New Research Finds a Link Between the Omega-3 Index and Blood Pressure

Ny forskning finner en sammenheng mellom Omega-3-indeksen og blodtrykket

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er omega-3s-can-lower-bloodpressure-1080x675-1-1024x640.jpg Ny forskning finner en sammenheng mellom Omega-3-indeksen og blodtrykket

av OmegaQuant

Ny forskning publisert i juli-utgaven av Hypertension viser at en høy Omega-3-indeks - en kjent risikofaktor for hjertesykdom - er omvendt relatert til blodtrykksnivået hos friske unge voksne.

Studien evaluerte 2036 friske unge voksne mellom 25 og 41 år. Alle med kardiovaskulær sykdom, kjent diabetes eller en kroppsmasseindeks (BMI) høyere enn 35 kg/m ble ekskludert. Gjennomsnittlig Omega-3-indeks var 4,58 %. En ideell Omega-3-indeks er 8 % eller høyere.

Sammenlignet med individer i den laveste Omega-3-indekskvartilen, hadde individer i den høyeste et systolisk blodtrykk (SBP) og diastolisk blodtrykk (DBP) som var henholdsvis 4 og 2 mmHg lavere. Det faktum at en forskjell i blodtrykk var påviselig mellom en Omega-3-indeks på 3,8 % og 5,8 % - bare en spredning på 2 % - antyder at "effekten" kunne vært større hvis det var et bredere spekter av Omega-3-indeksen nivåer å teste.

Hvor mye EPA og DHA trenger du for å øke Omega-3-indeksen din? Beregn det HER

Forskerne konkluderte med at en høyere Omega-3-indeks er assosiert med statistisk signifikante, klinisk relevante lavere SBP- og DBP-nivåer hos normotensive unge og friske individer, og at dietter rike på omega-3-fettsyrer - spesielt EPA og DHA - kan være en strategi for primær forebygging av hypertensjon. Disse funnene støtter en metaanalyse fra 2014 av Miller et. al. , som konkluderte med at omega-3-fettsyrer har blodtrykkssenkende effekter.

"Dette er gode nyheter, spesielt siden American Heart Association nettopp kunngjorde i januar at mer enn 100 millioner amerikanere har høyt blodtrykk, noe som setter dem i fare for hjerteinfarkt og slag. Det er nesten halvparten av alle amerikanske voksne!» sa Dr. Bill Harris, medoppfinner av Omega-3 Index-testen. "Omega-3-indeksen er en av de enkleste risikofaktorene å endre. Alt du trenger å gjøre er å konsumere mer omega-3 fra de riktige kildene, for eksempel fet fisk som laks eller omega-3 kosttilskudd som inneholder EPA og DHA."

Sjokkerende ny statistikk

Dødsraten fra høyt blodtrykk økte med nesten 11 % i USA mellom 2005 og 2015, og det faktiske antallet dødsfall økte med nesten 38 % - opp til nesten 79 000 innen 2015, ifølge fersk statistikk fra American Heart Association . På verdensbasis rammer høyt blodtrykk nesten en tredjedel av voksne og er den vanligste årsaken til hjerte- og karsykdomsrelaterte dødsfall.

Retningslinjer publisert i november i fjor omdefinerte høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, som en avlesning på 130 på toppen eller 80 på bunnen. Standarden pleide å være 140 over 90. Andelen amerikanske voksne med høyt blodtrykk hoppet fra 32 % under den gamle definisjonen til nesten 46 %.

Hvert år samler American Heart Association (AHA), i samarbeid med Centers for Disease Control and Prevention , National Institutes of Health og andre offentlige etater, den mest oppdaterte statistikken relatert til hjertesykdom, hjerneslag og kardiovaskulære risikofaktorer oppført i AHAs My Life Check – Life's Simple 7 , som inkluderer kjernehelseatferd (røyking, fysisk aktivitet, kosthold og vekt) og helsefaktorer (kolesterol, blodtrykk [BP] og glukosekontroll) som bidrar til kardiovaskulær helse.

Denne oppdateringen representerer en kritisk ressurs for lekfolk, beslutningstakere, mediefagfolk, klinikere, helsevesenet administratorer, forskere, helseadvokater og andre som søker etter de beste tilgjengelige dataene om disse faktorene og forholdene. Dette er svært viktig informasjon, med tanke på at kardiovaskulær sykdom (CVD) og hjerneslag bærer enorme helsemessige og økonomiske byrder i USA og globalt.

Kontroller blodtrykket uten medisiner

Tenk på følgende når du prøver å kontrollere blodtrykket uten medisiner:

  • Få mer trening
  • Slutte å røyke
  • Begrens alkoholforbruket
  • Reduser salt/natriuminntaket
  • Få mer omega-3 fettsyrer

Det er enkelt å trene mer, siden det bidrar til å holde mange helseproblemer i sjakk. Selv enkle aktiviteter som å gå, danse, jogge, svømme eller sykle vil gå en lang vei mot å logge disse treningsminuttene (og milene!) og temme høyt blodtrykk.

Å slutte å røyke er et åpenbart skritt siden det er knyttet til så mange sykdommer. Ifølge Mayo Clinic øker hver sigarett du røyker blodtrykket ditt, selv flere minutter etter at du røyker.

Når det kommer til alkohol, må du finne en balanse. Mayo Clinic sier generelt at en drink om dagen for kvinner eller to for menn kan senke blodtrykket med omtrent 4 mmHg. Men å drikke mer enn moderate mengder alkohol kan faktisk øke blodtrykket med flere poeng. Det kan også redusere effektiviteten til blodtrykksmedisiner.

Å redusere natriumforbruket er også viktig, spesielt siden det er så allestedsnærværende i dagens dietter. En måte å overvåke saltinntaket på er å gi avkall på bordsaltet og prøve å begrense pakket og bearbeidet mat. American Heart Association anbefaler ikke mer enn 2300 mg per dag, med den ideelle grensen er ikke mer enn 1500 mg per dag - spesielt for de med høyt blodtrykk.

En annen enkel måte å kontrollere blodtrykket på naturlig er å inkludere mer omega-3 i kostholdet ditt fra flere forskjellige typer fisk, spesielt fet fisk som laks, samt kosttilskudd som inneholder EPA og DHA omega-3. Det er disse omega-3 som er studert hos de som har høyt blodtrykk.

Ny forskning har vist viktige vaskulære effekter av omega-3s, ifølge Global Organization for EPA & DHA Omega-3s , inkludert reduksjon i blodtrykk, økt utvidelse av koronararteriene og forbedret funksjon av (endotel)cellene som linjer. den indre overflaten av blodårene.

Logo