6 Reasons to Assess Your Nutritional Status with an Omega-3 Index Test

6 grunner til å vurdere din ernæringsstatus med en omega-3-indekstest

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er Omega-3-Test-Finger-Stick-1-1080x675-1-1024x640.png av OmegaQuant

Å teste ernæringsstatusen din er en ting du kan gjøre for å finne ut om kostholdet ditt virkelig leverer de næringsstoffene som skal holde deg sunn. Faktisk er mange forbrukere og leger interessert i hvordan man tester ernæringsstatus, noe som har ført til en tilstrømning av produkter som vurderer alt fra vitamin D til omega-3 nivåer.

Det er også de stadig populære genetiske testene som 23andMe , Habit og GenoPalate , som tilbyr "personlig tilpassede" spise- og ernæringsanbefalinger basert på ditt DNA. Disse testene vil gjøre ting som å vurdere ditt ideelle inntak av karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler, og spytte ut en liste over matvarer som har en ernæringsprofil som passer best med dine genetisk-baserte ernæringsanbefalinger.

Men ernæringsmessige blodprøver som Omega-3-indeksen er veldig forskjellige. For det første er det ikke noe DNA involvert i det hele tatt. Omega-3-indeksen ser på blodnivået av fettsyrene kjent som EPA og DHA. Og å ha et visst utvalg av disse næringsstoffene i blodet kan forutsi risikoen for visse helseproblemer.

VIDEO: Hvorfor Omega-3 Index Test fra OmegaQuant er unik

Ernæringsvurderingstester som Omega-3-indeksen gir deg en baseline hvorfra du kan forbedre ernæringsstatusen din - i dette tilfellet ditt inntak av omega-3. Bare tenk på disse næringsstoffene som drivstoffet ditt, kroppen som drivstofftanken din, og en ernæringstest som drivstoffmåleren din. En ernæringsmessig blodprøve vil indikere om du er "mett" eller nærmere "tom". De fleste er, ikke overraskende, nærmere tom, spesielt når det kommer til omega-3.

Faktisk fant en studie fra 2016 at når man beregner blodnivåer av omega-3 (dvs. Omega-3-indeksen), hadde de fleste mangelfulle. I denne studien var landene med de høyeste Omega-3-indeksverdiene de i Skandinavia, Japanhavet og områder der urfolk ikke spiser vestlig kosthold.

Områdene med de laveste Omega-3-indeksverdiene var Nord- og Sør-Amerika, deler av Midtøsten og India. Med tanke på de tradisjonelle diettene i disse landene, samsvarer Omega-3-indeksverdiene med det vi forventer å se. Med andre ord, de fleste med lave nivåer av omega-3 spiser ikke nok sjømat, som er den beste kilden til disse viktige næringsstoffene.

Når det gjelder omega-3 er dette veldig viktig fordi det har en tendens til å være mye forvirring om hvilke som betyr mest. Bare de som kalles EPA og DHA vil heve kroppens drivstoffmåler (dvs. Omega-3-indeksen) til helsebeskyttende nivåer. En annen vanlig omega-3, ALA, vil konvertere til EPA og DHA, men det er en veldig ineffektiv prosess. I tillegg er det allerede mye ALA i de flestes dietter. Så de fleste eksperter anbefaler direkte inntak av EPA og DHA via fet fisk som laks eller omega-3 kosttilskudd som fiskeolje.

BLOGG: Hva gjør Omega-3?

Omega-3-indeksen fra OmegaQuant var den første omega-3-testen som ble tilbudt publikum og det kliniske samfunnet i 2004. Opprinnelig foreslått i Journal of Preventative Medicine av Drs. Bill Harris og Clemens von Schacky , denne utviklingen skapte hele markedet for omega-3-testing, og har satt standarden for kvalitet og klinisk relevans siden den gang.

Bare en enkel fingerpinne og én dråpe blod er alt som skal til for å måle Omega-3-indeksen. Du trenger ikke resept, og du kan ta testen hjemme hos deg selv. Men det er flere andre fordeler med Omega-3 Index fra OmegaQuant som er veldig viktige å vurdere.

  1. Ikke alle laboratorietester for Omega-3 er skapt like

Omega-3-indekstesten er ikke en enkel klinisk laboratorietest som kolesterol eller glukose. Det er en veldig unik og kompleks test, slik at ethvert laboratorium som prøver å gjøre det, må ha seriøs ekspertise på de spesifikke metodene som er involvert. Det er seks tilsynelatende verdslige trinn som utgjør hele forskjellen i en endelig Omega-3-indeksscore. Eventuelle endringer i disse trinnene vil påvirke Omega-3-indeksresultatet ditt. Bare OmegaQuant følger alle disse seks viktige trinnene for å måle din omega-3 ernæringsstatus.

e å gi "Omega-3-indeksen" betyr ikke at det er den samme som OmegaQuant gir. Den gode nyheten er at OmegaQuant har laboratorier i Nord-Amerika, Europa og Asia-Stillehavet, noe som betyr at kundene vil dra nytte av de samme nøyaktige, presise og vitenskapelig validerte metodene som tilbys av den originale testen. Og det faktum at metoden som ble brukt i OmegaQuants Omega-3 Index-test er publisert, taler for dens presisjon, nøyaktighet og stabilitet.

  1. Omega-3-indekstesten har klinisk betydning

Omega-3-indeksen har fordelen av å bli brukt i noen av de største kliniske studiene. Den viktigste delen med å være med i disse studiene er at du kan stole på tallet du får fra Omega-3-indeksen din og knytte det til kliniske utfall. Omega-3-indeksen på mellom 8% og 12% har blitt identifisert som den mest beskyttende sonen for omega-3 av en rekke studier.

For eksempel har Omega-3-indeksen blitt brukt i store epidemiologiske studier som Framingham Heart Study , Heart & Soul Study ogWomen's Health Initiative Memory Study . Videre ble OmegaQuant valgt ut av AstraZeneca til å analysere prøver for STRENGTH-studien - en stor randomisert kontrollert studie av EPA+DHA for å redusere risikoen for hjertesykdom, hvis resultater skal foreligge i 2020. Studien følger 13 000 pasienter i tre til tre til fem år.

En viktig grunn til å bruke Omega-3-indeksen fra OmegaQuant er derfor at den har klinisk betydning, dvs. at du vet hvordan et gitt Omega-3-indeksnivå er knyttet til sykdomsrisiko. En "Omega-3-indeks"-verdi fra et annet laboratorium kan ikke antas å ha noen klinisk betydning.

På neste FACEBOOK LIVE: Omega-3 Index 101

  1. Omega-3-indeksen hjelper deg med å tilpasse Omega-3-inntaket ditt

Nesten 10 % av amerikanerne tar nå et omega-3-tilskudd, og mange spiser også fisk, som når det gjelder laks, kan levere høy nyttelast av EPA og DHA. Men hvordan nøyaktig disse fettsyrene vil bli absorbert og brukt av kroppen er unikt for hver person. Realiteten er at hver person har forskjellige ernæringsbehov som påvirkes av livsstil, genetikk og kosthold. Den eneste måten å vite om du får i deg nok av de riktige omega-3 fettsyrene er å teste omega-3-nivået ditt ved å bruke en Omega-3-indekstest.

BLOGG: Er Omega-3 riktig for deg? Det er personlig…

Det gir ikke mening å blindt spise din omega-3-rike sjømat eller ta dine omega-3-tilskudd og håpe på det beste. Du bør vite om produktene dine fungerer for deg, og viktigst av alt, at du får i deg nok av de riktige omega-3 fettsyrene.

  1. Omega-3-indeksen er internasjonalt anerkjent og standardisert

OmegaQuants Omega-3-indeks er den eneste internasjonalt anerkjente og standardiserte omega-3-testen. Senest ble OmegaQuants Omega-3 Index og Prenatal DHA testsett registrert i EU som medisinsk utstyr for in vitro diagnostikk. De er også CE-merket, som er den regulatoriske godkjenningen den trenger for å selge til Europa. Dette betyr at testene nå er tilgjengelige i Europa, så vel som i USA og Asia-Stillehavet.

For å lette dette samarbeidet OmegaQuant med Nutritional Analytical Service ved Institute of Aquaculture ved University of Stirling , Skottland, for å utføre analysen av omega-3-tester som kommer inn fra europeiske forbrukere.

Et annet viktig aspekt å vurdere er nivået på forskningsekspertisen til grunnleggerne/lederne av laboratorier som for tiden tilbyr en Omega-3-indekstest direkte til publikum (ikke bare for forskningsformål).

OmegaQuant-grunnlegger og CSO, Dr. Harris, oppfant Omega-3 Index-testen sammen med Dr. Clemens von Schacky, grunnleggeren og presidenten av Omegametrix (München). Den vitenskapelige lederen ved Lipid Technologies (Austin, MN) er Dr. Douglas Bibus, og forskeren som etablerte testen ved Nutrasource Diagnostics var Dr. Bruce Holub (nå emeritus). Til dags dato har Dr. Harris skrevet mer enn 240 forskningsartikler om omega-3.

VIDEO: Hvorfor du kan stole på Omega-3-indeksen din fra OmegaQuant

  1. Konstant samarbeid med forskningsinstitusjoner for å styrke Omega-3-vitenskapen

Det er utrolig viktig å styrke det vitenskapelige grunnlaget for Omega-3-indeksen, og det er derfor OmegaQuant har brukt så mye tid på å samarbeide med flere vitenskapelige institusjoner, inkludert Duke, The US Army, Harvard, Columbia, Ohio State og Boston University. Dette arbeidet lar OmegaQuant ha mer tillit til at Omega-3-indeksen har klinisk betydning og betydning for helsen din.

Til dags dato har selskapet jobbet med mer enn 50 forskningsinstitusjoner i ulike studier, store og små.

  1. Omega-3-indeksen kan være viktigere enn kolesterolnivået ditt

Visste du at Omega-3-indeksen faktisk er en bedre prediktor for risiko for død enn serumkolesterol? En studie publisert i fjor i Journal of Clinical Lipidology viste at risikoen for død uansett årsak for de i alderen 66 til 73 var 33 % lavere hos personer med den høyeste vs. den laveste Omega-3-indeksen.

Sammenhengen mellom høyere omega-3 blodnivåer og lavere risiko for død er rapportert i minst tre andre studier, men det som var nytt med denne studien fra Framingham var en sammenligning forfatterne gjorde mellom serumkolesterol og Omega-3-indeksen, to. "risikofaktorer" for hjertesykdom. Konklusjonen av studien var at hvis du synes kolesterol er viktig å spore, så bør du også spore din Omega-3-indeks.

Logo