Many People Believe They’re Deficient in Key Nutrients Like Vitamin D and Omega-3 — And They’re Probably Rig

Mange mennesker tror de er mangelfulle på viktige næringsstoffer som vitamin D og Omega-3 - og de er sannsynligvis rigge

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er mange-mener-de-er-mangler-i-nøkkelnæringsstoffer.jpg

Mange mennesker tror de er mangelfulle på viktige næringsstoffer som vitamin D og Omega-3 - og de har sannsynligvis rett

av OmegaQuant

Når noen av oss går inn i vintermånedene, vil nivået av tilgjengelig sollys synke dramatisk, og med det folks naturlige produksjon av vitamin D, et næringsstoff som har fått bred global oppmerksomhet siden COVID-19 reiste sitt stygge hode tidligere i år.

Vi i OmegaQuant snakker mye om mangel på omega-3s EPA og DHA i kosten, men vitamin D er like sparsomt, og fører i beste fall til mangel og i verste fall.

Mens COVID-pandemien har skapt omfattende utfordringer over hele verden, er kanskje en av de eneste kjemikaliene at den fikk mange mennesker til å gjøre oversikt over og bli mer proaktive når det gjelder helsen sin. Som et resultat fulgte de aktivt en sunnere livsstil - trente mer, spiste bedre, tok vitaminene sine.

Vitamin D har skapt størst interesse, rett og slett fordi mange mennesker tror de ikke får i seg nok, og det ser ut til å stimulere overskrifter når det kommer til COVID-19.

En fersk undersøkelse utført av Lycored, en leverandør av ernæringsingredienser, fant at to tredjedeler (66 %) av folk er bekymret for at de ikke får i seg nok vitamin D. Bekymringer om vitamin D-mangel var spesielt høye blant millennials (74 %) mellom alderen på 25 og 34 år.

BLOGG: Finnes det en ideell Omega-3-indeks for barn?

Denne undersøkelsen ble gjennomført mellom 8. og 14. oktober i år, i en tid hvor det var ulike nivåer av restriksjoner på bevegelse på tvers av de tre undersøkte landene. New Zealand, som for tiden hadde de minst restriktive retningslinjene knyttet til pandemien, hadde mindre bekymrede forbrukere (53 %) sammenlignet med enten USA (72 %) eller Australia (69 %).

Disse funnene ser ut til å reflektere tidligere forskning som indikerer en ekstremt kraftig økning i interesse og forbruk av vitamin D. Omtaler av vitamin D økte for eksempel med 181 % på tvers av sosiale medieplattformer mellom september 2019 og september 2020.

Interessen er også stor i land der myndigheter oppfordrer til vitamin D-forbruk i sine offisielle råd. For eksempel, i Storbritannia rådes folk nå av myndighetene til å ta 10 mikrogram vitamin D per dag, noe som førte til en økning på 20 % i nye produktlanseringer som inneholder vitamin D mellom 2019 og 2020.

VIDEO: Sørg for å ta Omega-3-tilskuddene dine med et måltid

"Selvfølgelig har koronaviruspandemien hatt en enorm innvirkning på vitamin- og kosttilskuddsmarkedene, og en av de mest åpenbare trendene har vært økt interesse for vitamin D," sa Christiane Lippert, global produktsjef for vitaminer og leveringssystemer hos Lycored. "Vår forskning støtter saken om at dette i stor grad er et resultat av bekymring for effektene av å tilbringe mer tid innendørs. Det er klart at mange solberøvede forbrukere ser etter kosttilskudd, og denne etterspørselen vil sannsynligvis øke i nær fremtid, spesielt i land som går inn i vintermånedene.»

Council for Responsible Nutrition (CRN), den ledende bransjeorganisasjonen for kosttilskudd og funksjonell matindustri, gjennomførte en COVID-19-undersøkelse tidligere i år, som viste at to av fem (43 %) brukere av kosttilskudd endret kosttilskuddsrutinen sin siden starte pandemien. Og selv om andelen kosttilskuddsbrukere i COVID-19-undersøkelsen også pekte på et fall i den totale bruken sammenlignet med fjorårets forbrukerundersøkelse (76 % mot 77 % i 2019), hjelper resultatene fra den siste forbrukerundersøkelsen til å vise, sammen med økninger i salgsmarkedsdata, at et betydelig segment av tilleggsbrukere tar flere produkter. Dette inkluderer brukere som legger til nye kosttilskudd til kuren, øker dosen(e) og/eller bruksfrekvensen, og mer, spesielt i vitamin- og mineralkategorien.

Da forbrukere ble spurt om hvorfor de tar kosttilskudd, viser data at flere forbrukere tar kosttilskudd for å støtte immunhelsen. Mens generelle helse- og velværefordeler fortsatt er den mest nevnte grunnen til å ta kosttilskudd av alle brukere (40 prosent), har immunhelse erstattet energi som den nest mest populære grunnen, med 32 prosent som siterer denne faktoren som hvorfor de tar kosttilskudd (opp fra 27 prosent i 2019). Videre er immunstøtte nummer én grunn til å ta kosttilskudd for brukere i alderen 18-34 år (38 prosent). Etter immunstøtte rapporterer brukere å ta kosttilskudd for å fylle næringshull i kostholdet (25 prosent); for å støtte hjertehelsen (23 prosent); og for hår, hud og negler (22 prosent).

BLOGG: Hvordan Omega-3-dosering påvirker hjertefordelene

I lys av pandemien tar CRNs 2020-undersøkelse en nærmere titt på spesifikke ingredienser som supplement brukere tar for å støtte deres immunitet, mentale helse, søvnhelse og energi. Når det gjelder kosttilskudd tatt for mental og søvnløshet, var melatonin, magnesium og CBD blant de mest populære ingrediensene. Data viste også at vitamin C (61 prosent), multivitaminet (57 prosent) og vitamin D (47 prosent) er de tre beste ingrediensene brukere tar for å støtte immunhelsen. Andre høyprofilerte immuningredienser som sink, probiotika og hyllebær ble også rangert blant topp 10-listen over immunitetsingredienser i henhold til 2020-undersøkelsen.

Gjennomført årlig siden 2000, har CRN Consumer Survey on Dietary Supplements fungert som den ledende ressursen for statistikk om bruk av kosttilskudd. 2020-undersøkelsen ble utført 27.–31. august 2020 av Ipsos, og ble finansiert av CRN.

VIDEO: Hvordan Omega-3 hjelper angst

Ny studie viser at flertallet av COVID-pasienter mangler vitamin D

Over 80 % av 216 COVID-19-pasienter på et sykehus i Spania hadde mangel på vitamin D, ifølge en studie sent i oktober publisert på nettet i Endocrine Society's Journal of Endocrinology and Metabolism .

Vitamin D er et hormon som produseres av nyrene som kontrollerer kalsiumkonsentrasjonen i blodet, og som har innvirkning på immunsystemets respons. Mangel på vitamin D, som er en av de vanligste ernæringsmangelene, har vært knyttet til en rekke helseproblemer. Men når det når alvorlige stadier, belyser ny forskning virkningen som flere mindre tilfeller av mangel kan være knyttet til.

I følge denne studien hadde 80 % av covid-19-pasientene på sykehuset vitamin D-mangel, og menn totalt sett hadde lavere vitamin D-nivåer enn kvinner. Forfatterne av studien koblet lave vitamin D-nivåer til økte serumnivåer av inflammatoriske biomarkører, som ferritin og D-dimer. I tillegg hadde de med serumnivåer av vitamin D mindre enn eller lik 20 ng/ml lengre sykehusopphold, og en større forekomst av hypertensjon og kardiovaskulære sykdommer.

BLOGG: Nye bevis viser at omega-3 DHA kan beskytte lungene

Fordi dette var en observasjonsstudie, kunne ingen årsakssammenheng mellom vitamin D-nivåer og COVID-19-utfall fastslås av forfatterne. Likevel mener de at denne forskningen er verdt å undersøke videre ettersom viruset strammer grepet om pasienter globalt.

"Samspillet mellom vitamin D og virusinfeksjon er et område av økende interesse, og interaksjon med verts- og virusfaktorer, immunmodulerende effekter, induksjon av autofagi og apoptose, og til og med genetiske og epigenetiske faktorer har blitt rapportert som antivirale effekter av dette hormonet." sa forfatterne.

"Vår studie ble utført i en sykehuspopulasjon, og i denne forstand er det verdt å nevne at serum 25OHD har blitt betraktet som en negativ akuttfasereaktant, og verdiene har blitt rapportert å bli redusert under akutte inflammatoriske sykdommer. Dermed hadde våre COVID-19-pasienter en høy forekomst av vitamin D-mangel, og serum 25OHD-nivåer var signifikant og negativt korrelert med ferritin- og D-dimer-verdier, noe som indikerer at vitamin D kan ha en gunstig rolle på den systemiske inflammatoriske tilstanden til denne virussykdommen ."

BLOGG: Omega-3 og COVID-19 — Er det et forhold?

De fortsatte med å si at en tilnærming er å identifisere og behandle vitamin D-mangel, spesielt hos høyrisikoindivider som eldre, pasienter med komorbiditeter og sykehjemsbeboere, som er hovedmålgruppen for COVID-19,» medforfatter José L. Hernandéz sa i kunngjøringen av publikasjonen. "D-vitaminbehandling bør anbefales hos COVID-19-pasienter med lave nivåer av vitamin D som sirkulerer i blodet siden denne tilnærmingen kan ha gunstige effekter i både muskel- og skjelettsystemet og immunsystemet."

Ernæringsmangler blant amerikanske veteraner

Catch A Lift Fund LLC er en organisasjon som jobber med funksjonshemmede amerikanske militærveteraner. Denne veldedige organisasjonen fokuserer på å få veteraner til å akklimatisere seg til helse via fysisk trening, og levere gratis treningsmedlemskap og treningsutstyr ettersom pengene tillater det. I tillegg gir de pedagogiske ressurser for veteraner om sunn livsstil og ernæring med sertifiserte helsetrenere og de som spesialiserer seg på ernæring. En av disse helsetrenerne er militærveteranen Don Wright.

I løpet av det siste året Don har jobbet med disse funksjonshemmede veteranene, sier han at de fleste lider av å være betydelig overvektige. I nesten alle tilfeller rapporterer han at disse veteranene ble foreskrevet medisiner for å bekjempe PTSD, stress, angst og ofte forskjellige antipsykotiske medisiner. Og mange av disse veteranene var ekstremt overvektige som følge av nettopp disse medisinene.

BLOGG: Vitamin D — Får du nok?

«Jeg ville spurt dem om de fikk sjekket vitaminnivået og/eller ulike helsemarkører under besøkene når det ble tatt blod. I nesten alle situasjoner var svaret nei. Omsorg var og blir først og fremst rettet mot å forskrive medisiner for å behandle symptomer uten å se på underliggende årsaker," sa han. "Mange ganger forårsaket disse forskjellige medisinene forvirret tenkning, hjernetåke, dumhet, selvmordstanker, generell svakhet (et tegn på et stresset immunsystem) og følelser av utilstrekkelighet."

BLOGG: Er Omega-3 hjernemat? Tre nye studier tyder på at svaret er JA

Som en selvfølge oppfordret Don disse veteranene til å få sjekket vitaminene deres ved neste besøk – for å be deres primærlege om å inkludere disse grunnleggende kontrollene for å få bedre kontroll på generell systembalanse. I nesten alle tilfeller ville ikke disse legene gjøre dette, men når de gjorde det, ville de bare inkludere en grunnleggende sjekk – noen ganger D3 og sjelden andre vitaminer eller næringsstoffer, hvis mangel kan være indikasjon på et generelt systemomfattende helseproblem.

Veterinærene som fikk sjekket nivåene sine via en privat lege eller en funksjonell lege, hadde nesten alltid svært lave nivåer av viktige næringsstoffer, spesielt vitamin D og omega-3. Fettløselige vitaminer så vel som vannløselige vitaminer vil være lavt. Mineraler og spormineraler var nesten alltid lave. Å snakke om fordelene med omega-3 for hjertet og hjernen ble ofte møtt med forvirring - for mange var det første gang de hørte om disse viktige næringsstoffene.

BLOGG: 8 Omega-3-indeksstudier og depresjon

"Etter å ha sett på de grunnleggende diettene til de fleste av disse veteranene la jeg merke til at diettene var tunge i bearbeidet mat og hurtigmat, og manglet næringsrike grønnsaker. Jeg foreslo for mange av dem behovet for å ikke bare få sjekket vitaminnivåene, men også å spørre om å få sjekket de essensielle omega-3-nivåene deres,» forklarte Don. «Noen av veteranene klarte på egenhånd å få disse nivåene sjekket. Og i alle tilfeller ble de funnet å være ekstremt lave, spesielt omega-3-fettsyrer."

Faktisk, for de få som ble kontrollert, var forholdet mellom omega 6 og 3 kraftig vippet mot et usunt nivå med omega-6 i noen tilfeller større enn 20:1. "Jeg informerer alle veteraner om viktigheten av balanse i kostholdet deres og oppfordrer dem alle til å spise mer sjømat, spesielt laks, og å bruke sunne oljer som ekstra virgin olivenolje, linfrøolje, avokadoolje og når tilgjengelig MCT-olje – for å unngå å bruke margarin," sa Don. "Dessverre har altfor mange av disse veteranene ikke de økonomiske ressursene til å kjøpe disse sunne produktene."

Don mener Veterans Administration og dets helsepersonell, som så mange tradisjonelle klinikere som nesten utelukkende fokuserer på denne symptom-/reseptmodellen (typisk vestlig medisinmodell), svikter pasienter.

"Dette må endres og endres raskt hvis vi skal se en oppgang i generell helse og velvære i denne nasjonen - spesielt ettersom bekymringene rundt COVID-19-pandemien fortsetter å vokse," sa han. "Vi bruker mer enn noen annen vestlig nasjon på helsevesenet vårt og faller likevel langt bak i vårt generelle helsenivå."

Don hevder at han har sett fantastiske resultater med veteranene han har jobbet med. "Jeg har sett dem gå ned betydelig i vekt, ikke ved å abonnere på et nytt eller ukentlig vektreduksjonsprogram, men ved å følge en ny og sunnere måte å spise på, balansert med en ny og fornyet livsstil - livsstil. God mat, riktig hydrering, søvn og trening kombinert med gode sosiale bånd vil eliminere de fleste, om ikke alle, lidelsene forbundet med diabetes, hjertesykdom og kreft, sa han.

Omega-3-indeksen studert i det amerikanske militæret

En studie fra 2016 publisert i Journal of Clinical Psychiatry så på selvmordsrisiko blant mannlige soldater i det amerikanske militæret. Forskere fikk tilgang til en blodbank og målte plasma omega-3-nivået for 800 selvmordsofre. Vi vet ikke tidspunktet da blodet ble tappet i forhold til deres selvmordsforsøk, men nivåene ble sammenlignet med 800 kontroller. Forskere estimerte at det høyeste DHA-nivået var relatert til rundt 6 % Omega-3-indeks og det laveste til rundt 2,7 %, som egentlig er ganske lavt.

Det som er interessant er at det er en trinnfunksjon her. Bare de med de aller høyeste DHA-nivåene hadde lavere risiko for å forsøke selvmord. Alle med et nivå under 6 % hadde større sannsynlighet for å forsøke eller ha begått selvmord. Faktisk var det en og en halv til to ganger høyere risiko for alle med mindre enn de høyeste omega-3-nivåene, noe som betyr at en selvmordsrisiko er 50-80 % større sammenlignet med de med de høyeste omega-3-nivåene. nivåer.

Logo