Fish Oil Supplements & Death from Heart Disease and Any Cause

Fiskeoljetilskudd og død av hjertesykdom og enhver årsak

Forskere finner en sammenheng mellom fiskeoljetilskudd og død fra hjertesykdom og enhver årsak

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er Fish-Oil.jpg

av OmegaQuant

Overskrifter fortsetter å svinge frem og tilbake om verdien av fiskeoljetilskudd for hjertehelsen. Men vi i OmegaQuant tror fullt og fast på deres evne til å levere helsebeskyttende mengder av omega-3-fettsyrene EPA og DHA, spesielt når det gjelder å heve Omega-3-indeksen .

En studie publisert i forrige uke i British Medical Journal studerte spørsmålet om fiskeoljetilskudd kan ha en gunstig innvirkning på kardiovaskulære helseutfall og dødelighet av alle årsaker. Med andre ord, forhindrer fiskeolje død av hjerte- og karsykdommer (CVD) eller andre årsaker, og for det andre kan det redusere risikoen for hendelser som hjerteinfarkt og hjerneslag.

BLOGG: Ny studie tyder på at hjertepasienter kan forbedre hjernehelsen med Omega-3

Alice Lichtenstein, direktør og seniorforsker ved Cardiovascular Nutrition Laboratory ved Tufts University ble sitert i en CNN-artikkel om denne studien, og sa: "Med hensyn til fiskeolje og CVD har dataene for det meste vært positive, om enn med noe vakling blant studier. Den siste studien legger til databasen og antyder effektivitet." Selv om hun har deltatt i en rekke kliniske studier på omega-3, var hun ikke spesielt involvert i denne siste studien.

Dessverre gjorde denne studien lite for å overbevise Brian Power, en kostholdsekspert ved University College London Hospital, som også ble sitert i CCN-artikkelen. "Mitt råd er å få i deg omega-3 [fettsyrer] fra å spise fisk minst to ganger i uken som en del av et balansert kosthold," sa han. “Selv om du ikke spiser fisk, kan du få den fra andre kilder som nøtter og frø, f.eks. valnøtter, soyaprodukter, f.eks. tofu; og grønne bladgrønnsaker."

Problemet er at kilder som chia, lin, valnøtter, soyaprodukter og grønne bladgrønnsaker, selv om de er sunne, ikke leverer direkte omega-3 som finnes i fiske- og fiskeoljetilskudd, som er de – EPA og DHA – støttet av mer enn 30 000 forskningsartikler og 4000 randomiserte kontrollerte studier. Omega-3 ALA, som finnes i plantekildene sitert av Mr. Power, kan konvertere til EPA og DHA, men hastigheten er dårlig, rundt 1 %.

Dette er grunnen til at eksperter anbefaler å velge mer direkte kilder til EPA og DHA som laks, sild eller tunfisk, eller omega-3-tilskudd som inneholder meningsfulle mengder av disse omega-3-fettsyrene som fiskeolje.

Nye data om fiskeolje er lovende for hjertehelsen

Selv om randomiserte kontrollerte studier genererer det beste beviset for effekten av intervensjoner, mener forskerne i BMJ -studien at disse funnene er vanskelige å generalisere til større, mer inkluderende populasjoner på grunn av deres velkjente begrensninger. Derfor er det nødvendig med utfyllende informasjon om effektiviteten av fiskeoljetilskudd gjennom evaluering i virkelige omgivelser av kohortstudier i stor skala.

"Vi brukte populasjonsbaserte kohortdata fra nesten en halv million voksne for å undersøke sammenhengen mellom vanlig bruk av fiskeoljer og risikoen for visse utfall (forekomsten av og dødeligheten av hjerte-kar-sykdom så vel som dødelighet av alle årsaker) og utforske modifiserende faktorer som kan påvirke disse assosiasjonene," sa de.

Alle deltakerne i studien ble bedt om å fylle ut et spørreskjema med berøringsskjerm og et ansikt-til-ansikt-intervju, samt gi biologiske prøver. Det er viktig å merke seg at potensielle forsøkspersoner med ufullstendige data om bruk av fiskeolje (n=6160), de med CVD (n=32 493) eller kreft (n=34 906) ved baseline, og de som senere trakk seg fra studie (n=1299) ble ekskludert fra analysen.

BLOGG: Omega-3-blodprøver får gjennomslag hos eksperter

Dette etterlot 427 678 personer, som forskere undersøkte over en 9-årsperiode. I løpet av den tiden fant de at fiskeoljetilskudd var assosiert med 13 % lavere risiko for død, 16 % lavere risiko for å dø av CVD og 7 % lavere risiko for CVD-hendelser. Nesten en tredjedel av deltakerne i denne studien var brukere av fiskeoljetilskudd.

Når det gjelder brukere kontra ikke-brukere av fiskeoljetilskudd, var de som tok fiskeoljetilskudd i denne studien eldre og sannsynligvis kvinnelige, ikke nåværende røykere og fysisk aktive. I tillegg spiste de fet fisk oftere og hadde en høyere forekomst av hypertensjon og langvarig sykdom, men en lavere forekomst av diabetes. Brukere av fiskeolje var også mer sannsynlig enn ikke-brukere til å ta antihypertensiva, aspirin, vitamin- og mineraltilskudd, samt andre typer kosttilskudd.

"Vi fant signifikante omvendte assosiasjoner til bruk av fiskeolje med risikoen for dødelighet av alle årsaker, og forekomsten av og dødeligheten fra CVD-hendelser, hjerteinfarkt og hjerneslag," sa forskere. "På grunn av lave kostnader, mangel på fiskesmak eller lukt, brukervennlighet og milde bivirkninger, kan fiskeoljetilskudd være en billig, rask og sikker måte å øke individets omega-3 fettsyreinntak på."

De kommenterte også studier som har vist liten eller ingen effekt av fiskeoljetilskudd på disse resultatene. "En mulig forklaring er at disse studiene kunne ha manglet tilstrekkelige utvalgsstørrelser eller tilstrekkelig hendelse," sa de, og la til at mangel på beskyttelse mot omega-3 sannsynligvis også var et resultat av en lav dose.

Dose er en vanlig sak som tas opp i denne bloggen. Forfatterne av denne siste artikkelen fremhevet VITAL- og REDUCE-IT-studiene for å komme hjem til dette punktet. "Daglige doser av disse fettsyrene gitt i disse to studiene skilte seg med en faktor på 4,75: 840 mg (VITAL) versus 3992 mg (REDUCE-IT)," sa han.

BLOGG: De 7 beste blogginnleggene fra 2019

Tilsvarende påpekte de at Alpha Omega Trial og ASCEND (A Study of Cardiovascular Events in Diabetes) rapporterte at tilskudd med lavdose omega-3-fettsyrer var ineffektivt for å redusere CVD-hendelser.

Imidlertid påpekte de at ved å øke prøvestørrelsen og utføre dose-responsanalyser, viste en fersk metaanalyse som inkorporerte data fra 13 randomiserte kontrollerte studier at større fordeler for CVD-utfall ble oppnådd med høyere doser av omega-3-fettsyrer. syretilskudd. "Dette funnet indikerer at de motstridende resultatene fra de randomiserte kontrollerte studiene kan skyldes prøvestørrelser og doser av fiskeoljetilskudd," forklarte forskere i deres artikkel.

For fremtiden ba de om studier som ser på i hvilken grad dosen av fiskeoljetilskudd påvirker evnen til å oppnå en klinisk meningsfull effekt.

BLOGG: Samfunnskostnadene ved lavt Omega-3-forbruk

I et forsøk på å løse doseproblemet, ga International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids (ISSFAL), anbefalinger sent i fjor som ba om studier for å inkludere omega-3-blodprøver i designene deres.

På det tidspunktet ISSFAL la ut denne uttalelsen, sa William S. Harris , PhD, en pioner innen omega-3-blodtesting og medoppfinner av Omega-3-indeksen , at han ble oppmuntret av dette trekket fordi det understreker behovet for rutinemessig omega-3. 3 blodprøver ikke bare i forskning, men også blant helsepersonell og enkeltpersoner.

Omega-3s' mekanistiske rolle i hjertehelse

Bare forrige uke rapporterte vi om en annen studie på hjertehelsearenaen, som så mer spesifikt på rollen omega-3 EPA og DHA spiller i koronarforkalkning. Studien, publisert i European Journal of Clinical Nutrition , viste at pasienter i de tidlige stadiene av aterosklerose har lave Omega-3-indeksnivåer.

Koronararterieforkalkning (CAC) er kalsiumet som bygges opp på arterieveggene, noe som fører til innsnevring av blodkar og fullblods hjertesykdom. Det regnes også som en av de beste markørene for hjertehelse.

I tidligere forskning har omega-3 EPA og DHA vist seg å forhindre vaskulær forkalkning på cellenivå hos dyr. Forskere i denne studien var interessert i å avdekke de patofysiologiske mekanismene til omega-3 med hensyn til hjertehelse, og hvorvidt de har en spesifikk rolle å spille i vaskulær forkalkning eller ikke.

Måling av CAC gjøres vanligvis ved hjelp av ikke-invasive metoder som computertomografi (CT) og er pålitelig prediktiv for ens risiko for alvorlige uønskede hendelser. CAC kvantifiseres ytterligere gjennom Agatstons (AS) metode, som er det mest pålitelige målet på CAC-progresjon. Ved siden av disse målingene evaluerte forskerne i denne studien også hvert enkelt individs Omega-3-indeks.

Forskere sa at lave nivåer av EPA og DHA (Omega-3-indeks) var assosiert med tidlig debut av koronar aterosklerose. Imidlertid sa de at disse funnene må valideres i større kohorter for å bidra til ytterligere å belyse de gunstige kardiovaskulære effektene av omega-3-fettsyrer.