More Is Not Always Better: The Strong Case for Personalizing Omega-3 DHA Intake for Pregnant Women

Mer er ikke alltid bedre: Den sterke sak for å tilpasse Omega-3 DHA-inntaket for gravide kvinner

Mer er ikke alltid bedre: Den sterke sak for å tilpasse Omega-3 DHA-inntaket for gravide kvinner Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er personaliserende-DHA-inntak-under-graviditet-1-667x675-1.jpg

av OmegaQuant

Forskningen som forbinder omega-3 og prematur fødsel har skutt fart de siste årene, og kulminerte i en svært innflytelsesrik Cochrane Review publisert i slutten av 2018 som konkluderte: «[Omega-3] tilskudd under graviditet er en enkel og effektiv måte å redusere premature , tidlig prematur fødsel og lav fødselsvekt, med lave kostnader og liten indikasjon på skade," sa forskerne og la til at "Flere studier som sammenligner omega-3 og placebo er ikke nødvendig på dette stadiet."

Men så satte en studie (kalt ORIP) publisert i september i New England Journal of Medicine forskningsmiljøet for en løkke da den stilte spørsmål ved den potensielle nytten av omega-3, og spesielt DHA, for å redusere risikoen for tidlig fødsel. Denne studien, viste det seg, viste ingen fordeler for DHA og potensielt skade.

BLOGG: Å lære kvinner om å strebe etter et optimalt DHA-nivå

En ny analyse av den studien som ble publisert i februarutgaven av British Journal of Obstetrics & Gynecology har imidlertid kastet mer lys over hvor mye DHA som er ideelt for gravide kvinner, og når de bør (og sannsynligvis ikke bør) supplere med DHA i et forsøk på å redusere risikoen for tidlig fødsel.

En av de største avsløringene fra denne analysen var at en kvinnes behov for å få i seg mer DHA i kostholdet eller gjennom tilskudd ser ut til å være svært avhengig av nivået av DHA i blodet. Med andre ord, hvis den allerede er høy nok, så er det sannsynligvis ikke nødvendig å få mer. På den annen side, hvis nivået hennes er lavt, er det å øke DHA-inntaket for å komme til et optimalt nivå i blodet en god strategi for forebygging av prematur fødsel.

VIDEO: Hva er risikoen ved for tidlig fødsel?

Så hva betyr alt dette? Personalisering (dvs. DHA-blodprøver) er den mest logiske måten å bestemme riktig inntak av denne viktige fettsyren.

DHA-dosering basert på blodnivåer endrer alt

Denne ideen om personalisering er ikke noe nytt. Faktisk fremhevet en Newsweek- artikkel fra 1999 nettopp dette problemet når det gjelder narkotika. "Det er klart for meg at kokeboktilnærmingen til resepter trosser både medisinsk vitenskap og sunn fornuft," sa forfatteren. "Folk reagerer veldig forskjellig på medisiner avhengig av vekt, alder og medfødt evne til å behandle narkotika, akkurat som de er forskjellige i kapasiteten til kaffe eller alkohol. Det er derfor noen pasienter trenger 80 mg Prozac om dagen, mens andre trenger så lite som 2,5 mg. Men våre standardmetoder for å foreskrive legemidler ignorerer denne variasjonen.»

Det samme gjelder omega-3s EPA og DHA. Selv om dosen betyr noe, ser det ut til å etablere noens individuelle behov og/eller respons på disse spesielle fettsyrene å være det mest logiske utgangspunktet for å bestemme en passende dose. Vi kommer til det snart.

For nå, la oss gå tilbake til den NEJM- studien fra september i fjor. For å gjennomgå, undersøkte ORIP - forsøket ( O mega-3 fett for å redusere forekomsten av prematuritet) om å ta en fiskeolje rik på omega-3 fett DHA ville bidra til å forhindre svært for tidlig fødsel. Å studere ~5400 australske kvinner, til dags dato er ORIP den største kliniske studien av omega-3-tilskudd under graviditet i verden.

Overraskende nok viste det at DHA-tilskudd ikke hadde noen effekt på tidlig prematur fødsel (fødsel før 34 uker), spesielt for de som allerede får en god del DHA i kosten eller gjennom tilskudd.

BLOGG: Studie styrker forbindelsen mellom omega-3 og graviditet

Som en oppfølging av denne publikasjonen publiserte studieforfatterne – inkludert den velrespekterte omega-3-forskeren Dr. Maria Makrides – sin utforskende analyse tidligere denne måneden for å gi ytterligere innsikt i de originale ORIP-resultatene.

Et av de viktigste funnene fra denne utforskende analysen var at kvinner med lav omega-3-status tidlig i svangerskapet og med høyere risiko for tidlig prematur fødsel mest sannsynlig hadde nytte av omega-3-tilskudd for å redusere denne risikoen. For kvinner med høyere total omega-3-status tidlig i svangerskapet og lavere risiko for tidlig prematur fødsel, syntes imidlertid ytterligere omega-3-tilskudd å øke risikoen.

VIDEO: Hva er den økonomiske konsekvensen av å få en baby for tidlig?

Med fokus på omega-3-nivåer spesifikt, sa forfatterne: "Vårt konservative syn er at tilskudd av kvinner med en total omega-3-status på mindre enn 4,1 % av de totale fettsyrene i fullblod ved slutten av første trimester av svangerskapet kan være en nyttig strategi for å redusere risikoen for tidlig prematur fødsel."

Av denne grunn mener de at det å bestemme en individuell kvinnes sannsynlighet for å dra nytte av omega-3-tilskudd for å redusere risikoen for tidlig prematur fødsel basert på hennes omega-3-status vil være den mest presise måten å informere om anbefalinger om hvorvidt de skal tilskudd eller ikke.

I motsetning til dataene for tidlig prematur fødsel, var effekten av omega-3-tilskudd på prematur fødsel (før 37 uker) i ORIP lik uavhengig av en kvinnes baseline omega-3-status, som, forskerne innrømmer, kan ha vært på grunn av opphør av tilskudd ved 34 ukers svangerskap. Med andre ord er det mulig at fortsatt tilskudd gjennom fødsel kan ha vist en fordel hvis de ikke hadde sluttet ved 34 uker.

Det er også viktig å påpeke at ORIP-hovedstudien inkluderte både tvillinger og enkeltfødsler. Inkludering av begge disse gruppene påvirket sannsynligvis frekvensen av prematur fødsel, spesielt siden et flertall av tvillingsvangerskap lever mellom 34 og 36 ukers svangerskap. Det er derfor den utforskende analysen av ORIP var begrenset til kun enslige fødsler.

Med sin mening om noen av disse siste funnene sa prenatal DHA-ekspert Kristina Harris Jackson , PhD, RD, "Høyere baseline omega-3-status var assosiert med lavere risiko for tidlig prematur fødsel, men DHA så ut til å være den mest prediktive enkeltfettsyren. syre og kan stå for størstedelen av risikoreduksjonen som 'totalt omega-3' spådde for tidlig prematur fødsel."

BLOGG: Flere gode nyheter for Omega-3 og autisme: MARBLES-studien

Hun dykket litt dypere inn i de som hadde mest fordel, sa hun: "Kvinner med lav baseline omega-3-status hadde fordel av 900 mg DHA ved at risikoen deres for tidlig prematur fødsel ble redusert med 77% sammenlignet med placebogruppen."

Poenget, ifølge Dr. Jackson, er at kvinner med singleton-graviditeter som har lav omega-3- eller DHA-status ved slutten av første trimester av svangerskapet, har høyere risiko for å få tidlig prematur fødsel.

– Dette er i tråd med arbeidet fra Olsen et al. 2018 som vi baserte det prenatale DHA-målet på ,” sa Dr. Jackson. Denne studien, forfattet av Dr. Jackson, etablerte rasjonelle for å sette det optimale DHA blodnivåmålet til 5 %.

I ORIP-studien, påpeker Dr. Jackson, ser det ut til at median prenatal DHA-nivå (estimert) var 4,6 %, som er høyere enn gjennomsnittlig forventet i den generelle befolkningen. I dette tilfellet mener hun at en lavere dose (200-600 mg) kan ha vært mer hensiktsmessig/effektiv i denne populasjonen.

Da Dr. Jackson konverterte p-verdiene i ORIP-studien til prenatale DHA-nivåer, hadde de kvinnene som var < 3,5 % ved baseline fordel av 900 mg/d, men de som var > 4,77 % ble satt i høyere risiko ved å ta en så høy risiko. dose. Hun anbefaler følgende DHA-doser basert på ens prenatale DHA-nivå:

  • < 3 %, 800-1000 mg
  • 3–5 % – ~200–800 mg (gjennomsnitt = 600)
  • 5 % – ikke endre/oppfyll 200 mg/d anbefaling.

I januar fokuserte en studie fra Belgia også på viktigheten av å etablere sunne blodnivåer av omega-3 for gravide kvinner, og jo tidligere i svangerskapet, jo bedre.

Forskerne i denne studien mener personlig tilpasset ernæring vil gi nye muligheter, spesielt for kostholdsbehandlingen til de som trenger spesiell ernæringsstøtte som gravide kvinner. Med andre ord, å hjelpe kvinner med å etablere DHA-nivået sitt og strebe etter å møte det optimale nivået på 5 % kan lede riktig inntak av DHA og potensielt forbedre graviditetsresultater som for tidlig fødsel.