New Research Highlights Urgent Need for Omega-3s for Football Players

Ny forskning fremhever et presserende behov for Omega-3 for fotballspillere

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er omega-3s-can-support-your-brain-during-sports.jpg av OmegaQuant

Med Super Bowl 53 nærmer seg denne helgen, er det et sterkt lys på fotball, så nyere forskning på fotballspillere som kan trenge mer omega-3 er ganske betimelig.

Du har sett overskriftene angående hjernerystelse og fotball, at gjentatte hodeskader (dvs. hjernerystelse) enten er underrapportert eller underdiagnostisert, og definitivt underbehandlet. Mens ulike fotballigaer har innført nye retningslinjer som tar sikte på å beskytte spillere i form av nye regler og treningskrav, er det én form for beskyttelse det ikke er mange som tenker på.

Denne enkle ernæringsløsningen - omega-3, EPA og DHA - kan spille nøkkelroller i å beskytte hjertene og hjernen til fotballspillere. Når det gjelder sistnevnte, kan omega-3 gi beskyttelse for spillere på tidspunktet for hjernerystelse, så vel som mange år på veien hvis de utvikler seg videre til en ødeleggende sykdom kalt kronisk traumatisk encefalopati, ellers kjent som CTE.

CTE er en degenerativ hjernesykdom som først og fremst er identifisert hos idrettsutøvere, militærveteraner og andre med en historie med repeterende hjernetraumer. I følge Concussion Legacy Foundation har mye av det vi har lært om CTE kommet fra forskningen til Dr. Ann McKee , direktør for VA-BU-CLF Brain Bank .

I CTE danner et protein kalt Tau klumper som sakte sprer seg gjennom hjernen, og dreper hjerneceller. CTE har blitt sett hos personer så unge som 17 år, men symptomene begynner vanligvis ikke å vises før år etter starten av hodestøtene.

The Concussion Legacy Foundation sier at en studie publisert i 2018 av forskere ved VA-BU-CLF Brain Bank fant at 190 av 202 fotballspillere (94%) studerte som spilte på college eller NFL har blitt diagnostisert med CTE. Blant spillere som spilte på college, men ikke spilte profesjonelt, ble CTE diagnostisert hos 86 % (57 av 66 fotballspillere).

Så sent som for noen uker siden ble det rapportert av Chicago Tribune at flere tidligere fotballspillere saksøker NCCA for å ha unnlatt å beskytte dem mot hodeskader påført i løpet av college-karrierene. Artikkelen sa at nylige søksmål hevder at NCAA visste så langt tilbake som på 1930-tallet at hodeskader krevde spesiell oppmerksomhet, men klarte ikke å kreve at skolene hadde retningslinjer for hjernerystelse før 2010.

Artikkelen indikerte også at de fleste av disse saksøkerne har en kamp i oppoverbakke, så bare tiden vil vise hvordan dette vil gå. I mellomtiden er det ny forskning som understreker hvordan omega-3 kan settes i frontlinjen i forsvaret mot hodeskader, sammen med flere andre forholdsregler.

BLOGG: 5 grunner til å ta Omega-3 før neste treningsøkt

Omega-3-statusen til høyskoleidrettsutøvere måles svært sjelden, noe som fikk en gruppe forskere til å kartlegge Omega-3-indeksen hos fotballspillere ved fire store universiteter – Texas Christian University, University of Utah, University of Missouri og University av South Carolina.

Publisert i januar 2019-utgaven av Journal of Athletic Training , evaluerte disse forskerne Omega-3-indeksen til mer enn 400 NCAA fotballspillere. Omtrent 34 % av idrettsutøverne hadde en Omega-3-indeks vurdert som høy risiko (<4 %), og 66 % hadde en risiko ansett som middels (4 %–8 %). Ingen hadde en lavrisiko Omega-3-indeks (>8 %). Dette er veldig i tråd med den typiske omega-3-statusen til gjennomsnittlige amerikanere.

Forskerne i denne studien mener Omega-3-indeksen er en enkel, minimalt invasiv test av omega-3-status som kan ha betydelige fordeler for disse idrettsutøverne nå og i fremtiden.

"Selv om ytterligere studier er berettiget for å avgjøre om mangelen faktisk skyldes kosthold og ikke fysisk aktivitet, er sannsynligheten for sistnevnte usannsynlig gitt lignende rapporter blant idrettsutøvere og USA for øvrig. Uavhengig av årsaken til disse lave nivåene, bør innsats for å øke EPA- og DHA-nivåene i vev hos idrettsutøvere vurderes fordi fotballidrettsutøvere kan oppleve unike helseproblemer, inkludert økt risiko for hjerte- og karsykdommer og eksponering for gjentatte hodepåvirkninger, skrev forskerne i deres konklusjon.

"Om dette vil inkludere å fremme økt forbruk av fet fisk (laks, makrell, sardiner, etc) eller bruk av omega-3-tilskudd (eller begge deler) er et tema for videre diskusjon. I begge tilfeller er risikoen for å øke EPA- og DHA-inntaket praktisk talt ikke-eksisterende, og de potensielle fordelene ser ut til å være betydelige," la de til.

Forskning publisert i juli i fjor viste lignende resultater, men i en mindre gruppe på 112 forsøkspersoner. I en plakat som ble presentert under American College of Sports Medicine Conference, viste den at gjennomsnittlig omega-3-indeks var 4,35 % blant fotballspillerne som ble evaluert. I følge en Nutraingredients-USA- artikkel som diskuterer denne forskningen, har avsløringer som dette ført til bruk av omega-3-produkter i profesjonelle sportsligaer som NFL, NBA og NHL.

Artikkelen fortsatte med å si at college-lag ikke har lov til å gi sine idrettsutøvere omega-3-tilskudd. Som et resultat sa Chelsea Burkart, president for Collegiate and Professional Sports Dietitians Association: "Dette er divisjon 1-idrettsutøvere, så de har alle tilgang til treningstabeller. De har noen av de beste mat- og ernæringsrådene som er tilgjengelige. Og de får fortsatt ikke i seg nok omega-3.»

Likevel mener Burkart at det kan være sterk støtte for omega-3-tilskudd dersom de er sertifisert av en tredjepart. Et selskap som for tiden tilbyr denne typen sertifisering er NSF International, som laget et screeningprogram for ernæringsprodukter for å sikre at de først og fremst er fri for forbudte stoffer.

NSF International ledet utviklingen av landets første virkelig uavhengige teststandard og produktsertifiseringsprogram kun for kosttilskudd, NSF/ANSI 173. NSF Internationals Certified for Sport- program bygger på denne kosttilskuddsstandarden, med hovedmålet å hjelpe idrettsutøvere med å ta tryggere beslutninger når du velger sportstilskudd. MLB-, NHL- og CFL-klubber har kun lov til å tilby og anbefale produkter som er sertifisert for sport. Sertifisert for sport anbefales også av NFL, PGA, LPGA, CCES, CPSDA og mange andre sportsorganisasjoner.

Blant alle disse siste utviklingene ser det ut til at store endringer kan være i horisonten. Bare forrige uke rapporterte en MSN-artikkel at representanter fra de fem største NCAA-konferansene - ACC, Big 12, Big Ten, Pac-12 og SEC - vil møtes for å stemme over flere forslag som vil påvirke studentidrettsutøverne på skolene deres. Åtti stemmeberettigede medlemmer - 65 representanter fra hver av Power Five-skolene pluss 15 Power Five-student-idrettsutøvere - vil diskutere rekruttering, mental helse og, du gjettet det - eller kanskje du ikke gjorde det - omega-3-fettsyrer.

I sitt "Proposal 2018-19" sa Big 12-konferansen at den ønsker at NCAA skal tillate skoler å gi omega-3-fettsyrer til student-idrettsutøvere.

Dette ville være et revolusjonerende skritt for en organisasjon som NCAA, siden den foreløpig bare tilbyr studenter kosttilskudd som vitaminer og mineraler samt noen utvalgte protein- og karbohydrattilskudd. Foreløpig er det ingenting som hindrer studentidrettsutøvere fra å kjøpe sine egne omega-3-tilskudd. Og gitt den store fordelen ved å øke omega-3 i kroppen, ville det være veldig fornuftig for alle som trener på et høyt nivå å sørge for at de får i seg nok av de riktige omega-3 fettsyrene – EPA og DHA – ved å teste sine Omega. -3 Indeks.

Logo