Great News About Fish Oil & Cholesterol Levels

Gode ​​nyheter om fiskeolje og kolesterolnivåer

Gode ​​nyheter om fiskeolje og kolesterolnivåer

av OmegaQuant

De som tar fiskeolje har uten tvil hjertehelsen i tankene når de velger å ta denne typen kosttilskudd. For det første er omega-3 i fiskeolje, nemlig EPA og DHA, ansvarlig for å gi noen beskyttende fordeler for hjertet. Men hva slags fordeler?

Spesielt har studier vist at omega-3 spiller en rolle i å fremme sunne blodtrykksnivåer, redusere høye triglyserider og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Men et aspekt av hjertehelsen som har vært forvirrende er hvilken rolle omega-3 spiller for å heve eller senke LDL ("dårlige") kolesterolnivåer.

BLOGG: Fra blodtrykk til graviditet: US FDA anerkjenner kraften til Omega-3

Først, la oss se på hvordan de påvirker kolesterolnivået generelt. Dr. Bill Harris, grunnlegger av OmegaQuant og administrerende direktør for Fatty Acid Research Institute (FARI), hevder at omega-3s EPA og DHA gjør mange ting for hjertet, men en ting de utvetydig ikke gjør er lavere LDL-kolesterol nivåer. Den fordelen er i stor grad forbeholdt statiner.

På baksiden av kolesterolspørsmålet er imidlertid om fiskeolje faktisk kan øke dårlig kolesterol. Dette er en effekt som har blitt notert i noen studier, men ny forskning viser at fiskeolje ikke har noen innvirkning på dårlige kolesterolnivåer.

Fiskeolje øker ikke dårlige kolesterolnivåer

I desember i fjor publiserte Fatty Acid Research Institute (FARI) en ny forskningsartikkel i samarbeid med The Cooper Institute om omega-3 EPA og DHA i fiskeolje og LDL-kolesterol.

Det er gode bevis for at personer med svært høye serumtriglyseridnivåer (>500 mg/dL) som behandles med høye doser omega-3, dvs. 4 g/dag av EPA (eicosapentaensyre) og DHA ofte ser en økning i LDL , om dette skjer i den "virkelige verden" med generelt sunne mennesker som tar fiskeoljetilskudd for kardiobeskyttelse, er ikke klart.

Denne ferske studien fra Cooper Center Longitudinal Study ( CCLS ) og FARI kaster nytt lys over dette spørsmålet.

Etterforskerne brukte data fra mer enn 9000 friske menn og kvinner som hadde minst to forebyggende medisinske undersøkelser ved Cooper Clinic i Dallas over en 10-års periode. Disse undersøkelsene inkluderte rutinemessig både blodkolesteroltesting og måling av Omega-3-indeksen (dvs. røde blodlegemer (RBC) EPA+DHA-nivåer fra OmegaQuant Analytics ). Det ble også samlet inn spørsmål om dagens bruk av fiskeoljetilskudd.

Med denne informasjonen stilte forskerne deretter 2 spørsmål: 1) opplevde personer som begynte å ta fiskeoljetilskudd mellom besøkene en økning i LDL-kolesterolnivået, og 2) økte LDL-kolesterolnivået hos personer hvis RBC DHA-nivåer økte mellom besøkene?

Det viser seg at svaret på begge disse spørsmålene var «nei». Faktisk var en økning på 1 enhet i RBC DHA-nivåer assosiert med en liten (1-2 mg/dL), men statistisk signifikant reduksjon i LDL-kolesterol. Og denne analysen tok hensyn til samtidige endringer i bakgrunnsbruk av kolesterolsenkende legemidler som statiner. Denne lille reduksjonen i LDL-kolesterol er ikke klinisk relevant, men denne studien viser at bruk av fiskeoljetilskudd i befolkningen generelt ikke påvirker LDL-kolesterol negativt.

VIDEO: 13 Omega-3-myter BUSTED av Omega-3-ekspert Dr. Bill Harris

Dr. Harris var hovedforfatter på denne studien. Etter hans syn, "viser disse nye funnene fra CCLS tydelig at folk som tar fiskeoljetilskudd ikke trenger å bekymre seg for å påvirke kolesterolnivået negativt slik noen har foreslått."

Han bemerket også at disse resultatene også harmonerer godt med konklusjonene fra en fersk American Heart Association Advisory om bruk av omega-3-fettsyrer i behandlingen av høye triglyseridnivåer. Denne store gjennomgangen fant at det ikke er "ingen sterke bevis for at DHA-holdige reseptbelagte omega-3-fettsyremidler brukt alene eller i kombinasjon med statiner øker LDL-kolesterol hos pasienter med høye triglyseridnivåer."

I en kommentar til denne siste studien sa Dr. Carl Lavie, en kardiolog og medisinsk direktør for Cardiac Rehabilitation and Prevention Program ved John Ochsner Heart and Vascular Institute i New Orleans, LA, "Denne store studien fra Cooper Clinic indikerer at RBC DHA-nivåer er ikke assosiert med høyere LDL-kolesterolnivåer (faktisk med lavere), og å legge til omega-3-tilskudd var heller ikke assosiert med økninger i LDL-kolesterol."

Dr. Lavie og kollegaer publiserte nylig data fra 40 studier i over 135 000 deltakere i Mayo Clinic Proceedings som indikerer at den kombinerte EPA- og DHA-dosen spådde reduksjoner i store kardiovaskulære utfall. "Disse nye dataene fra Cooper Institute legger til det kumulative beviset på sikkerheten og effekten av omega-3 fra kostholdskilder og kosttilskudd, inkludert kombinasjonen av EPA og DHA," sa han.

Hvordan senker omega-3 triglyserider?

Bortsett fra kolesterol er triglyserider også blodfett som i høye tall kan skape kaos på arteriene. Som kolesterol, raser det også rundt i blodet, men dets primære formål er å gi energi.

Triglyserider produseres når kroppen konverterer kalorier den ikke bruker umiddelbart. I stedet lagres de i fettceller og frigjøres mellom måltidene som en energikilde. Høye triglyseridnivåer (hypertriglyseridemi) kan oppstå hvis du får i deg flere kalorier enn du forbrenner. De typiske områdene for triglyserider er:

  • Normal: mindre enn 150 mg/dL
  • Borderline høy: 150-199 mg/dL
  • Høy: 200 til 499 mg/dL
  • Svært høy: 500 mg/dL eller høyere

Vitenskapen bak omega-3 og deres evne til å senke triglyserider er ganske solid, noe som nylig fikk American Heart Association (AHA) til å publisere en oppdatering til 2002 Omega-3 and Fish-rådgivningen der den ga 3 anbefalinger:

  1. for personer uten kjent CHD, prøv å spise minst to fortrinnsvis fete fiskemåltider per uke
  2. for personer med kjent CHD, ta ca. 1000 mg per dag av langkjedet omega-3s EPA og DHA i samråd med legen din
  3. for pasienter med hypertriglyseridemi kan 2-4 gram omega-3 EPA og DHA per dag tas som foreskrevet av en lege.

I denne siste veiledningen oppdaterte AHA hver og en av disse anbefalingene med en fullstendig veiledning publisert om hver av anbefalingene fra 2002. Som han var i 2002, var Dr. Harris igjen forfatter på en av disse nye rådene.

BLOGG: De samfunnsmessige kostnadene ved Omega-3-forbruk

Den siste var av Skulas-Ray et al., og den tok for seg bruken av omega-3-fettsyrer for behandling av hypertriglyseridemi. Studiene sitert i papiret for å dokumentere bruken av omega-3 EPA og DHA for å senke triglyseridnivåer inkluderte noen som brukte farmasøytiske produkter (Lovaza, Vascepa, Epanova, etc.) og andre som brukte omega-3 kosttilskudd.

Når det ble gitt i samme EPA+DHA-dose, var det ingen åpenbar forskjell i effektiviteten av legemidler vs. kosttilskudd (som man kunne forvente). Tross alt er det mengden av det aktive stoffet som er konsumert som er viktig, ikke reguleringsstatusen til produktet. AHA Advisory anbefaler likevel ikke at helsepersonell bruker omega-3 kosttilskudd for behandling av hypertriglyseridemi. Dette er fordi de, som alle kosttilskudd, ikke er godkjent for behandling av sykdom.

Hvordan senker omega-3 blodtrykket?

For noen år tilbake uttalte forskning publisert i American Journal of Hypertension at omega-3 er like effektive for å senke blodtrykket som trening, kostholdsendringer og redusere alkoholforbruket.

Og nok en studie publisert i juli 2018 i Hypertension viste at nivået av omega-3 i blodet (dvs. Omega-3-indeksen) er omvendt relatert til blodtrykksnivået hos friske unge voksne. Med andre ord, jo mer omega-3 tilstede, jo lavere er blodtrykket.

BLOGG: Ny forskning finner en kobling mellom Omega-3-indeksen og blodtrykket

Studien evaluerte 2036 friske unge voksne mellom 25 og 41 år. Alle med kardiovaskulær sykdom, kjent diabetes eller en kroppsmasseindeks (BMI) høyere enn 35 kg/m ble ekskludert. Blodnivåene ble målt ved hjelp av Omega-3-indeksen . Gjennomsnittlig Omega-3-indeks var 4,58 %. En ideell Omega-3-indeks er 8 % eller høyere.

Sammenlignet med individer i den laveste Omega-3-indekskvartilen, hadde individer i den høyeste et systolisk blodtrykk (SBP) og diastolisk blodtrykk (DBP) som var henholdsvis 4 og 2 mmHg lavere.

Forskning viser at du trenger 3 fiskemåltider + 1 omega-3-tilskudd for å beskytte hjertet

En studie fra 2019 publisert i Prostaglandins, Leukotrienes, and Essential Fatty Acids viser at folk sannsynligvis trenger å spise mer fisk og ta et omega-3-tilskudd for å nå et kardiobeskyttende Omega-3-indeksnivå på 8 % eller høyere.

Ifølge hovedforsker Kristina Harris Jackson, PhD, RD , var målet med denne studien å svare på spørsmålet: "Hvilken kombinasjon av ikke-stekt fisk og bruk av omega-3-tilskudd er assosiert med et hjertebeskyttende Omega-3-indeksnivå (dvs. , 8 % eller over)?"

I 2018 oppdaterte American Heart Association (AHA) sine anbefalinger fra 2002 angående inntak av fisk og sjømat fra "...et utvalg av (fortrinnsvis fet) fisk minst to ganger i uken" til "...1 til 2 sjømatmåltider per uke."

"Denne tilsynelatende nedgraderingen i anbefalingen (dvs. fjerning av 'fortrinnsvis fet' og 'minst') ble gjort til tross for bevis på at inntak av fisk oftere (som daglig eller flere ganger per dag) kan gi enda større kardiobeskyttelse," sier Dr. Jackson og hennes kolleger påpekte i avisen.

Logo