Research Update: Increasing blood omega-3 levels in pregnant women reduces the child’s risk for asthma

Forskningsoppdatering: Økende omega-3-nivåer i blodet hos gravide kvinner reduserer barnets risiko for astma

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er Baby-astma.png Forskningsoppdatering: Økende omega-3-nivåer i blodet hos gravide kvinner reduserer barnets risiko for astma

av Kristina Jackson

Å øke omega-3-nivåene til en gravid kvinne i blodet kan redusere barnets risiko for å utvikle astma, ifølge en ny studie fra Danmark . Dette beviset bidrar til den økende støtten for universell DHA-tilskudd av gravide kvinner. I følge CDC påvirker astma 8,6 % av barn under 18 år (6,3 millioner) og koster ~ 56 milliarder dollar i USA hvert år. Astma er den ledende kroniske sykdommen hos barn, den viktigste årsaken til manglende skoledager og tredje ledende årsak til sykehusopphold hos barn. Unødvendig å si at astma er et stort problem for både barn og voksne, og hvis enkle kostholdsendringer kan redusere forekomsten av hvesing eller astma, vil det forbedre den generelle livskvaliteten og redusere helsekostnader. Denne studien ble designet for å se om mors tilskudd med EPA+DHA i løpet av tredje trimester kunne forbedre utfall av tungpustethet og astma hos spedbarn sammenlignet med placebo.

"Gullstandard" studiedesign og metoder

Denne studien var en enkeltsenter, dobbeltblind, randomisert, placebokontrollert studie som rekrutterte generelt friske gravide kvinner omtrent halvveis i svangerskapet (22-26 uker). Ved uke 24 av svangerskapet ble 736 kvinner tilfeldig tildelt 2400 mg per dag med langkjedet omega-3 (55 % EPA og 37 % DHA) eller placebo (olivenolje) inntil 1 uke etter fødselen. Forskerne testet mors blodnivåer av EPA+DHA ved baseline og 1 uke etter fødselen. Morsmelk ble også oppnådd 1 måned etter fødselen og ble analysert for EPA+DHA-nivåer. Barneleger blindet for pasientens tildelte gruppe samlet inn informasjon under kliniske besøk i opptil 5 år. Det primære endepunktet var "vedvarende hvesing" (til barnet var 3 år) og "astma" (etter 3 år; "astma" vil bli brukt for å beskrive begge i denne bloggen) diagnostisert ved hjelp av en algoritme som tar hensyn til symptomer og tilstander . Videre ble studien fullfinansiert av den danske regjeringen og fiskeoljekapslene ble ikke donert. Basert på denne robuste metodikken kan vi være trygge på funnene og tolkningen.

Blodnivåer av EPA+DHA økte hos de tilførte kvinnene til tross for økt overføring av disse fettsyrene fra mor til foster

Som forventet resulterte fiskeoljetilskudd i økte blodnivåer av EPA+DHA fra 4,9±1,3 % til 6,1±2,0 % sammenlignet med en reduksjon fra 4,9±1,2 % til 3,7±1,1 % i placebogruppen. Disse verdiene er fra fullblod, så de sammenlignbare Omega-3-indeksnivåene (som kun er i røde blodlegemer) er 6,9 % til 8,3 % i den supplerte gruppen og 6,9 % til 5,5 % i placebo. Nedgangen i placebogruppen i denne populasjonen bør forventes ettersom andre studier har vist at dersom mødre ikke supplerer med EPA+DHA, reduseres blodnivået i løpet av svangerskapet. Dette er antagelig fordi mor overfører disse fettsyrene til det utviklende fosteret og ikke fyller opp lagrene hennes fra kostholdet. Vi bør merke oss at det normale diettinntaket av EPA+DHA var "høyt" i denne danske studiepopulasjonen sammenlignet med amerikanske mødre (321 mg/dag mot ~90 mg/dag ). Dette står for en høyere baseline estimert Omega-3-indeks enn gjennomsnittlige amerikanske kvinner i fertil alder (6,9 % vs. ~4,0 % ).

Risikoen for astma ble redusert med over 50 % hos barn til kvinner som tok EPA+DHA men hadde lave omega-3 nivåer før tilskudd

I hele studiekohorten (n=695 barn) ble ~20 % av barna (n=136) diagnostisert med astma. Den supplerte gruppen hadde en signifikant lavere astmadiagnose sammenlignet med placebogruppen (henholdsvis 17 % vs 24 %), som er en relativ reduksjon i risiko på 31 %. Imidlertid så det ut til at den forebyggende effekten av EPA+DHA-tilskudd primært var drevet av barn av mødre som hadde de laveste blodnivåene av EPA+DHA ved baseline (<4,3 % EPA+DHA; ekvivalent Omega-3-indeks <6,2 %). For denne undergruppen av kvinner ble risikoen for astma hos barna redusert med 54 % med EPA+DHA-tilskudd! Ytterligere analyser viste at EPA+DHA-tilskudd var effektivt for å redusere astmarisikoen hos kvinner med en baseline EPA+DHA i blodet på opptil 5,0 – 5,5 % (7,0 – 7,6 % Omega-3-indeks). Hvis denne studien ble utført i USA ( gjennomsnittlig Omega-3-indeks ~4,0% ), kunne effekten på astmafrekvensen vært større.

Morsmelk EPA+DHA var en mindre pålitelig prediktor for astmarisiko

Det var ingen sammenheng mellom nivåer av EPA+DHA i morsmelk 1 måned postpartum og senere utvikling av astma; det var imidlertid en trend (P=0,06) med redusert risiko for astma med økte EPA+DHA-nivåer i morsmelk i kontrollgruppen. Mens fettsyrenivåene i rå brystmelk ikke ble presentert, kan vi spekulere i noen årsaker til disse funnene. For det første kan forholdet mellom morsmelknivåer og astmarisiko i placebogruppen ha vært sterkere enn den supplerte gruppen siden deres EPA+DHA-inntak ikke ble endret og deres EPA+DHA-nivåer av morsmelk sannsynligvis forble konsistente gjennom hele ammingen. For det andre, siden de tilførte kvinnene sluttet å ta EPA+DHA 1 uke etter fødselen og morsmelknivåene ikke ble tatt før 1 måned etter fødselen, vil morsmelknivåene ha justert seg til et nytt, lavere EPA+DHA-nivå i tråd med kostholdet deres. Morsmelk EPA+DHA kan endres raskt og nå en ny steady state innen 2 uker , mens det tar 3-4 måneder for røde blodlegemer å nå en ny steady state.

Astma er en skremmende sykdom for både foreldre og barn. Å øke DHA-inntaket hos gravide er allerede støttet av mange faggrupper, inkludert American Academy of Pediatrics, av en rekke årsaker. Siden den største risikoreduksjonen skjedde hos kvinner med lave omega-3-nivåer i blodet som deretter ble supplert med EPA+DHA, er det et stort potensiale i USA for å redusere astmarisikoen med fiskeoljetilskudd som er trygt, rimelig og tilgjengelig. Forbrukere har også muligheten til å teste fettsyrenivåene i blodet gjennom Omega-3-indeksen som tilbys av OmegaQuant for å finne ut om de har lave nivåer. Faktisk uttalte hovedforfatteren Dr. Bisgaard i et intervju at "...i påvente av videre studier, vil den beste måten å anvende funnene sannsynligvis være å teste kvinner for fettsyrenivåene i blodet deres... for å finne ut hvem som kan ha nytte av fisk. olje."

Logo