Those in Early Stages of Atherosclerosis Have a Low Omega-3 Index

De i tidlige stadier av aterosklerose har en lav omega-3-indeks

De i tidlige stadier av aterosklerose har en lav omega-3-indeks

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er atherosclerosis-and-omega-3s.jpg

av OmegaQuant

En fersk studie publisert i European Journal of Clinical Nutrition viser at pasienter i de tidlige stadiene av åreforkalkning har lave Omega-3-indeksnivåer.

Koronararterieforkalkning (CAC) er kalsiumet som bygges opp på arterieveggene, noe som fører til innsnevring av blodkar og fullblods hjertesykdom. Det regnes også som en av de beste markørene for hjertehelse.

I tidligere forskning har omega-3 EPA og DHA vist seg å forhindre vaskulær forkalkning på cellenivå hos dyr. Forskere i denne studien var interessert i å avdekke de patofysiologiske mekanismene til omega-3 med hensyn til hjertehelse, og hvorvidt de har en spesifikk rolle å spille i vaskulær forkalkning eller ikke.

Måling av CAC gjøres vanligvis ved hjelp av ikke-invasive metoder som computertomografi (CT) og er pålitelig prediktiv for ens risiko for alvorlige uønskede hendelser. CAC kvantifiseres ytterligere gjennom Agatstons (AS) metode, som er det mest pålitelige målet på CAC-progresjon. Ved siden av disse målingene evaluerte forskerne i denne studien også hvert enkelt individs Omega-3-indeks.

BLOGG: Ny metaanalyse om Omega-3 og hjertehelse fokuserer på dose

Blant 71 pasienter var 51 under og 20 over 75. AS-persentil. Det ble ikke sett forskjeller i alder, kjønn, kardiovaskulære risikofaktorer og relevant medisinering. Omega-3-indeksen viste en signifikant omvendt assosiasjon med tidlig debut av CAC, uavhengig av alder, kjønn, statinbruk og kreatininnivå.

Forskere sa at lave nivåer av EPA og DHA (Omega-3-indeks) var assosiert med tidlig debut av koronar aterosklerose. Imidlertid sa de at disse funnene må valideres i større kohorter for å bidra til ytterligere å belyse de gunstige kardiovaskulære effektene av omega-3-fettsyrer.

"Funnene våre kaster litt lys over patofysiologien, og forklarer potensielt de gunstige effektene av omega-3-fettsyrer," sa de.

I mai skrev vi en blogg om en studie publisert i Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases , som undersøkte forholdet mellom omega-3 og aortaforkalkning.

BLOGG: Fortynner Omega-3 blodet?

Aortaforkalkning er en situasjon der kalsium bygges opp på aortaklaffen i hjertet. Aortaklaffens rolle er å holde på oksygenrikt blod før det pumpes ut til kroppen. Hvis det er en betydelig opphopning av kalsium, kan det påvirke blodstrømmen til resten av kroppen.

I denne multietniske befolkningsbaserte studien av mer enn 1000 menn i alderen 40-49 år (300 amerikanske hvite, 101 amerikanske svarte, 287 japanske amerikanske og 310 japanske i Japan), undersøkte forskere forholdet mellom omega-3 og aortaforkalkning målt ved elektronstråle-computertomografi (EBCT) og kvantifisert ved bruk av Agatston-metoden.

Denne studien viste at det er en signifikant omvendt assosiasjon av omega-3s EPA og DHA med aortaforkalkning uavhengig av konvensjonelle kardiovaskulære risikofaktorer blant menn i den generelle befolkningen, en assosiasjon som så ut til å være drevet av DHA, men ikke EPA.

VIDEO: Alle, unge og gamle, drar nytte av å kjenne sin Omega-3-indeks

Bevis fra tidligere studier tyder på at omega-3 påvirker mange trinn i den aterosklerotiske prosessen. Mer spesifikt forbedrer de endotelfunksjonen; fremme vasodilatasjon gjennom avslapning av glatte muskelceller; utøve antioksidant, anti-inflammatorisk og antitrombotisk virkning; forsinke utviklingen av plakk og øke deres stabilitet; og redusere veggavstivning.

Tidligere forskning har også vist at personer som bruker store mengder omega-3 har lavere sjanser for å utvikle PAD. Faktiske kliniske studier som vurderer omega-3-blodnivået (dvs. Omega-3-indeksen) hos personer som har PAD er sparsomme, noe som motiverte forskere i en studie publisert i mars i fjor.

Publisert i 18. mars utgaven av Lipids , viste denne studien at personer som har PAD har en lavere Omega-3-indeks sammenlignet med de som ikke har sykdommen.

Fordi PAD i hovedsak er aterosklerose i leggarteriene, mener forskere i denne studien at pasienter med PAD kan ha en mangel på omega-3-fettsyrer.

For å studere forholdet mellom Omega-3-indeksen og PAD, sammenlignet etterforskerne Omega-3-indeksen hos 145 pasienter med PAD med 34 kontroller uten PAD.

BLOGG: Hva gjør Omega-3?

De fant at Omega-3-indeksen var signifikant lavere hos PAD-pasientene enn kontrollene (5 % mot 6 %). Da de kontrollerte for andre pasientkarakteristikker som kan ha påvirket disse funnene (som alder, røyking, blodtrykk, diabetes, medikamenter osv.), var Omega-3-indeksen fortsatt lavere i tilfellene sammenlignet med kontrollene.

Til syvende og sist, for hver 1 % enhetsreduksjon i Omega-3-indeksen, økte oddsen for å være PAD-pasient med 39 %, og for hvert ekstra pakkeår med røyking økte oddsen for å være et PAD-tilfelle med 4 % .

"Det er sannsynlig at den lavere inflammatoriske byrden assosiert med en høyere Omega-3-indeks kan være en del av forklaringen på disse resultatene," sa Bill Harris , Ph.D., en av studiens forfattere. "Om langvarig bruk av omega-3 kosttilskudd og/eller økt inntak av fet fisk kan forhindre utviklingen av PAD bør undersøkes i fremtidige studier."

Forskere sier at omega-3-tilskudd gir en beskjeden fordel for hjertehelsen

I følge Global Organization for EPA og DHA Omega-3s har Lee Hooper, hovedforfatter av en nøytral Cochrane Review fra juli 2018 om omega-3 og kardiovaskulære (CV) utfall, skrevet en oppdatering med positive funn, inkludert statistisk signifikante risikoreduksjoner for kardiovaskulær dødelighet og koronar hjertesykdom på henholdsvis 8 % og 9 %.

Samme dag publiserte Dr. Hoopers gruppe resultater fra en metaanalyse av randomiserte kliniske studier som ser på omega-3-fettsyrer på kreftforekomst, som fant liten eller ingen effekt.

Til tross for at konklusjonen i denne CV-oppgaven er positiv, siteres Dr. Hooper for å si: "...Vår tidligere forskning har vist at langkjedede omega 3-tilskudd, inkludert fiskeoljer, ikke beskytter mot tilstander som angst, depresjon, hjerneslag, diabetes eller død.»

BLOGG: Senker Omega-3 kolesterol?

De to systematiske oversiktene publisert sist fredag ​​fant at omega 3-tilskudd kan redusere dødeligheten og hendelsene ved koronar hjertesykdom litt, men øke risikoen for prostatakreft litt. Både gunstige og skadelige effekter er imidlertid små.

"Hvis 1000 personer tok omega 3-tilskudd i rundt fire år, ville tre personer unngå å dø av hjertesykdom, seks personer ville unngå en koronarhendelse (som hjerteinfarkt) og tre ekstra personer ville utvikle prostatakreft," sa forskere.

De systematiske søsteroversiktene ble publisert i British Journal of Cancer og Cochrane Database of Systematic Reviews .

For kreftstudien så teamet fra University of East Anglia på 47 studier som involverte voksne som ikke hadde kreft, som hadde økt risiko for kreft eller hadde en tidligere kreftdiagnose. Kardiovaskulære sykdommer studien, evaluerte de 86 studier med bevis på kardiovaskulære hendelser eller dødsfall.

VIDEO: Det handler om å komme til sunt Omega-3-nivå

Mer enn 100 000 deltakere ble randomisert til å konsumere mer langkjedet omega-3-fett (fiskeoljer), eller opprettholde sitt vanlige inntak, i minst ett år for hver av anmeldelsene.

"Disse store systematiske oversiktene inkluderte informasjon fra mange tusen mennesker over lange perioder," forklarte Dr. Hopper. "Denne store mengden informasjon har tydeliggjort at hvis vi tar omega 3-tilskudd i flere år, kan vi redusere risikoen for hjertesykdom i liten grad, men balansere dette med en liten økning i risikoen for enkelte kreftformer. Den totale effekten på helsen vår er minimal.»

Dr. Hopper sa også at bevisene på omega-3 hovedsakelig kommer fra forsøk med fiskeoljetilskudd, så helseeffektene av fet fisk, en rik kilde til langkjedede omega 3 fettsyrer, er uklare. "Fet fisk er en veldig næringsrik mat som en del av et balansert kosthold, rik på protein og energi samt viktige mikronæringsstoffer som selen, jod, vitamin D og kalsium - det er mye mer enn en omega 3-kilde," sa hun.

Dr. Hooper og teamet hennes påpekte også miljøbekymringene rundt produksjonen av fiskeoljetilskudd. "Tatt i betraktning miljøbekymringene rundt industrifiske og påvirkningen det har på fiskebestander og plastforurensning i havet, virker det lite nyttig å fortsette å ta fiskeoljetabletter som gir liten eller ingen fordel," sa hun.