Prenatal DHA Supplementation Could Have Long-Term Benefits for Your Baby’s Heart

Prenatal DHA-tilskudd kan ha langsiktige fordeler for babyens hjerte

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er DHA-can-help-keep-a-babys-heart-healthy.jpg av OmegaQuant

Omega-3-inntaket er generelt lavt blant mennesker i de fleste utviklede land, og gravide er intet unntak. For denne gruppen er det spesielt viktig å ta omega-3 DHA under graviditet. Og nå er det ny forskning som legger til den voksende listen over DHAs fordeler under graviditet.

Forskning publisert i JAMA Network Open i februar viste at DHA-tilskudd kan hjelpe babyens hjerte, spesielt hvis barnet ditt er overvektig eller overvektig.

Medforfatter av studien Dr. Susan Carlson, AJ Rice professor i ernæring ved KU-avdelingen for kosthold og ernæring ved KU Medical Center, har vært involvert i flere undersøkelser av fordelene med prenatal DHA-tilskudd og sier at denne siste forskningen legger til enda en grunn. venter mødre må huske å ta dette viktige næringsstoffet under graviditeten.

BLOGG: 5 måter gravide kvinner kan få mer DHA i diettene sine

Kansas University DHA Outcome Study (KUDOS) er en fase 3, dobbeltblind, randomisert, placebokontrollert klinisk studie som ble utført ved flere lokale sykehus i Kansas City-området fra januar 2006 til november 2009. Mens hovedmålet med studien var å måle kognitiv utvikling, blodtrykk ble etablert som et sekundært fokus for analyse.

Inntak av omega-3s EPA (eicosapentaensyre) og DHA fra fiskeolje er velkjent for å redusere blodtrykket hos både voksne og barn. KUDOS-forskere sier imidlertid at det nylig har vært interesse for den potensielle programmeringsassosiasjonen av DHA in utero og tidlig i spedbarnsalderen med langsiktige fysiologiske funksjoner, inkludert blodtrykk.

Tre hundre og femti kvinner deltok i denne studien og ble deretter fulgt til babyene deres ble 18 måneder gamle. Hver dag under svangerskapet tok disse kvinnene enten placebo (en pille som inneholdt halvparten soyaolje og halvparten maisolje) eller 600 mg DHA daglig.

Da barna fylte 18 måneder ga foreldrene til 190 barn tillatelse til fortsatt oppfølging, som inkluderte longitudinelle vurderinger av kosthold, kognitiv utvikling, blodtrykk og vekst til 6 års alder.

BLOGG: 3 måter DHA støtter mødre og babyer på

Hos 171 barn (omtrent halvparten kvinner), ble systolisk blodtrykk (SBP) og diastolisk blodtrykk (DBP) målt hver 6. måned mellom 4 og 6. Som rapportert på nett 22. februar i JAMA Network Open ble det funnet en statistisk signifikant interaksjon mellom behandling (placebo eller DHA) og barnets vektstatus (5-års kroppsmasseindeks mindre eller større enn 85. persentil) for både SBP og DBP.

Med andre ord, barn som var overvektige eller overvektige hvis mødre fikk placebo under svangerskapet hadde høyere SBP og DBP sammenlignet med barn som var overvektige eller overvektige hvis mødre fikk DHA. Hva dette betyr er at barn som blir overvektige eller overvektige er de som er beskyttet mot høyere blodtrykk via mors DHA-tilskudd.

"Denne forskningen er rettet mot vordende mødre og barneleger som lurer på hva du kan gjøre før fødselen av barnet ditt for å optimere helse- og atferdsresultater," sa medforfatter Dr. John Colombo, KU-professor i psykologi, direktør for KUs Life Span Institutt og for tiden KUs midlertidige rektor for forskning. "Det er et fenomen som kalles 'utviklingsprogrammering', og forskere har studert effekten av prenatale miljø på langsiktige utfall siden andre verdenskrig."

"Det prenatale miljøet programmerer fosterets metabolisme for hva man kan forvente i det postnatale miljøet," fortsatte Dr. Colombo. "En del av DHAs kjente effekter kan være i programmering av hjertefunksjon som bevarer normalt blodtrykk i tilfelle høy postnatal vektøkning."

Som et ekko av disse tankene, kommenterte Dr. Carlson, "Prenatal DHA-eksponering ser ut til å programmere fosteret i utvikling til å bli beskyttet mot de blodtrykksøkende effektene av fedme i barndommen."

Etterforskerne mener lavere blodtrykk ved 6 år kan strekke seg utover barndommen.

"Det er kjent at blodtrykket spores over tid, slik at personer med høyere blodtrykk tidlig i livet har større sannsynlighet for å ha høyere blodtrykk senere i livet," sa Dr. Carlson.

DHA-tilskudd og risiko for tidlig fødsel

Det er tidligere rapportert av denne forskergruppen og andre at DHA spiller en sentral rolle i reduksjonen av prematur og tidlig premature (før 34 uker) fødselsrisiko, spesielt for kvinner ved 34 ukers svangerskap eller tidligere.

Forskning publisert i fjor fra Harvard School of Public Health i samarbeid med Statens Serum Institut i København, Danmark, viste at kvinner med lave omega-3 nivåer i første og andre trimester hadde betydelig høyere risiko for tidlig prematur fødsel (<34 uker ) sammenlignet med kvinner med høyere nivåer.

For denne studien evaluerte forskere plasma-EPA- og DHA-prøver fra en gruppe danske mødre som ga blod ved 9 og 25 uker (første og andre trimester). Deretter så de 376 tidlige premature fødsler (<34 uker) og sammenlignet dem med 348 normale fødsler.

En av de viktigste konklusjonene fra denne studien var at vurdering av en mors omega-3-status kan være medvirkende til å forhindre prematur fødsel. Med andre ord, hvis en kvinne vet at omega-3-nivåene hennes er lave, kan hun gjøre de nødvendige kosttilskuddsendringer for å bringe disse nivåene inn i et optimalt område.

LÆR: Får du nok prenatal DHA?

Også i fjor ble en metaanalyse av 70 kliniske studier på omega-3 og graviditet publisert, med mange eksperter som anser det som det siste ordet om DHAs betydning for å redusere prematur fødsel.

De 70 randomiserte kontrollerte studiene (RCT) som ble analysert i den oppdaterte Cochrane Review involverte nesten 20 000 kvinner og stilte det samme spørsmålet som den opprinnelige anmeldelsen, som ble publisert i 2006: Forbedrer det å ta langkjedede omega-3 under graviditet fra kosttilskudd eller mat graviditet utfall og andre helseutfall for babyene og deres mødre?

Svaret: Det er sterke bevis som tyder på at når kvinner tar omega-3 i løpet av svangerskapet, kan de redusere risikoen for prematur (før 37 uker) og tidlig prematur (før 34 uker) fødsel med henholdsvis 11 % og 42 %. Videre kan omega-3 redusere risikoen for lav fødselsvekt med 10 %, samt perinatal død med 25 %.

"Supplering under graviditet er en enkel og effektiv måte å redusere prematur, tidlig prematur fødsel og lav fødselsvekt, med lave kostnader og liten indikasjon på skade," sa forskerne, og la til at "Flere studier som sammenligner omega-3 og placebo er ikke nødvendig. sånn som det er nå."

VIDEO: Dr. Kristina Jackson diskuterer den siste studien om Omega-3 og prematur fødsel i et FACEBOOK LIVE-arrangement

Tar DHA-tillegg offentlig

Av denne og mange andre grunner har det vært et sterkt press for å utdanne gravide kvinner og deres leger om de vesentlige fordelene med DHA under graviditet. Under Nutraingredients Omega-3 Summit forrige måned i Singapore, refererte Dr. Femke Hannes fra DSM Nutritional Products til Cochrane Review publisert i november i fjor og sa at studier som dette burde åpne nye dører for utdanning.

VIDEO: Omega-3-konferansen Keynote fokuserer på folkehelse betydningen av DHA-tilskudd blant gravide kvinner

Hun sa at overbevisende bevis på prenatal DHA burde rettferdiggjøre å gjennomføre folkehelsekampanjer. Dr. Femke mener å innlemme DHA som et middel til primær forebygging kan ha en svimlende innvirkning på kostnadsbesparelser, som vist i tidligere studier. Hun oppfordret videre beslutningstakere til å lage nye retningslinjer og anbefalinger i lys av nyere forskning.

Det er viktig å øke bevisstheten blant gravide kvinner og deres leger, da det sannsynligvis vil føre til økt etterlevelse av gjeldende DHA-anbefalinger.

Upubliserte data fra OmegaQuant fant at i en studie av 26 gravide kvinner i tredje trimester (når babyen trenger mesteparten av dette næringsstoffet) hadde nær 50 % prenatale DHA-blodnivåer under 5 %. I denne spesielle populasjonen var det å ta 200 mg DHA per dag i 10 uker innenfor en svært kontrollert diett nok til å øke DHA-nivået hos alle kvinnene til minst 5 %.

Prenatal DHA-testen ble introdusert i februar og måler mengden DHA i blodet. Et nivå på over 5 % betyr en betydelig redusert risiko for for tidlig fødsel.

Logo