Omega-3 Blood Testing Is Gaining Traction with Experts

Omega-3-blodprøver får gjennomslag hos eksperter

Omega-3-blodprøver får gjennomslag hos eksperter Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er lab-11-800x675-1.jpg

av OmegaQuant

I november ga International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids (ISSFAL) en formalisert uttalelse rundt viktigheten av omega-3 EPA og DHA blodprøver i forskningsstudier.

I månedene før den publiserte uttalelsen hadde ISSFAL-styret vært engasjert i å utarbeide den siste i rekken av ISSFAL-uttalelser og -anbefalinger. Uttalelse nr. 6 , som gjelder viktigheten av omega-3-blodprøver i forskningsstudier ble godkjent av det nødvendige (75 %) flertallet av ISSFAL-styret og publisert i desemberutgaven av Prostaglandiner, Leukotriener og Essential Fatty Acids (PLEFA) ), samfunnets offisielle tidsskrift.

Sammendrag av uttalelsen:

Omega-3 langkjedede flerumettede fettsyrer (n-3 LCPUFA) nivåer ved baseline og etter intervensjon bør vurderes og rapporteres i fremtidig forskning for å evaluere effekten av n-3 LCPUFA tilskudd fordi — 1. det er mange faktorer som påvirker n -3 LCPUFA-nivåer hos mennesker som beskrevet i den systematiske litteraturgjennomgangen; 2. vurdering av inntak av n-3 LCPUFA fra dietten og/eller kosttilskudd er ikke tilstrekkelig til å nøyaktig bestemme n-3 LCPUFA-nivåer hos mennesker; 3. noen studier gir ikke tilstrekkelige doser av n-3 LCPUFA til å gi en betydelig innvirkning på blodstrømmen/organinnholdet, og det er betydelig variasjon i opptak av n-3 LPCUFA i vev mellom individer.

Bakgrunnen for denne uttalelsen er at det i noen tid har vært anerkjent at mange faktorer påvirker omega-3-statusen til individer, ifølge Peter Clough, æressekretær i ISSFAL. Samtidig har studier med omega-3-tilskudd vist forskjellige, noen ganger motstridende resultater, som i det minste delvis kan skyldes variasjoner i forsøkspersonens fettsyrestatus.

VIDEO: 3 grunner til at du bør omega-3-nivået ditt

Denne siste ISSFAL-erklæringen oppsummerer noen av faktorene som påvirker omega-3-nivåer hos mennesker basert på en nylig systematisk gjennomgang av de samme forfatterne. Den konkluderer med anbefalingene som:

  • I alle forskningsstudier/forsøkspersoner måles faktisk omega-3-status
  • Påvirkningen av dette på utfallsmål undersøkes
  • Publiserte artikler rapporterer fullstendige fettsyreprofiler, ikke bare omega-3-data\

"ISSFAL-uttalelser og -anbefalinger er generelt godt respektert for å være uavhengige, autoritative og tydelige, og vi håper denne siste vil også oppmuntre til "beste praksis" i utformingen og tolkningen av studier og forsøk," sa ISSFALs Mr. Clough.

William S. Harris , PhD, en pioner innen omega-3-blodtesting og medoppfinner av Omega-3-indeksen , er oppmuntret av dette trekket fra ISSFAL, da det understreker behovet for rutinemessig omega-3-blodtesting, ikke bare i forskning, men også blant helsepersonell og enkeltpersoner.

BLOGG: Setter rekord på Omega-3-legemidler vs. kosttilskudd

For å vurdere, er omega-3-fettsyrer, spesielt EPA og DHA, viktige for hjerte-, hjerne-, øye- og leddhelsen. Dessverre får de fleste ikke nok av disse verdifulle fettsyrene , noe som kan øke risikoen for flere av de mest alvorlige helseproblemene.

Den eneste måten for en person å vite hvor mye av disse omega-3-ene de får fra kostholdet eller kosttilskuddene er ved å teste omega-3-nivået, som også er kjent som Omega-3-indeksen .

Omega-3-indeksen uttrykkes som en prosentandel av totale fettsyrer i røde blodlegemer (RBC) og er en langsiktig, stabil markør for omega-3-status som nøyaktig gjenspeiler vevsnivåer av EPA og DHA. En Omega-3-indeks mellom 8% og 12% anses som det optimale området.

"Vårt endelige mål helt fra begynnelsen var å underbygge Omega-3-indeksen, slik at den til slutt skulle bli standarden for omsorg som en kolesteroltest. Jeg tror vi er nærmere enn noen gang å oppnå dette med støtte fra ISSFALs nye uttalelse,” kommenterte Dr. Harris.

"I mellomtiden er vi heldige nok til å være i posisjonen til å ikke bare tilby Omega-3-indekstesting til det verdensomspennende forskningsmiljøet, men også til helsepersonell og enkeltpersoner. Alle bør ha tilgang til denne trygge, enkle og praktiske testen, spesielt siden den kan knyttes til flere viktige helseutfall, inkludert hjerte, hjerne, øye og prenatal helse.»