Latest Research Strengthens Connection Between Omega-3s and Pregnancy

Siste forskning styrker forbindelsen mellom omega-3 og graviditet

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er omega-3s-and-pregnancy.jpg av OmegaQuant

For to måneder siden skrev vi en blogg om omega-3 (EPA/DHA) og premature fødsler . Og nå, sier noen eksperter, kan en ny metaanalyse av 70 kliniske studier på omega-3 og graviditet være det siste ordet om å redusere for tidlig fødsel.

De 70 randomiserte kontrollerte studiene (RCT) som ble analysert i en oppdatert Cochrane Review involverte nesten 20 000 kvinner og stilte det samme spørsmålet som den opprinnelige anmeldelsen, som ble publisert i 2006: Forbedrer det å ta langkjedede omega-3 fettsyrer under graviditet fra kosttilskudd eller mat graviditet utfall og andre helseutfall for babyene og deres mødre?

Svaret: Det er sterke bevis som tyder på at når kvinner tar omega-3 i løpet av svangerskapet, kan de redusere risikoen for prematur (før 37 uker) og tidlig prematur (før 34 uker) fødsel med henholdsvis 11 % og 42 %. Videre kan omega-3 redusere risikoen for lav fødselsvekt med 10 %, samt perinatal død med 25 %.

Men det beste er at omega-3 har en utmerket sikkerhetsprofil. Så dette er en vinn-vinn for gravide kvinner som tidligere kan ha vært bekymret for å prøve å få i seg omega-3 fra fisk eller kosttilskudd.

"Supplering under graviditet er en enkel og effektiv måte å redusere prematur, tidlig prematur fødsel og lav fødselsvekt, med lave kostnader og liten indikasjon på skade," sa forskerne, og la til at "Flere studier som sammenligner omega-3 LCPUFA og placebo er ikke nødvendig på dette stadiet."

LES BLOGGEN VÅR OM RAMIFIKASJONENE AV LAVE OMEGA-3-NIVÅER HOS GRAVIDE KVINNER

Som Kristina Harris Jackson , PhD, forskningsassistent ved OmegaQuant , påpeker, var de fleste studiene (50) analysert i denne oversikten rene omega-3/DHA-tilskuddsstudier, med 7 studier som brukte kosttilskudd og kostholdsråd, 3 ga kun kostholdsråd. , og 12 som gir omega-3 + andre kosttilskudd. Så når du tenker på dette, sa hun: "Det er et argument for den biologiske aktiviteten til omega-3/DHA i stedet for hele fisken."

SE EN FACEBOOK LIVE-SENDING OM DENNE STUDIEN MED DR. KRISTINA JACKSON

Den viktigste dødsårsaken for barn under 5 år er for tidlig fødsel, og står for nesten en million dødsfall årlig. I tillegg er for tidlig fødsel assosiert med høyere risiko for helse- og utviklingsproblemer, inkludert synshemming, utviklingsforsinkelse og lærevansker. Infografikken nedenfor har enda mer statistikk rundt premature fødsler.


"Vi vet at for tidlig fødsel er et kritisk globalt helseproblem, med anslagsvis 15 millioner babyer født for tidlig hvert år," forklarte førsteamanuensis Philippa Middleton fra Cochrane Pregnancy and Childbirth og South Australian Health and Medical Research Institute (SAHMRI). "Mens lengden på de fleste svangerskap er mellom 38 og 42 uker, er premature babyer de som er født før 37-ukersgrensen - og jo tidligere en baby blir født, desto større er risikoen for død eller dårlig helse."

LAST NED DENNE PDF-EN FOR MER INFORMASJON OM DU TA OMEGA-3S UNDER GRAVIDITETEN

Førsteamanuensis Middleton og et team av Cochrane-forskere har sett nøye på langkjedet omega-3-fett og deres rolle i å redusere risikoen for for tidlige fødsler – spesielt dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA) som finnes i fet fisk og fisk. oljetilskudd.

I sin analyse av 70 RCT-er fant de at for gravide kvinner, øker det daglige inntaket av langkjedede omega-3:

  • reduserer risikoen for å få et prematurt barn (under 37 uker) med 11 % (fra 134 per 1000 til 119 per 1000 fødsler)
  • reduserer risikoen for å få en tidlig prematur baby (mindre enn 34 uker) med 42 % (fra 46 per 1000 til 27 per 1000 fødsler)
  • reduserer risikoen for å få en liten baby (under 2500g) med 10 %

"Det er ikke mange alternativer for å forhindre for tidlig fødsel, så disse nye funnene er svært viktige for gravide kvinner, babyer og helsepersonell som tar vare på dem," sier førsteamanuensis Middleton. "Vi forstår ennå ikke helt årsakene til for tidlig fødsel, så å forutsi og forhindre tidlig fødsel har alltid vært en utfordring. Dette er en av grunnene til at omega-3-tilskudd under graviditet er av så stor interesse for forskere over hele verden.»

Et problem er at gravide ikke spiser fisk så ofte. Så forskere tror at det å oppmuntre gravide kvinner til å spise fet fisk (som generelt har lave giftnivåer) eller å bruke omega-3-tilskudd kan forbedre barns og kvinners helse.

Når det gjelder dosering, er gjeldende anbefalinger for gravide for 200 mg DHA per dag. I USA er DHA-inntaket for gravide ~60 mg per dag og 9% tar et omega-3-tilskudd.

"Vi må fylle gapet," sa Dr. Harris Jackson. "Denne metaanalysen lander ikke på en klar anbefaling om dosering, men fastholder heller at alle bør ta minst 200 mg per dag."

Cochrane Review fant at den optimale dosen var et daglig tilskudd som inneholder mellom 500 og 1000 milligram (mg) langkjedet omega-3-fett (som inneholder minst 500 mg DHA) fra og med 12 uker av svangerskapet."

For øyeblikket sa Dr. Harris Jackson at studier som ORIP og ADORE tester høyere doser (henholdsvis 800-1000 mg DHA per dag), og at anbefalingene kan endre seg etter at disse resultatene er rapportert.

"En universell strategi for kosttilskudd kan være rimelig, men ideelt sett, med mer kunnskap, vil dette være rettet mot kvinner som vil ha mest nytte," sa Dr. Harris Jackson.

Hvem er kvinnene som vil ha størst fordel? Dette er ikke klart ennå, ifølge Dr. Harris Jackson, men sannsynligvis de med lave DHA-blodnivåer.

Fordeler som fortsatt er i tvil

Forsøkene inkludert i metaanalysen ble for det meste utført i øvre middels eller høyinntektsland. Og noen studier inkluderte kvinner med økt risiko for for tidlig fødsel. Forskere sier at kvaliteten på bevisene fra de inkluderte studiene varierte fra høy til veldig lav, noe som sannsynligvis påvirket sikkerheten til funnene for forskjellige utfall som mødres mentale helse og kognitive fordeler for barn.

Fremtidige studier kan vurdere om og hvordan utfallene kan variere i ulike populasjoner av kvinner, og kan teste ulike måter å øke omega-3 LCPUFA på under graviditet.

LES BLOGGEN VÅR OM DE MANGE MÅTER Å ØKE BARNETS OMEGA-3-INNTAK

«Ytterligere oppfølging av fullførte studier er nødvendig for å vurdere langsiktige utfall for mor og barn, for å forbedre forståelsen av spesielt metabolske, vekst- og nevroutviklingsveier, og for å fastslå om, og hvordan, utfall varierer med ulike typer omega- 3 LCPUFA, timing og doser; eller av karakteristika til kvinner," sa Cochrane-forskerne.

Logo