You Might Know More About Omega-3 and Pregnancy Than Your OB/GYN

Du kan kanskje vite mer om omega-3 og graviditet enn din OB/GYN

Du kan kanskje vite mer om omega-3 og graviditet enn din OB/GYN

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er pregnant-patient-and-doctor.jpg av OmegaQuant

Leger må være svært disiplinerte når de gir råd og anbefalinger under graviditet. Mange ganger kan du, pasienten, være mer kunnskapsrik om ting som ernæring og kosthold. Dette er ikke uvanlig. I tillegg til å ta noen nødvendige ernæringstimer under medisinsk utdanning, er de fleste OB/GYN ikke formelt opplært til å tilby kostholds- og ernæringsråd.

Så når det kommer til omega-3-fettsyrer som DHA, kan det hende at mange OB/GYN-er ikke er like oppdatert på viktigheten av disse næringsstoffene som du er. Men ikke la det stoppe deg fra å ha den viktige samtalen om hvor mye og hvor ofte du trenger å få i deg disse næringsstoffene i kostholdet ditt under graviditeten.

DHA har like mye, om ikke mer betydning under graviditet som folsyre, kalsium og jern. Det har ikke bare konkrete fordeler for å forhindre prematur fødsel, men også en rekke andre helsemessige fordeler for både mor og baby. For å forstå hvordan OB/GYNs ser på næringsstoffer som DHA, kan det være fornuftig å forstå hvordan de føler om ernæring først.

De fleste leger har lite ernæringsutdanning og favoriserer ofte behandling fremfor forebygging

En artikkel fra 2016 i US News & World Report beskrev mangelen på ernæringsopplæring blant leger som «ikke akkurat sjokkerende». "En studie fra 2016 i International Journal of Adolescent Medicine and Health vurderte den grunnleggende ernæringskunnskapen til studenter på fjerde års medisinske/osteopatiske skole som gikk inn i et pediatrisk residency-program og fant at i gjennomsnitt svarte de innkommende praktikantene bare 52 prosent av de 18 spørsmålene riktig ", sto det i artikkelen.

Hvorfor har ernæring vært kortvarig i medisinske skoler? I følge den samme artikkelen er det flere årsaker, spesielt mangel på finansiering og mangel på utdannet fakultet til å gi ernæringsopplæring av høy kvalitet, og fokus på å behandle snarere enn å forebygge sykdommer, sier Marion Nestle , professor i ernæring, mat studier og folkehelse ved New York University. "Antagelsen er at leger vil henvise pasienter til dietister."

"Det er ikke det at leger ikke ønsker å gi ernæringsråd," fortsatte artikkelen. "Mange primærleger mener at det å gi ernæringsrådgivning er en del av deres ansvar, men det fortsetter å være et betydelig gap mellom de gode intensjonene og andelen pasienter som mottar kostholdsråd fra legene sine eller som blir henvist til dietister, ifølge 2010. forskning fra East Carolina University . De primære barrierene: mangel på tid og kompensasjon, etterfulgt av utilstrekkelig kunnskap og ressurser."

For å gjøre saken litt mer komplisert er det ofte motstridende informasjon når det gjelder ernæring, og spesielt med tanke på omega-3 fettsyrer. Fordi hovedkilden til disse næringsstoffene er fet fisk, bekymrer mange leger, spesielt OB/GYN-er, muligheten for forurensninger og anbefaler ofte ekstrem forsiktighet når de vurderer inntak under graviditet.

En studie fra mai 2019 publisert i Public Health Nutrition antyder at disse advarselsmeldingene om den negative helseeffekten av kvikksølveksponering kan ha ført til at kvinner dramatisk har redusert fiskeforbruket sitt. Faktisk viste denne forskningen at forbrukernes bevissthet om den potensielle toksisiteten av fiskekonsum er høyere enn deres bevissthet om potensielle helsegevinster, en gåte som har alvorlige folkehelsekonsekvenser.

BLOGG: Hva om legen din visste mer om sin egen ernæringsstatus?

Sannheten er at det er svært liten risiko og faktisk enorme fordeler ved å spise fisk under graviditet. Likevel, selv om leger og pasienter nærer bekymringer og ønsker å utvise forsiktighet, er det rimelig å innta et omega-3-tilskudd som inneholder minst 200 mg omega-3 DHA daglig og gir nesten null risiko for forurensninger som kvikksølv.

En annen taktikk som kan hjelpe leger og pasienter med å sikre at de får i seg nok av de riktige omega-3 fettsyrene er å ta en prenatal DHA-test , som er et objektivt mål på DHA i blodet. Forskning viser at å opprettholde et nivå på 5 % av DHA i blodet er det mest beskyttende.

Men før vi vurderer en test, la oss snakke om hvor mye leger vet om omega-3 EPA og DHA i utgangspunktet. Ny forskning viser at de ikke vet så mye som de sannsynligvis burde. Den gode nyheten er at de ønsker å lære mer, og du kan hjelpe til med å utdanne dem.

Kan pasienten bli læreren?

Public Health Nutrition -studien publisert forrige måned viste at mens mange kvinner mottar råd og anbefalinger om næringsstoffer som kalsium, folat og jern, deles mye mindre informasjon om viktigheten av omega-3.

"Helsepersonell er en pålitelig kilde til graviditetsrelatert kostholdsinformasjon og kan påvirke spisepraksisen til sine gravide pasienter," sa studieforfatterne. "Gravide kvinner kan faktisk være villige til å øke fiskeforbruket hvis de får passende råd fra fødselslegen."

I denne studien ble OB/GYN-er i Belgia invitert til å fullføre en anonym online undersøkelse via e-post mellom februar og mai 2016. Angående ernæringspraksis ble legene stilt spørsmål knyttet til overvåking av omega-3-status hos gravide kvinner, implementeringen av forebyggende tiltak i forhold til en mulig suboptimal omega-3-status, og overføring av informasjon om viktigheten og/eller rollen til omega-3 under graviditet.

Totalt sett ga 43 % av fagpersonene ingen informasjon om omega-3 til sine gravide pasienter, og 46 % tok ingen forebyggende tiltak. Som et resultat mener forskere at det er et presserende behov for at gravide får tilstrekkelig ernæringsopplæring og effektiv kommunikasjon om omega-3 fordi inntak under svangerskapet er viktig.

Den gode nyheten er at jo mer kunnskapsrik en pasient var i denne studien, jo mer sannsynlig var det at de fikk DHA i kostholdet sammenlignet med de som var mindre kunnskapsrike.

"Det ble observert en positiv sammenheng mellom kunnskap og holdning, og gunstig kostholdsatferd. Dette funnet stemmer overens med andre som fant at bevissthet og ernæringskunnskap har potensial til å bidra til å forbedre kostholdsatferd, sa forfatterne.

Ved å ta det ett skritt videre, undersøkte forskerne forholdet mellom selverklært kostholdspraksis og et objektivt mål på omega-3-status (via en Omega-3-indekstest ). Resultatene bekreftet at kvinner med gunstig kostholdspraksis angående omega-3-forbruk var mer sannsynlig å ha en høyere Omega-3-indeks.

"Gynekologer-fødselsleger spiller en viktig rolle i opplæringen av sine pasienter og kan diskutere dette problemet under rutinemessig svangerskapsomsorg, fortrinnsvis i løpet av første trimester. Evidensbaserte retningslinjer, forfriskningstrening og kommunikasjonsverktøy kan forbedre fagpersonells bevissthet og kliniske praksis angående omega-3 fettsyrer, og bidra til helsen til mødre og deres barn. De viktige resultatene av denne studien bør stimulere forskere til å utføre mer omfattende forskning som gjenspeiler omfanget av dette store helseproblemet i Belgia og andre steder, sa de.

Det mest positive ved denne studien er at leger ønsker mer informasjon om fordelene med omega-3 fettsyrer. Faktisk uttrykte to tredjedeler av fagpersonene som deltok i studien et ønske om ytterligere informasjon.

I mellomtiden ser det ut til at det å utdanne pasienter og deres leger samtidig vil være den beste tilnærmingen til å få kvinner til å konsumere mer DHA i løpet av de fødende årene, samt sørge for at forbruket gir et "beskyttende" nivå på 5 % DHA via en prenatal DHA-test .

La oss hjelpe deg med å starte samtalen

Enten du er pasient eller lege, er det første trinnet å starte en samtale om viktigheten av omega-3 DHA før, under og etter graviditet.

I februar i år lanserte OmegaQuant den første prenatale DHA-testen noensinne for forbrukere og helsepersonell for å hjelpe til med å veilede inntaket av omega-3 DHA. Først da kan du og legen din være sikker på at kosttilskuddene du tar for å øke DHA-inntaket fungerer for deg.

Ved siden av denne innsatsen opprettet OmegaQuant et pedagogisk initiativ for å bringe mer bevissthet og forståelse for viktigheten av DHA for mødre og babyer, samt behovet for å måle DHA-nivåer for å sikre at de får nok. Denne pedagogiske innsatsen kalles "Prenatal DHA Initiative."

BLOGG: Tar det prenatale DHA-initiativet til frontlinjen

Hjelp oss å spre ordet til kvinner og deres leger om å få mer DHA før, under og etter graviditet. Som tidligere forskning viser, får de fleste kvinner ingen DHA i kostholdet, og selv de som gjør det får bare omtrent 30 % av det de trenger på daglig basis.

DHA er en av de billigste ernæringsintervensjonene, som har så potensielt store konsekvenser. Å forhindre prematur fødsel og fremme sunn utvikling av en babys hjerne, øyne og immunsystem kan spare milliarder av helsetjenester globalt.

Det er 3 trinn du kan ta for å sikre at du får i deg nok DHA i kostholdet ditt:

  1. Sørg for at du spiser fet fisk som laks minst 1-2 ganger i uken og/eller tar et omega-3-tilskudd som inneholder minst 200 mg DHA.
  2. Ta en prenatal DHA-test for å finne ut om du får nok DHA eller ikke.
  3. Basert på resultatene fra prenatale DHA-testresultater, modifiser kostholdet ditt for å inkludere mer DHA i kostholdet ditt, og hvile deretter DHA-nivået på nytt om 2-3 måneder for å se om justeringene har økt nivået ditt.

INFOGRAFISK: Tilpass dine Omega-3 fettsyrer

Logo