From Blood Pressure to Pregnancy: US FDA Recognizes the Power of Omega-3s

Fra blodtrykk til graviditet: US FDA anerkjenner kraften til Omega-3

Fra blodtrykk til graviditet: US FDA anerkjenner kraften til Omega-3

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er omega-3-and-blood-pressure.jpg av OmegaQuant

US Food and Drug Administration (FDA) har gjort noen dristige grep den siste måneden angående omega-3 ved å (1) – støtte helsepåstander som forbinder disse viktige næringsstoffene med en reduksjon i blodtrykket, og (2) – oppdatere sine råd til kvinner om fordelene med omega-3 under graviditet og tidlig barndom ved å oppmuntre til mer fiskekonsum.

FDA godkjenner påstander om omega-3 og blodtrykksreduksjon

Dette landemerkegrepet fra FDA viser at byrået anerkjenner omega-3s evne til å senke blodtrykket.

I juni godkjente byrået en kvalifisert helsepåstand som knytter EPA og DHA omega-3 til en reduksjon i blodtrykket. Og det har vært lenge underveis. Prosessen ble opprinnelig initiert av Global Organization for EPA og DHA Omega-3s (GOED), som sendte inn en begjæring om helsepåstand for nesten fem år siden.

Og selv om dette betyr et skritt i riktig retning for omega-3, er meldingene som produsenter har lov til å bruke på produktemballasje og markedsføring noe klumpete når du vurderer det "kvalifiserende" språket som følger med selve påstanden.

BLOGG: Senker Omega-3 kolesterol?

De kvalifiserte påstandene er tillatt i merkingen av konvensjonelle matvarer og kosttilskudd i samsvar med kravene i FDAs håndhevingsbrev , som spesifikt krever at konvensjonelle matvarer eller kosttilskudd som bruker en av påstandene inneholder minst 0,8 gram/porsjon av både EPA og DHA .

De godkjente kravene inkluderer følgende:

  • «Å konsumere EPA og DHA kombinert kan bidra til å senke blodtrykket i den generelle befolkningen og redusere risikoen for hypertensjon. FDA har imidlertid konkludert med at bevisene er inkonsekvente og inkonklusive. En porsjon av [navnet på maten eller kosttilskuddet] gir [ ] gram EPA og DHA."
  • "Å konsumere EPA og DHA kombinert kan redusere blodtrykket og redusere risikoen for hypertensjon, en risikofaktor for CHD (koronar hjertesykdom). FDA har imidlertid konkludert med at bevisene er inkonsekvente og inkonklusive. En porsjon av [navnet på maten eller kosttilskuddet] gir [ ] gram EPA og DHA."
  • "Å konsumere EPA og DHA kombinert kan redusere risikoen for CHD (koronar hjertesykdom) ved å senke blodtrykket. FDA har imidlertid konkludert med at bevisene er inkonsekvente og inkonklusive. En porsjon av [navnet på maten eller kosttilskuddet] gir [ ] gram EPA og DHA."
  • «Å konsumere EPA og DHA kombinert kan redusere risikoen for CHD (koronar hjertesykdom) ved å redusere risikoen for hypertensjon. FDA har imidlertid konkludert med at bevisene er inkonsekvente og inkonklusive. En porsjon av [navnet på maten eller kosttilskuddet] gir [ ] gram EPA og DHA."
  • "Forskning viser at inntak av EPA og DHA kombinert kan være gunstig for å moderere blodtrykket, en risikofaktor for CHD (koronar hjertesykdom). FDA har imidlertid konkludert med at bevisene er inkonsekvente og inkonklusive. En porsjon av [navnet på maten eller kosttilskuddet] gir [ ] gram EPA og DHA."

OmegaQuants Dr. Bill Harris ble intervjuet for en historie som diskuterte disse nye påstandene. Totalt sett sa han at han er optimistisk med hensyn til FDAs anerkjennelse av fordelene med omega-3 for å opprettholde sunt blodtrykk.

"Minst FDA er villig til å erkjenne at det er noe der. Jeg tror godkjenningen av helsepåstandene er et velkomment skritt fremover i anerkjennelsen av de mange fordelene med omega-3, sa Dr. Harris. "Det handler ikke bare om blodlipider, som triglyserider. De påvirker andre risikofaktorer som blodtrykk og endotelfunksjon."

VIDEO: 13 myter BUSTED av Omega-3-ekspert Dr. Bill Harris

En studie publisert for et år siden i Hypertension viste også en sterk sammenheng mellom Omega-3-indeksen og blodtrykket. Så ikke bare har det blitt vist flere ganger at inntak av omega-3 kan bidra til å opprettholde sunne blodtrykksnivåer – basert på mengden bevis GOED sendt til FDA for den siste kvalifiserte helsepåstanden – men nå høye nivåer av omega-3 i blod (dvs. Omega-3-indeksen) fra friske voksne korrelerer også med lavere blodtrykksnivåer.

I denne studien evaluerte forskere 2036 friske unge voksne mellom 25 og 41 år. Alle med kardiovaskulær sykdom, kjent diabetes eller en kroppsmasseindeks (BMI) høyere enn 35 kg/m ble ekskludert. Gjennomsnittlig Omega-3-indeks var 4,58 %. En ideell Omega-3-indeks er 8 % eller høyere.

BLOGG: Ny forskning viser en annen måte Omega-3 hjelper hjertet

Sammenlignet med individer i den laveste Omega-3-indekskvartilen, hadde individer i den høyeste et systolisk blodtrykk (SBP) og diastolisk blodtrykk (DBP) som var henholdsvis 4 og 2 mmHg lavere. Det faktum at en forskjell i blodtrykk var påviselig mellom en Omega-3-indeks på 3,8 % og 5,8 % - bare en spredning på 2 % - antyder at "effekten" kunne vært større hvis det var et bredere spekter av Omega-3-indeksen nivåer å teste.

Forskerne konkluderte med at en høyere Omega-3-indeks er assosiert med statistisk signifikante, klinisk relevante lavere SBP- og DBP-nivåer hos friske unge individer, og at dietter rike på omega-3-fettsyrer - spesielt EPA og DHA - kan være en strategi for primær forebygging av hypertensjon. Disse funnene støtter også en metaanalyse fra 2014 av Miller et. al. , som konkluderte med at omega-3-fettsyrer har blodtrykkssenkende effekter.

"Dette er gode nyheter, spesielt siden American Heart Association kunngjorde i januar 2018 at mer enn 100 millioner amerikanere har høyt blodtrykk, noe som setter dem i fare for hjerteinfarkt og slag. Det er nesten halvparten av alle amerikanske voksne!» sa Dr. Bill Harris, medoppfinner av Omega-3 Index-testen. "Omega-3-indeksen er en av de enkleste risikofaktorene å endre. Alt du trenger å gjøre er å konsumere mer omega-3 fra de riktige kildene, for eksempel fet fisk som laks eller omega-3 kosttilskudd som inneholder EPA og DHA."

FDA oppdaterer fiskeråd for gravide og ammende kvinner og barn

Når vi snakker om omega-3 fisk, har FDA nylig lagt litt ekstra muskler i sine anbefalinger for omega-3 og graviditet. Å få i seg disse viktige næringsstoffene under graviditet og gjennom tidlig barndom har vist seg å ha betydelige fordeler på kognitiv utvikling, i tillegg til å redusere risikoen for prematur fødsel og postpartum depresjon hos gravide kvinner.

2. juli utstedte FDA, sammen med US Environmental Protection Agency (EPA) reviderte "Råd om å spise fisk for kvinner som er eller kan bli gravide, ammende mødre og små barn." Dette oppdaterer tidligere råd de to byråene ga i januar 2017.

Etatene sa at selv om det er viktig å begrense kvikksølv i kostholdet til kvinner som er gravide eller ammer og små barn, er mange typer fisk både næringsrike og har lavere innhold av kvikksølv.

De reviderte rådene fremhever de ulike ernæringskomponentene i fisk, hvorav mange har viktige roller i vekst og utvikling under graviditet og tidlig barndom, spesielt omega-3 EPA og DHA. Den fremhever også de potensielle helsemessige fordelene ved å spise fisk som en del av et sunt spisemønster, spesielt for hjertehelsen og redusere risikoen for fedme.

Dette rådet er ment å hjelpe kvinner som er eller kan bli gravide, ammende mødre og foreldre til barn over 2 år med å ta informerte valg om fisk som er næringsrik og trygg å spise.

BLOGG: Amerikanske barn spiser ikke nok sjømat

Mens rådene som kategoriserer fisk basert på kvikksølvnivåene deres ikke har endret seg, fremmer det reviderte dokumentet ytterligere de vitenskapsbaserte anbefalingene fra kostholdsretningslinjene for amerikanere om viktigheten av fisk i sunne spisemønstre. Den beholder det brukervennlige referansediagrammet som sorterer mer enn 60 typer fisk i tre kategorier, basert på kvikksølvnivået:

  • “Beste valg”
  • “Gode valg”
  • “Valg å unngå”

"The 2015-2020 Dietary Guidelines for Americans gir råd til personer i USA 2 år og eldre og anbefaler at voksne spiser minst 8 gram sjømat (mindre for små barn) per uke basert på en 2000 kalori diett. Å spise fisk når du er gravid eller ammer kan også gi helsemessige fordeler, sa de to byråene. Av denne grunn, sier byråene, anbefaler kostholdsretningslinjene for amerikanere at kvinner som er gravide eller ammer spiser 2 til 3 porsjoner (8 til 12 unser) med lavere kvikksølvfisk per uke.

Dessverre er fiskekonsumet i USA, inkludert blant kvinner som er gravide eller ammer, langt mindre enn de anbefalte mengdene. Faktisk har data vist at mer enn 20 % av kvinnene som var gravide rapporterte at de ikke spiste fisk i forrige måned; for de som rapporterte at de spiste fisk, spiste halvparten mindre enn to unser per uke."

Andre studier har funnet lignende trender når det gjelder underforbruk av fisk blant gravide og ammende kvinner. Forskning viser at inntak av 2-3 porsjoner fet fisk per uke er den omtrentlige mengden som bør levere nok av et beskyttende nivå av DHA omega-3 for graviditet. Men hvis fisk av en eller annen grunn ikke er på menyen, er det et godt alternativ å ta et DHA-tilskudd.

Mens det anbefales at kvinner får minst 200 mg DHA omega-3 for graviditet per dag, klarer de fleste kvinner bare å få i seg rundt 60 mg og mindre enn 10 % tar et DHA-tilskudd.

DHA-nivået en gravid kvinne bør strebe etter er minst 5 % (dvs. 5 % av hennes røde blodlegemers fettsyrer er DHA), noe som er oppnåelig ved å følge anbefalingene fra eksperter, som å spise 2-3 porsjoner fisk pr. dag eller tar et tilskudd som gir minst 200 mg DHA. Hvis en kvinne faller under 5 %, kan hun enkelt øke DHA-nivået ved å spise mer fet fisk som laks eller ta et omega-3-tilskudd som inneholder minst 200 mg DHA omega-3 for graviditet.

I en studie publisert i desember 2018 ble det anslått at mer enn 70 % av kvinner i fertil alder i USA er under grensen på 5 % DHA. DHA-nivåer hos gravide kvinner på 4,3 % beskrives i forskningen som «veldig lave», med 3,5 % definert som «ekstremt mangelfulle».

DHA omega-3 i kostholdet til gravide og ammende kvinner kan enkelt og trygt testes ved å bruke enten en prenatal DHA-test eller morsmelk DHA-test . Disse testene kan hjelpe med å veilede inntaket av dette viktige næringsstoffet før, under og etter graviditet. Snakk med legen din om hvordan du kan få i deg mer DHA omega-3 for graviditet, og sørg for at du overvåker nivået ditt for å være sikker på at inntaket ditt er tilstrekkelig. Å få i seg nok DHA omega-3 for graviditet er noe av det beste du kan gjøre for deg selv og babyen din.

BLOGG: 5 måter gravide kvinner kan få mer DHA i diettene sine

Dette bildet har et tomt alt-attributt; filnavnet er INFOGRAPHIC-5-grunner-hver-gravide-kvinne-bør-kjenne-henne-DHA-level-1-1024x974.jpg
Logo