What is the Omega-3 Index?

Hva er Omega-3-indeksen?

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er The-Omega-3-Index-is-a-Simple-Blood-Test-to-Keep-your-heart-healthy-1080x675-1-1024x640.jpg Hva er Omega-3-indeksen?

av OmegaQuant

Omega-3-indeksen er faktisk to ting. Det viktigste er at det er en risikofaktor for hjertesykdom, akkurat som kolesterol. Men det er også en faktisk test du kan ta for å vurdere din omega-3-status. I motsetning til en kolesteroltest, trenger du ikke en lege for å få en Omega-3-indekstest. Faktisk vil de fleste leger ikke automatisk teste omega-3-nivået ditt under årlige brønnbesøk, selv om de fleste ikke får i seg tilstrekkelige mengder av disse næringsstoffene fra kostholdet.

Ifølge National Institutes of Health (NIH) er risikofaktorer forhold eller vaner som gjør en person mer sannsynlig å utvikle en sykdom. De kan også øke sjansene for at en eksisterende sykdom blir verre. Men alt er ikke ille. Risikofaktorer kan også modifiseres for å bremse eller stoppe utviklingen av sykdommer, og noen ganger til og med reversere dem helt.

National Heart, Lung & Blood Institute ved National Institutes of Health (NIH) viser følgende som risikofaktorer for hjertesykdom .

  • Høyt blodtrykk
  • Høyt kolesterol i blodet
  • Diabetes og prediabetes
  • Røyking
  • Å være overvektig eller fedme
  • Å være fysisk inaktiv
  • Å ha en familiehistorie med tidlig hjertesykdom
  • Å ha en historie med preeklampsi under graviditet
  • Usunt kosthold
  • Alder (55 eller eldre for kvinner)

En ting som mangler på denne listen er Omega-3-indeksen. Hypotesen om Omega-3-indeksen som en risikofaktor for hjertesykdom ble først fremsatt i American Journal of Clinical Nutrition av Dr. Bill Harris, som var med på å oppfinne Omega-3-indeks-testen.

Han sa at Omega-3-indeksen oppfyller mange av kravene til en risikofaktor, inkludert konsistente epidemiologiske bevis, en plausibel virkningsmekanisme, en reproduserbar analyse, uavhengighet fra klassiske risikofaktorer, modifiserbarhet og, viktigst, demonstrasjonen av å øke nivåene. vil redusere risikoen for hjertehendelser. Med andre ord kan det være like viktig, om ikke mer, enn kolesterolnivået ditt.

Omega-3-indeksens risikosoner er:

  • Høy risiko = <4 %
  • Middels risiko = 4–8 %
  • Lav risiko = >8 %

Sjekk ut hvordan Omega-3-indeksen ser ut HER

Omega-3 Index-testen er ganske enkelt et mål på mengden EPA og DHA i blodet, spesielt de røde blodlegemene. For eksempel, hvis du har 64 fettsyrer i en cellemembran og 3 er EPA og DHA, vil du ha en Omega-3-indeks på 4,6%.

Når du tar en Omega-3-indekstest gir den deg en prosentandel. Vel, hva betyr det egentlig? En Omega-3-indeks på 8 % eller høyere er ideell, den laveste risikosonen. Imidlertid ligger de fleste forbrukere rundt 6 % eller under. Og dessverre i USA er de fleste på 4 % eller under – den høyeste risikosonen. Å være i den høyeste risikosonen betyr en 90 % høyere risiko for plutselig hjertedød.

De fleste forbrukere er ikke kjent med Omega-3 Index-testen. Faktisk er det mange som ikke engang vet om helserisikoen forbundet med lave omega-3-nivåer. Og for de som faktisk forstår hva alt dette betyr, er det fortsatt mye forvirring.

Vil for eksempel alle omega-3-fettstoffer heve Omega-3-indeksen? Svaret er nei. KUN EPA og DHA omega-3 vil øke Omega-3-indeksen. ALA, en annen populær omega-3 som finnes i kilder som lin og chia, vil ikke ha noen innvirkning på Omega-3-indeksen.

Lave omega-3-nivåer er assosiert med en rekke helseproblemer som hjertesykdom, Alzheimers, øyesykdom og mye mer.

Logo