Benefits Outweigh Risks of Eating Fish During Pregnancy, According to New Research

Fordelene oppveier risikoen ved å spise fisk under graviditet, ifølge ny forskning

Fordelene oppveier risikoen ved å spise fisk under graviditet, ifølge ny forskning Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er fish-benefits-moms-babies-and-children.jpg

av OmegaQuant

Gravide kvinner har spørsmål. Hvor mye vekt bør jeg forvente å gå opp under graviditeten? Hva kan jeg spise? Eller enda viktigere, hva kan jeg ikke spise? Hvilke graviditetstilskudd bør jeg ta? Kan jeg opprettholde min vanlige treningsrutine?

Og gravide har bekymringer. En av disse bekymringene - om kvikksølvnivåer naturlig finnes i fisk tyder på behovet for å eliminere fiskeforbruk under graviditet - er adressert i en ny studie som så på sammenhengen mellom å spise fisk og kvikksølveksponering under graviditet med innvirkningen på metabolsk syndrom hos avkom.

Resultatene er betryggende for fiskeelskere. Kort sagt, fordelene for barn oppveier risikoen ved at gravide kvinner spiser fisk.

Å spise fisk under graviditet kan gi metabolske fordeler for det ufødte barnet

Studien indikerer at moderat fiskeinntak på 1 til 3 porsjoner per uke under graviditet var assosiert med en forbedret metabolsk profil hos avkommet. Publisert i JAMA Network Open , ble studien medforfatter av forskere ved Keck School of Medicine ved University of Southern California (USC).

Ifølge studieforfatterne, «Våre resultater tyder på at for gravide kvinner, overstiger fordelen av fiskeinntak som er i samsvar med anbefalinger fra US Food and Drug Administration (FDA) og Environmental Protection Agency (EPA) risikoen mht. den metabolske helsen til barn."

Studien så også på virkningen som maternelt fiskeinntak hadde på nivåene av to pro-inflammasjonsbiomarkører - cytokiner og adipokiner - hos barna. Betennelse er assosiert med metabolsk syndrom, og forskerne oppdaget at moderat og høyt fiskeinntak under graviditet, sammenlignet med lavt fiskeinntak, var assosiert med reduserte nivåer av cytokiner og adipokiner hos avkommet.

Fisk er den viktigste konvensjonelle matkilden for omega-3 EPA og DHA, næringsstoffer kjent for sine anti-inflammatoriske egenskaper, blant andre. Reduksjonen i nivåene av cytokiner og adipokiner kan være den underliggende mekanismen som forklarer hvorfor fiskekonsum under graviditet er assosiert med forbedret metabolsk helse for barn.

VIDEO: Hvorfor er Omega-3 viktig for en babys hjerneutvikling?

Men mer er ikke bedre

Det ser ut til at det er en delikat balanse mellom fiskeinntak under graviditet. Studien fant også en assosiasjon mellom høy kvikksølveksponering hos mor og høy skåre for metabolsk syndrom hos avkommet, et ugunstig resultat. "Vi tror den potensielle metabolske skaden av kvikksølveksponering er bekymringsfull, og at det er behov for innsats for å begrense kvikksølvforurensning," sa studieforskerne.

I en artikkel postet av USCs Keck School of Medicine, teoretiserte hovedstudieforfatter Nikos Stratakis, PhD, "Det er mulig at når kvinner spiser fisk mer enn tre ganger i uken, kan denne forurensningseksponeringen motvirke de gunstige effektene av fiskekonsum sett på lavere inntaksnivå."

Mer om studiet

Den populasjonsbaserte prospektive fødselskohortstudien inkluderte 805 mødre og deres enslige barn som var en del av prosjektet Human Early Life Exposome (HELIX). Studien utvunnet data fra forskning utført i Frankrike, Hellas, Norge, Spania og Storbritannia mellom april 2003 og februar 2016. Oppfølging ble utført med mødrene og deres enslige avkom til barna var i alderen 6 til 12 år.

Fiskeinntaket ble hentet fra spørreskjemaer med matfrekvens og ble kategorisert i lav (<1 gang per uke), moderat (1-3 ganger per uke) og høy (>3 ganger per uke). Forskere målte også kvikksølvnivåer i mors fullblodprøver eller i navlestrengsblodprøver.

BLOGG: Fra blodtrykk til graviditet: USAs FDA anerkjenner kraften til Omega-3

Forfatterne informerte om flere studiebegrensninger, og la merke til at som med enhver observasjonsstudie, "eksisterte muligheten for umålt gjenværende forvirring." Videre antydet de at bruk av selvrapporterende diettinformasjon kunne ha resultert i feilklassifisering av mors fiskeinntak.

Imidlertid refererte forfatterne i begge tilfeller til grunner til hvorfor de følte at disse potensielle begrensningene ikke diskuterte resultatene, med henvisning til justering av modeller for kostholds- og livsstilsfaktorer hos mødre og barn for førstnevnte, og konsistens av assosiasjonene på tvers av kohorter for sistnevnte.

Fordi kvikksølvet og mengden av omega-3 langkjedede flerumettede fettsyrer (som forfatterne sier anses som de mest sannsynlige aktive gunstige næringsstoffene) varierer betydelig mellom fiskearter, og forfatterne hadde ikke informasjon om hvilke typer fisk som ble konsumert eller inntak av omega-3 fettsyrer, kunne de ikke undersøke sammenhengene mellom fiskeinntak og ulike næringsstoffer og kvikksølvinnhold.

VIDEO: Vi introduserer prenatal DHA-testen

Fisken du KAN og BØR spise under graviditet

FDA og EPAs anbefalinger anbefaler at gravide og ammende kvinner spiser mellom 8 unser (2 porsjoner) og 12 unser (3 porsjoner) av en rekke sjømat per uke, og velger fra de fiskene som er lavere i kvikksølv. Regjeringsanbefalingene er ledsaget av en infografikk , som kategoriserer disse valgene for å indikere hvilke som er mest passende for gravide kvinner for å oppnå lavere kvikksølvnivåer.

Antallet fiskealternativer er omfattende, med over 50 merket som enten "Beste valg" (inkludert fet fisk full av omega-3 EPA og DHA som laks, sardiner, krabbe, ansjos eller ørret) eller "Gode valg" (f.eks. som grouper, kveite og snapper).

FDA identifiserer også fisk som bør unngås under graviditet, og navngir syv utvalg med de høyeste kvikksølvnivåene, inkludert hai og marlin.

Graviditet og fiskeolje

USCs Dr. Stratakis påpeker at "fisk er en viktig kilde til omega-3 langkjedede flerumettede fettsyrer, som er viktige for fosteret i utvikling." For kvinner som ikke spiser nok fisk mens de er gravide, bør du vurdere å legge til et omega-3-tilskudd eller et prenatalt vitamin med DHA.

I følge OmegaQuants Kristina Harris Jackson , PhD, RD, "Vi vet at høyere nivåer av omega-3 EPA og DHA i kroppen er assosiert med redusert risiko for koronar hjertesykdom, for demens, for tap av kognitiv funksjon, og faktisk til og med for forbedret ledd- og øyehelse. For gravide kvinner, i tillegg til muligheten for å høste disse fordelene for seg selv, oppdager vi at inntak av omega-3 fettsyrer under graviditet kan føre til langsiktige fordeler for barnet, spesielt innenfor områdene sunn hjerneutvikling, hjerte helse og en forbedret metabolsk profil."

Når det gjelder graviditet og fiskekonsum, og spesielt graviditet og fiskefordeler, er det i tillegg til å velge fisk med lavere kvikksølvnivåer grunn til å krysssjekke disse valgene med de alternativene som inneholder gunstig omega-3 EPA og DHA.

DHA-bare kosttilskudd er også veldig trygge, da de fleste kilder er alger, så du trenger ikke å bekymre deg for fisk i det hele tatt. Det anbefales at kvinner gjør sitt beste for å få i seg minst 200 mg per dag under svangerskapet.

To systematiske vurderinger viser sjømatforbruk hos gravide kvinner, barn hjelper til med nevrokognitiv utvikling

En systematisk oversikt som studerte den nevrokognitive utviklingen for barn født av gravide mødre som spiste sjømat under svangerskapet fant at moderate og konsistente bevis indikerer at inntak av et bredt spekter av mengder og typer kommersielt tilgjengelig sjømat under svangerskapet er assosiert med forbedret nevrokognitiv utvikling av avkom som sammenlignet med de som ikke spiser sjømat.

Gjennomgangen antyder at fordelene "begynte ved de laveste mengdene av sjømat som ble konsumert ( ~4 oz/uke) og fortsatte gjennom de høyeste mengdene, over 12 oz/uke, noen varierte opp til >100 oz/uke."

En annen systematisk gjennomgang var relatert til bevis på om sjømat spist av barn påvirker deres egen nevrokognitive utvikling. Ekspertene konkluderte med at "Moderate og konsistente bevis indikerer at inntak av >4 oz/wk og sannsynligvis >12 oz/wk av sjømat i barndommen har gunstige assosiasjoner med et bredt spekter av nevrokognitive utfall."

BLOGG: Amerikanske barn spiser ikke nok sjømat

Disse gjennomgangene ble utført av en teknisk ekspertkomité dannet for å ta opp to spørsmål stilt av 2020 Dietary Guidelines Advisory Committee (DGAC). De 45 publikasjonene som ble gjennomgått dekket studiepopulasjoner med totalt over 100 000 mor-avkom-par og mer enn 15 000 barn/ungdom.

Det er viktig at gjennomgangen fant et fravær av bevis for noen netto uønskede effekter av sjømat på nevrokognitiv utvikling selv ved de høyeste nivåene av inntak.

LES HELE BLOGGEN

Vis din kommende baby litt kjærlighet med prenatal DHA-tilskudd

En studie publisert i JAMA Network Open i februar 2019 ga en annen grunn for gravide kvinner til å vurdere omega-3 DHA-tilskudd, spesielt for de mødrene hvis barn blir overvektige eller overvektige.

KUDOS-studien, en fase 3, dobbeltblind, randomisert, placebokontrollert klinisk studie, fant at DHA tatt under graviditet så ut til å beskytte overvektige eller overvektige barn mot høyere blodtrykk sammenlignet med de overvektige eller overvektige barna hvis mødre fikk placebo under svangerskapet .

De i placebobehandlingsgruppen hadde høyere systolisk blodtrykk og diastolisk blodtrykk sammenlignet med de i DHA-behandlingsgruppen. Medforfatter av studien, Dr. Susan Carlson, kommenterte, "Prenatal DHA-eksponering ser ut til å programmere fosteret i utvikling for å bli beskyttet mot de blodtrykksøkende effektene av fedme i barndommen."