fra første gang den dosen har spilt inn. "Nok en gang finner vi ut at dosen kan være nøkkelen som låser opp de positive helseresultatene vi alle ønsker å oppnå," sa han.

Forfatterne av EJCN-metaanalysen forklarer at "Tidligere studier har diskutert forholdet mellom nivåene av omega-3-tilskudd og kognitiv funksjon. Høye doser (0,9-2,5 g/dag) av DHA/EPA-tilskudd forbedret kognitiv funksjon hos eldre; Lave doser (0,3-0,7 g/dag) av DHA/EPA så ut til å ikke være nok til å påvirke kognisjon hos ikke-demente eldre."

Harry Rice, PhD, visepresident for Regulatory & Scientific Affairs for Global Organization for EPA og DHA Omega-3s (GOED) identifiserte en av de viktigste lærdommene fra disse metaanalysene, og fortalte nutraingredients.com at "...det er viktig å måle blod omega-3 nivåer ved baseline og ved slutten av studien. Som med så mange utfall, ser det ut til at individene som viser den største fordelen med kosttilskudd er de med lave omega-3-nivåer.

BLOGG: Kan du beregne hvor mye omega-3 du trenger?

GOED mener det er en nær sammenheng mellom dose og effekten av langkjedede omega-3 på kognitiv funksjon, og siterer både kohort- og RCT-studier, og kategoriserer dem etter dosering av omega-3-forbruk.

Generelt var lavdosestudiene (<~700 mg/dag) ikke effektive, men de ved høyere doser viste positive resultater. Flere av høydosestudiene som viste fordeler for omega-3 på kognisjon ble utført i eldre populasjoner; mens en rekke av studiene som ikke viste noen fordeler, primært studerte yngre deltakere. Antagelig hadde de eldre kohortene også økt risiko og derfor mer sannsynlig å se positive fordeler.

Andre studier demonstrerer riktig dose, riktig blodnivå, er nøkkelen til å høste Omega-3-fordeler

Selv om de positive funnene om omega-3 og hjernehelse ikke er konsistente på tvers av alle studier – eller til og med blant de to metaanalysene vi har gjennomgått i dette blogginnlegget – er det konsekvent at dosen kan utgjøre forskjellen. Ta en titt på bare noen få av studiene som forsterker behovet for å finne riktig dose for å få resultatene alle håper å finne.

Journal of the American College of Cardiology's Heart Failure publiserte en randomisert kontrollert pilotstudie i 2018 som fant signifikante korrelasjoner mellom blodnivåer av EPA pluss DHA omega-3 (dvs. Omega-3 Index ) i "kognitiv" (i motsetning til "somatisk" ”) depresjon blant pasienter med hjertesvikt. Blant funnene var signifikante sammenhenger mellom Omega-3-indeksen og mål på kognitiv depresjon, med en høyere Omega-3-indeks relatert til lavere kognitiv depresjonsscore på Beck Depression Inventory-II (BDI-II), det mest brukte instrumentet for oppdage depresjon.