The Growing Interest in Personalized Nutrition and Omega-3 Tests

Den økende interessen for personlig tilpasset ernæring og omega-3-tester

Den økende interessen for personlig tilpasset ernæring og omega-3-tester

av OmegaQuant

Tidligere denne uken fikk OmegaQuant en plass på 2019 Inc. 5000-listen , som inneholder de raskest voksende selskapene i Amerika. Med en vekst på 177 % i løpet av en treårsperiode tilbyr selskapet evidensbaserte ernæringsstatustester til forskere, helsepersonell og forbrukere, med fokus på fettsyrer.

William S. Harris, PhD , grunnla OmegaQuant i 2009 for å kommersialisere Omega-3 Index Test , som måler mengden av omega-3s EPA og DHA i blodet. I løpet av det siste tiåret har selskapet vokst betraktelig, og lagt til flere fettsyretester til sin portefølje, inkludert det siste produktet, The Prenatal DHA Test .

Dr. Harris har forsket på fettsyrer i mer enn 30 år og har til dags dato publisert mer enn 300 artikler om disse næringsstoffene. Han oppfant omega-3-indeksen i 2004 som en objektiv måte å måle inntaket av omega-3 i kosten, som finnes i fet fisk som laks og omega-3-tilskudd som fiskeolje.

Siden 2004 har mer enn 100 artikler med Omega-3-indeksen blitt publisert i medisinsk og vitenskapelig litteratur. Videre har den originale artikkelen som etablerte begrunnelsen for Omega-3-indeksen som en ny risikofaktor for hjerte- og karsykdommer siden blitt sitert i over 700 forskningsartikler. Faktisk viste en studie publisert i fjor at Omega-3-indeksen er en bedre prediktor for død av hjertesykdom enn kolesterol.

"Omega-3s EPA og DHA er utrolig viktige for mange aspekter av menneskers helse, spesielt hjertet og hjernen. Spesielt Omega-3-indeks-testen har vært så nyttig for vitenskapelige og utøvere fordi den er en nøyaktig markør for omega-3-status,” sa Dr. Harris og la til: “Forbrukere liker også å bruke denne testen fordi de ikke gjør det. trenger en bestilling fra en lege. Det er også trygt og enkelt å bruke, og hjelper dem å tilpasse omega-3-inntaket sitt.»

BLOGG: Den lange, svingete veien til Omega-3-forskning: En kort historie, ifølge Dr. Bill Harris

Dr. Harris fortsatte, "Selv om selv de sunneste mennesker kanskje tror de får i seg nok omega-3 i kosten, er det veldig få som faktisk gjør det. Faktisk viste en studie fra 2016 at bare noen få regioner i verden bruker beskyttende nivåer av omega-3 (f.eks. Japan, Korea og Norge), mens resten av verden har svært lavt innhold av omega-3.

Ifølge Inc. magazine er Inc. 5000-listen den mest prestisjefylte rangeringen av landets raskest voksende private selskaper. Listen representerer et unikt blikk på de mest suksessrike selskapene innenfor den amerikanske økonomiens mest dynamiske segment – ​​dens uavhengige småbedrifter. Microsoft, Dell, Domino's Pizza, Pandora, Timberland, LinkedIn, Yelp, Zillow og mange andre kjente navn fikk sin første nasjonale eksponering som æresbevisninger på Inc. 5000.

Ikke bare har selskapene på 2019 Inc. 5000-listen vært svært konkurransedyktige innenfor sine markeder, men listen som helhet viser en svimlende vekst sammenlignet med tidligere lister, sier magasinet Inc.. 2019 Inc. 5000-selskapene oppnådde en forbløffende treårs gjennomsnittlig vekst på 454 prosent, og en medianrate på 157 prosent. Inc. 5000s samlede omsetning var 237,7 milliarder dollar i 2018, og sto for mer enn 1,2 millioner jobber de siste tre årene.

"Vi er så stolte over denne prestasjonen og håper å forbli på denne listen i årene som kommer," sa Jason Polreis, administrerende direktør, OmegaQuant. "Vi tilskriver vår utrolige vekst til kvalitetsarbeidet og servicen fra våre ansatte, den verdifulle testen Dr. Harris fant opp, og den nylige interessen for personlig tilpasset ernæring. Ernæringsstatustestene våre, som Omega-3 Index og Prenatal DHA Test, er bare begynnelsen. Vi håper å utvide porteføljen vår med lignende ernæringsstatustester i fremtiden."

Omega-3-er har overgått antioksidanter som et av de mest populære helsebegrepene det er søkt på på Google . Men i likhet med antioksidanter er det mange som ikke vet hva omega-3 er, hvor de kommer fra, hva de gjør eller hvor mye de skal ta. Omega-3-indeksen er måten folk kan tilpasse sitt omega-3-inntak på, noe som kan hjelpe dem å velge de riktige kildene til EPA og DHA og finne ut hvor mye som trengs for å øke Omega-3-indeksen.

Omega-3-indeksen fra OmegaQuant blir den foretrukne Omega-3-testen blant forskere globalt

Tiår med omega-3-forskning har først og fremst fokusert på å få informasjon om kostinntaket fra forsøkspersoner eller gi dem spesifikke doser av omega-3 og å måle helseresultater. For litt over et tiår siden slo Dr. Harris seg sammen med forskere over hele verden og deltok i noen av de største kliniske studiene. Hans bidrag til dem var Omega-3-indeksen.

Siden fangst av data om kostinntak ofte er plaget av utelatelser og unøyaktigheter, kan forskere dra nytte av en objektiv måte å måle omega-3 i en persons kosthold. Å pare det med data om kostinntak og deretter vurdere helseresultater av omega-3 er en kraftig kombinasjon.

For forskere lar Omega-3-indeksen dem måle omega-3-status før, under og etter en studie. Denne verdifulle informasjonen hjelper dem med å vurdere hvilket nivå av omega-3 som er beskyttende og hvilket nivå som er usunt.

Omega-3-indeksen fra OmegaQuant har blitt brukt i noen av de største kliniske studiene i verden, inkludert Framingham Heart Study og Women's Health Initiative, som begge inkluderte tusenvis av forsøkspersoner. Dette er en viktig detalj fordi det betyr at Omega-3-indeksen har blitt standardisert over tid og ser ut til å være den foretrukne omega-3-testen til forskere globalt.

For helsepersonell og forbrukere kan Omega-3-indeksen brukes som et verktøy for å tilpasse omega-3-inntaket. Med andre ord kan det hjelpe dem med å måle, modifisere og overvåke disse viktige næringsstoffene i kostholdet. Dette er spesielt viktig fordi det er så mange individuelle variasjoner i kosthold, genetikk og livsstil. Det er også mye forvirring når det gjelder å finne de mest passende kildene til omega-3. Realiteten er at det ikke spiller noen rolle hvor omega-3 fettsyrene dine kommer fra – så lenge det du spiser gir en meningsfull mengde EPA og DHA, nok som setter deg i den beskyttende sonen på 8 % på Omega-3-indeksen. .

Fremveksten av personlig ernæring

I følge en artikkel fra juni 2018 i BMJ , er det overordnede målet med personlig tilpasset ernæring å bevare eller øke helsen ved å bruke genetisk, fenotypisk, medisinsk, ernæringsmessig og annen relevant informasjon om individer for å levere mer spesifikk sunn matveiledning og andre ernæringsprodukter og tjenester.

"Personlig ernæring er like anvendelig for pasienter og for friske mennesker som kanskje eller ikke har økt genetisk mottakelighet for spesifikke sykdommer," sa BMJ-artikkelen.

Og det kan brukes på to brede områder: (1) kostholdsbehandling av mennesker med spesifikke sykdommer eller som trenger spesiell ernæringsstøtte - for eksempel i svangerskap eller alderdom, og (2), for utvikling av mer effektive intervensjoner for å bedre folkehelsen.

Generelle ernæringsanbefalinger er i ferd med å bli passé, spesielt blant mer progressive helseutøvere som anser kosthold like viktig som medisin for å forebygge og behandle sykdom, og som ser på spesifikke komponenter i kostholdet som kraftige våpen mot sykdom (dvs. omega-3, vitamin D) . Ernæringsstatustester kan hjelpe med å veilede anbefalinger for pasienter med et høyere nivå av spesifisitet og nøyaktighet.

For å ha en bredere innvirkning sa forfatterne i BMJ -artikkelen at personlig tilpasset ernæring må distribueres i en skala og på en måte som reduserer (i stedet for å øke) helseforskjeller. Samtidig kan enkeltpersoner også ønske å bruke personlig tilpasset ernæring for å oppnå personlige mål/ambisjoner som er mindre direkte relatert til helse - for eksempel å håndtere preferanser for, og misliker, spesifikke matvarer, for å forsøke å oppnå en ønsket kropp størrelse eller form, eller for konkurranseidrett.

For å teste fordelene med en mer personlig tilnærming til ernæring, utførte forskere Food4Me-studien , funnene fra denne ble publisert i 2017. Til dags dato er det den største randomiserte kontrollerte studien som ser på fordelene med personlig ernæring.

Målet med studiet? For å svare på to viktige spørsmål: (1) Er personlig tilpasset ernæring mer effektivt i å endre kosthold enn en konvensjonell en-størrelse-passer-alle-tilnærming? (2) Er grunnlaget som brukes for personalisering av betydning? Med andre ord, vil folk gjøre positive endringer basert på informasjon de mottar?

Etter 6 måneder sa forfatterne av denne studien at kostholdsråd hjalp og/eller motiverte forbrukere til å spise et sunnere kosthold og følge en sunnere livsstil (sammenlignet med "upersonlige" (konvensjonelle) kostholdsråd).

Men det er utfordringer. En nylig Forbes -artikkel kastet ut et lignende spørsmål som det som ble stilt i Food4Me-studien, og spurte om folk faktisk ville endre måten de hadde på når de lærte mer om hva genene deres forteller dem om helsen deres? "Det er ingen klinisk bevis på at folk som har lært gjennom genetisk testing at de har en høy genetisk risiko for en spesifikk sykdom dramatisk endrer livsstilen for å redusere risikoen. Eller endre livsstil i det hele tatt. Faktisk er det nok av bevis, både vitenskapelige og anekdotiske, for det motsatte.»

Men hva med blodprøver som Omega-3-indeksen, som kan gi mer presis informasjon om noens ernæringsstatus? Og hva er forskjellen mellom en ernæringsstatustester som Omega-3-indeksen og en DNA-test? Omega-3-indeksen gjenspeiler mengden av omega-3 EPA og DHA mennesker har i blodet. Det korrelerer direkte med det som finnes i hjerte- og hjernevev, som er områdene hvor omega-3 gir størst fordel. En DNA-test gir ganske enkelt spådommer om visse helseutfall basert på din genetiske sammensetning.

Omega-3-indeksen fra OmegaQuant er overlegen av 4 grunner:

1-Det opprinnelige forslaget til Omega-3-indeksen ble skrevet og publisert av Dr. Bill Harris, som også grunnla OmegaQuant

2-The Dried Blood Spot-teknologien som brukes for Omega-3-indeksen er unik for OmegaQuant og krever bare én dråpe blod for analyse

3-Omega-3-indeksen har blitt evaluert av FDA og funnet å være nyttig nok, men fortsatt ufarlig nok til at den ikke trenger forhåndsgodkjenning eller FDA-tilsyn

4-OmegaQuant er det eneste laboratoriet som har CLIA-sertifisering, som er godkjenningslaboratoriene må ha for å støtte testing i pasientbehandling

Hva som kommer?

Hvis Inc. 5000-listen er noen indikasjon, ser økonomien ut til å belønne selskaper som tar en personlig tilnærming og leverer tilpassede løsninger til forbrukere, inkludert ernæringsstatustester. En artikkel publisert sent i fjor i Frontiers in Nutrition sa at visjonen for personlig ernæring har stimulert en enorm interesse for fremskritt innen diagnostikk og beslutningsstøttesystemer som tillater kontinuerlige vurderinger av ernæringsstatus.

I dag er det så mange alternativer som gjør at vi kan ta vare på oss selv, fra apper, til virtuelle medisinske konsultasjoner, til hjemmetesting av alle slag. Legg til dette den økende trenden med å "tilpasse" alt fra vitaminkurer til tilberedte måltider til snacks og klestjenester.

Utfordringen med ernæring er at hver person har sine egne unike behov. Borte er dagene da multivitaminer ga helseforsikring på lavt nivå for folk flest - det er ingen ensartet tilnærming lenger. Det viser seg at alle i alle aldre har unike ernæringsbehov, spesielt når det kommer til omega-3.

Og sannheten er at du ikke bør stå for blindt å spise din omega-3-rike sjømat eller ta dine omega-3-tilskudd og håpe på det beste. Du bør vite om produktene dine fungerer for deg. Og bare en Omega-3 Index-test kan fortelle deg det.

Logo