Higher Omega-3 EPA Blood Levels More Important Than Lowering Triglycerides, According to REDUCE-IT Researchers

Høyere omega-3 EPA-blodnivåer viktigere enn å senke triglyserider, ifølge REDUCE-IT-forskere

Høyere omega-3 EPA-blodnivåer viktigere enn å senke triglyserider, ifølge REDUCE-IT-forskere Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er EPA-Omega-3-Levels-Important-for-Heart-Health.jpg

av OmegaQuant

Forrige uke ga American College of Cardiology ut en pressemelding om at de slående reduksjonene i kardiovaskulære hendelser og dødsfall observert i REDUCE-IT-studien var sterkt korrelert med forsøkspersoners EPA-nivåer i blodet. Med andre ord, høyere nivåer av omega-3-fettsyren EPA som finnes i blodet – og ikke en reduksjon i triglyseridnivåer som opprinnelig antatt – ser ut til å være den primære driveren for icospent etyls betydelige kardiovaskulære fordeler. Icosapent ethyl er Amarins omega-3 vidundermiddel, Vascepa. Amarin er også sponsor for REDUCE-IT-studien.

De nye funnene ble presentert praktisk talt på forrige ukes American College of Cardiology 2020 Scientific Session av REDUCE-ITs hovedetterforsker Deepak L. Bhatt, MD, MPH, administrerende direktør for intervensjonelle kardiovaskulære programmer ved Brigham and Women's Hospital, og professor i medisin ved Harvard Medical Skole.

"Endringer i triglyseridnivåer og andre kardiovaskulære risikomarkører, inkludert LDL, HDL, apoB og CRP, ser ut til å være ansvarlig for en betydelig mindre del av den samlede observerte fordelen," sa han. "Jeg tror dette funnet kommer til å innlede en helt ny æra av kardiovaskulære terapier. Vi er på en måte der vi var med statiner da den første kom ut.»

Han fortsatte med å si at en stor manglende brikke i puslespillet, og det mange klinikere ønsker å vite, er hvordan icosapent-etyl faktisk fungerer for å produsere en så dramatisk kardiovaskulær risikoreduksjon. I REDUCE-IT-studien sa han at EPA-nivåer oppnådd via stoffet under behandling var sterkt korrelert med lavere forekomst av kardiovaskulære hendelser, hjerteinfarkt, hjerneslag, koronar revaskulariseringsprosedyrer, ustabil angina, plutselig hjertestans, ny hjertesvikt eller død for noen grunn.

BLOGG: AHA gir ut nytt råd om omega-3 og høye triglyserider

Før REDUCE-IT ble icosapent ethyl godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for personer med triglyserider over 500 mg/dL, og det er derfor mange mennesker forståelig nok trodde studiemedisinen reduserte kardiovaskulære hendelser først og fremst ved å senke triglyserider, sier Dr. Bhatt forklarte i pressemeldingen fra ACC.

Imidlertid sa han at den nåværende studien, som så på sammenhengen mellom blodserumnivåer av EPA oppnådd på icosapentetyl og kardiovaskulære utfall, fant at brorparten av stoffets bemerkelsesverdig store kardiovaskulære fordel er drevet av oppnådde EPA-nivåer.

For å vurdere, registrerte REDUCE-IT mer enn 8000 pasienter på 473 steder i 11 land som hadde forhøyet kardiovaskulær risiko og allerede ble behandlet med statiner. Forsøket fant at å ta en høy dose icosapentetyl reduserte den kombinerte frekvensen av første og påfølgende ikke-dødelige hjerteinfarkt, slag, kardiovaskulære dødsfall, prosedyrer for koronararteriesykdom som stenting eller sykehusinnleggelser for ustabil angina med henholdsvis 25 % og 30 %. , over en ~5 års periode.

De fleste pasientene i studien var allerede på antiplatebehandling, ACE-hemmere/ARB, betablokkere, acetylsalisylsyre og statiner, som ifølge forskere ga trygghet om at icosapent-etyl i seg selv ga separat og inkrementell fordel. Men hvordan var alltid spørsmålet.

Som en del av den siste REDUCE-IT-analysen, så Dr. Bhatt og teamet hans først på EPA-nivåer før randomisering for å finne ut om stoffet virket annerledes basert på en persons opprinnelige EPA-nivå, som kan reflektere en diett med høyt fiskeforbruk eller genetikk. Men de fant at uavhengig av pasientenes innledende serum-EPA-nivåer, oppnådde de en lignende og stor grad av kardiovaskulær fordel.

Forskerne undersøkte deretter oppnådde EPA-nivåer på stoffet sammenlignet med placebo, og grupperte pasienter i tredjedeler, alt fra laveste til høyeste nivåer av EPA og gjennomsnitt over besøk. Oppnådd EPA innenfor icosapent-etylgruppen var sterkt assosiert med kardiovaskulære hendelser, og hver av tertilene viste en signifikant relativ risikoreduksjon i kardiovaskulære hendelser.

"Jo høyere EPA-nivået i blodet deres er, desto lavere er frekvensen av de forskjellige kardiovaskulære hendelsene, kardiovaskulære dødsfall og til og med total dødelighet," sa Dr. Bhatt.

Samlet økte stoffet signifikant serum-EPA-nivåer med 386 % fra baseline til ett år sammenlignet med placebo. Nivåene av dokosaheksaensyre (DHA), som er en annen omega-3-fettsyre som også finnes i fet fisk som laks, sank med nesten 3 %, noe som, sier Dr. Bhatt, betyr at de kardiovaskulære fordelene tydeligvis kommer fra EPA og ikke DHA.

Forskere undersøkte også forholdet mellom EPA-nivåer under behandling og flere andre kardiovaskulære utfall, selv om analyser for blødning og atrieflimmer ennå ikke var tilgjengelig. Selv om det ikke var noen signifikante reduksjoner i hjertesvikt i REDUCE-IT, blant pasienter med de høyeste EPA-nivåene under behandling, var det en betydelig reduksjon i sykehusinnleggelser for ny hjertesvikt med stoffet versus placebo, noe Bhatt sa er ganske bemerkelsesverdig. Det var også signifikante assosiasjoner mellom EPA-nivåer under behandling og lavere risiko for plutselig hjertedød og hjertestans, noe som ytterligere bekreftet det som ble sett i den samlede studien.

Eksperter vet ikke hvorfor noen mennesker er i stand til å oppnå høyere serum-EPA-nivåer og andre ikke. Dr. Bhatt og teamet hans redegjorde for om pasientene tok stoffet, men det kan være andre påvirkningsfaktorer, for eksempel hvordan noen metaboliserer EPA, deres kroppsstørrelse eller deres genetikk, som alle trenger ytterligere studier.

BLOGG: De i de tidlige stadiene av åreforkalkning har lav omega-3-indeks

Dr. Bhatt sa at EPA-nivåene oppnådd på stoffet er langt utover det som kan oppnås med diett eller kosttilskudd. Han sa at studiemedisinen er en unik reseptbelagt medisin og at resultatene ikke gjelder andre omega-3-produkter eller kosttilskuddsformuleringer, som ikke er godkjent eller strengt regulert av FDA og som ifølge FDA ikke har vist pålitelig eller konsekvent kardiovaskulær risikoreduksjon.

I en MedScape- artikkel som Dr. Bhatt ble intervjuet for, ble han spurt hvorfor, hvis fordelen er relatert til serumkonsentrasjonen av EPA, den ikke ville gjelde for andre produkter som kan gi disse EPA-nivåene.

"Baseline EPA var i et relativt smalt område og icosapent-etyl økte nivåene med 400 %. Du kan ikke oppnå slike nivåer ved å spise mye fisk,” svarte Dr. Bhatt. "Og når det gjelder kosttilskudd - realiteten er den typen pillebyrde du må ta for å komme i nærheten av disse nivåene av EPA ville være 20 til 30 kosttilskuddspiller om dagen, og så er det risikoen for alle de andre tingene i disse pillene, slik som DHA, som faktisk kan motvirke fordelen med EPA, og annet fett og mettet fett, og du vil fortsatt være usannsynlig å oppnå disse typene nivåer av EPA.

Basert på dataene fra REDUCE-IT utvidet FDA i desember 2019 icosapent-etyletiketten til å brukes som et tillegg til maksimalt tolerert statinbehandling for å redusere risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, koronar revaskularisering og ustabil angina som krever sykehusinnleggelse hos voksne pasienter med triglyseridnivåer 150 mg/dL og enten etablert kardiovaskulær sykdom eller diabetes mellitus pluss to eller flere tilleggsrisikofaktorer for kardiovaskulær sykdom. Basert på dette sa Dr. Bhatt at icosapent-etyl er til fordel for over 12 millioner pasienter i USA alene. Men hva med dere andre?

Hva om du ikke er en kandidat for Omega-3-legemidler?

Dr. Bhatt sa at EPA-nivåene oppnådd på Icosapent etyl er langt utover det som kan oppnås med diett eller kosttilskudd. Dette kan være sant. Men det betyr ikke at fisk og omega-3-tilskudd ikke har verdi, spesielt for de av dere som ikke oppfyller kriteriene for å få foreskrevet Vascepa.

Fisk, kosttilskudd og farmasøytiske omega-3-er har alle en viktig rolle å spille for å levere omega-3-er for å støtte hjerte-, hjerne- og øyehelsen. For fremtiden virker trinn én for enhver forbruker, utøver eller forsker opplagt, i hvert fall for oss i OmegaQuant. Etabler et grunnleggende omega-3-nivå i blodet (dvs. Omega-3-indeks ) før du bestemmer deg for hvor du skal gå videre. En viss Omega-3-indeks vil foreslå en viss startdose, og fisk og kosttilskudd kan hjelpe deg å komme dit, spesielt hvis du ikke er i «høyrisiko»-gruppen omega-3.

Beregn hvor mye omega-3 du kan trenge basert på din omega-3-indeks

En artikkel publisert i fjor av OmegaQuant-forskere Drs. Bill Harris og Kristina Harris Jackson hadde som mål å hjelpe folk å finne ut hvor mye omega-3 EPA og DHA de måtte trenge for å nå en helsebeskyttende Omega-3-indeks på 8 %.

I følge Dr. Jackson, PhD, RD, som var medforfatter på denne artikkelen, "En lav dose kan få en studie til å ikke vise noen effekt av EPA og DHA, noe som gjør litteraturen mer forvirrende og det medisinske miljøet mer skeptisk til omega-3 fordeler," sa hun. "Forhåpentligvis vil det å sikre at dosen av EPA og DHA er høy nok til å nå et mål omega-3-indeksnivå avklare hvorvidt EPA og DHA er effektive eller ikke."

BLOGG: 6 grunner til å vurdere din ernæringsstatus med en Omega-3-indekstest

Denne artikkelen viste at hvis folk ønsker å nå 8 % i løpet av relativt kort tid, for eksempel tre til fire måneder, vil de trenge omtrent 1-2 gram EPA og DHA daglig, avhengig av start-Omega-3-indeksen og om de vil bruke et triglyserid- eller etylesterbasert omega-3-produkt.

VIDEO: Gir mening av alle de forskjellige tilleggsskjemaene

Omega-3-indeksen fra OmegaQuant har blitt brukt i studier utført av noen av de mest respekterte forskningsgruppene i verden, inkludert Framingham Heart Study og Women's Health Initiative, som begge inkluderte tusenvis av forsøkspersoner. Dette er en viktig detalj fordi det betyr at Omega-3-indeksen har blitt standardisert over tid og er i ferd med å bli den foretrukne omega-3-testen til forskere globalt.

Som diskutert i de siste REDUCE-IT-funnene, betyr blodnivåer noe. I dette tilfellet betydde de mer enn andre risikofaktorer. Det samme gjelder Omega-3-indeksen – den er også en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer, som bekreftet av mer enn 200 studier som har brukt denne målingen.

BLOGG: Hva betyr Omega-3-indeksresultatene dine?

For helsepersonell og forbrukere kan Omega-3-indeksen brukes som et verktøy for å tilpasse omega-3-inntaket. Med andre ord kan det hjelpe dem med å måle, modifisere og overvåke disse viktige næringsstoffene i kostholdet. Dette er spesielt viktig fordi det er så mange individuelle variasjoner i kosthold, genetikk og livsstil.

Det er også mye forvirring når det gjelder å finne de mest passende kildene til omega-3. Realiteten er at det ikke spiller noen rolle hvor omega-3 fettsyrene dine kommer fra – så lenge det du spiser gir en meningsfull mengde EPA og DHA, nok som setter deg i den beskyttende sonen på 8 % på Omega-3-indeksen. .